תפריט ראש השנה 2025

אני מתיישבת לכתוב תפריט זה עם סיומה של חופשת הקיץ הארוכה, הילדים חוזרים למסגרות, השגרה המבורכת מתחילה (אבל רק עד החגים ) והתקווה לשנה חדשה ו-"משעממת" במיוחד פועמת בליבנו: שנה ללא אזעקות, ללא התרעות, ללא "הותר לפרסום" ועוד הרבה "ללא" שכאלה.. ובעיקר שנה שבה כל חטופינו ישובו לביתם או לקבורה. אמן ואמן.

וכמיטב המסורת, עם הגעת השנה החדשה, מגיעה גם הצעתי לתפריט ערב ראש השנה. תפריט שמורכב גם ממתכונים חדשים, שעלו כאן בבלוג מאז התפריט אשתקד וגם מקלאסיקות משפחתיות שבלעדיהן אין.

כרגיל, לפני שאתחיל בכתיבת התפריט דה ז'ור , אפנה אתכם להציץ בתפריטי ראש השנה הקודמים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, במידה ואתם מתכננים לעשות מחקר ממש מקיף בתהליך קבלת ההחלטות שלכם : תפריט ראש השנה 2024, תפריט ראש השנה 2023, תפריט ראש השנה 2022, תפריט ראש השנה 2021, תפריט ראש השנה 2018 ותפריט ראש השנה 2017.

נתחיל מהידוע: במשפחתי ארוחת החג תמיד תפתח במרק עוף מנצח (לרוב מסונן – כלומר רק הנוזל ששווה זהב), לא משנה כמה מעלות יש בחוץ, הוא יוגש ויהיה מה. בשילוב הקרעפלך הכי טעימים בעולם, לפי המתכון של סבתא שלי ז"ל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר מכן תמיד יפציעו הגפילטע המושלמים האלה, לצד חזרת ששורפת באף. אין אפשרות אחרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם לא מאנשי הגפילטע, ורק המילה גורמת לכם לפיק ברכיים, מה דעתכם להכניס קצת מודרניזציה לפתיחת הארוחה שלכם עם קרפצ'יו דג נא עם פירות הדר – מנה צבעונית ומרשימה שכל כך קל להרכיב – וגם כמובן שאפשר לשלב בה פרי עונתי אחר או נוסף אם מתחשק.

צילום: דוד בכר/הארץ

אפשר גם ללכת על קלאסקיה מהצד השני של המפה, כמו סיר הדגים החריפים או החריימה הנהדרים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לכל אלה, וגם לכל הרטבים שיגיעו בהמשך, יתלוו באופן מושלם לחמניות הדבש (האני באנס), החלות המתוקות או הלחמניות ממולאות בצל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חלות מוכנות

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממשיכה עם התקליט השבור, וממליצה למרוח על החלה שכבה עבה של כבד קצוץ קלאסי וכל כך טעים או פטה כבד חגיגי ונפלא (וגם כאן לא לשכוח את החזרת!).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אפשר גם להוסיף בשלב זה קערת סלט ביצים עם מלא בצל מטוגן, מטבוחת קישואים מעולה ואת הפלפלים הקלויים של אמי, שתמיד מוסיפים צבע וטעם, לכל שולחן.

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט מוגש

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

כפי שיוצא לי להגיד פעם אחר פעם, באגף הסלטים, אני אוהבת מאד להתבטא עם מגוון רחב של סלטים טריים, צבעוניים וטעימים.

מה דעתכם ללכת הפוך על הפוך ולהכניס את התפוח הקלאסי של ראש השנה דווקא בגרסה תאילנדית לשולחן החג שלכם? אם אתם פתוחים לרעיון, אל תחשבו פעמיים והוסיפו לתפריט שלכם סום טאם תפוחים – כן, כן מה שקראתם.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם פחות הרפתקנים אבל עדיין רוצים טוויסט על סלט מוכר וידוע – אני מציעה לכם להציץ במתכון של סלט הכרוב הצלוי – שהוא נהדר ממש גם ללא פרמזן.

צילום: דוד בכר/הארץ

נישאר בעולמות של סלט כרוב ונזכיר את סלט הכרוב שברגע שטועמים ממנו פשוט אי אפשר להפסיק לאכול – אני מדברת כמובן על סלט הכרוב ואטריות של לימור.

צילום: דוד בכר

אם יש בבלוג סלט שפשוט כתוב עליו בענק "ראש השנה" זהו סלט עשבי התיבול עם התפוח, הרימון והסלק. אם לא הכרתם – הנה הרגע.

צילום: דוד בכר/הארץ

כמובן שאין ארוחה בלי סלט ירוק מוצלח, אז כרגיל אני מחזירה אתכם לסלט חסה של אמא שלי, קלאסיקה מנצחת – והסוד הוא כמובן ברוטב.

סלט חסה עם מתכון

סלט החסה עם חמאת השקדים, גם הוא חלופה נהדרת, מיוחדת וקלה מאד להכנה לסלט ירוק.

צילום: דוד בכר/הארץ

נסיים פרק זה של סלטים עם סלט העגבניות הפיקנטי או סלט הגזר הפיקנטי – משום שאני אוהבת שיש על השולחן גם סלט חרפריף ובועט ושניהם נהדרים ממש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הסלט מוכן2

בנוסף לירקות טריים, אני תמיד מוסיפה גם לפחות מנה אחת של ירקות צלויים או מבושלים.

קרנושה שלי הכירה לי בשנה שעברה מנה שהיא קבועה אצלה על שולחן ראש השנה, הלוא אני מדברת על תבשיל הירקות המתוק, שמתאים לארוחת ראש השנה ממש כמו יד לכפפה.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם הגזרים בקלמנטינות ודבש (גם מיץ תפוזים יתאים) או הגזרים במייפל וחרדל (שניתן להמיר בדבש – בשביל הסימבוליות), יהיו מופלאים ביותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם חייבים על השולחן גם תפוחי אדמה בתנור, אז תמו החיפושים. השנה עלה לבלוג המתכון לתפוחי האדמה בתנור של דודה זיוה שלי – מדובר בתפוחי אדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים בתיבול מדויק שפשוט תרצו לחזור אליהם שוב ושוב.

צילום: דוד בכר/הארץ

הדלעת ערמונים הטבעונית הממולאת בשלל ירקות ואורז מלא היא אופציה נהדרת למי שמחפש מנה טבעונית עשירה ומדהימה שגם תהווה תוספת נהדרת לאוכלי כל שבשולחן.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר הזכרנו אורז, אוסיף כי השנה עלתה בבלוג מנה של אורז פרא בתנור פשוט נהדרת, שתוסיף הרבה צבע וטעם לשולחן החג שלכם.

צילום: דוד בכר/הארץ

כמובן שתמיד יש את מנות האורז הקלאסיות והתמיד מוצלחות, כמו האורז עם הפטריות והערמונים או האורז הירוק בתנור, למשל.

מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם במקום אורז השנה תגישו מנה יפה של כוסמת עם ירקות? כמה שהיא טעימה. אפילו המירה כמה "מתנגדי כוסמת" .

צילום: דוד בכר/הארץ

אם נעבור למנות עוף,

אפשר להיות מאד קצרים וממוקדים השנה כי מצאתי את המנה המנצחת והמדויקת ביותר. אני מדברת על מנת העוף בבצלים עם דבש וערמונים. יחד עם אורז לבן  – שיחקתם אותה. נקודה.

צילום: דוד בכר/הארץ

באמת שלא התכוונתי אפילו להציע מנת עוף נוספת אבל בכל זאת אזכיר עוד אחת בלבד, כי גם עליה יש כותרת של "ראש השנה" אז לא יפה להתעלם ממנה.. והיא באמת נהדרת ביותר – אז גם העוף עם תפוחי העץ ותפוחי האדמה יתאים עד מאד.

צילום: דוד בכר/הארץ

נעבור לבשר.

השנה עלה לבלוג מתכון של בריסקט ברכז רימונים, נתח קצת פחות מוכר בארץ, שבבישול ארוך ונכון טעים עד מאד ובמיוחד מתאים לארוחת ערב ראש השנה.

צילום: דוד בכר/הארץ

לחילופין, קדירת בקר טובה עם בשר רך תמיד מתקבלת באהבה על השולחן ובעיניי המתאימה יותר לחג היא קדירת הבקר עם הערמונים והרימונים. גם קדירת הבקר החורפית נפלאה לאורך כל ימות השנה ותמיד כולם מאד מרוצים כשהיא מוגשת לשולחן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

רוצים להרשים את האורחים שלכם עם סיר משובץ תכשיטים? הכינו סיר של בצלים ממולאים בבשר טחון ואורז ברוטב לימוני נהדר. וואו איזו מנה. כל כך יפה וטעימה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מבחינת מנת דג עיקרית,

אני אוהבת להפנות למלך הסלמונים שלי, הלוא הוא נתח הסלמון עם פסטו, תרד ופיסטוקים.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר בסלמון – מה דעתכם להכין נתח גדול של סלמון במעטפה?

צילום: דוד בכר/הארץ

פשטידת הלברק היא best seller אצלי תמיד: פילטים צפופים של דג לבן בציפוי פריך ומופלא. הכי קל והכי טעים.

מנת לברק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

רוצים להרשים במינימום עבודה (אך כן ידרוש פירוק הדג והוצאת עצמות עם ההגשה) – לכו על הדג שלם במלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

והופ – הגענו לשולחן הקינוחים, שיש שיגידו שעבורו נפתחת קיבה חדשה לחלוטין .

נתחיל בקינוח תפוחים, שאין ארוחת חג ראש השנה בלי אחד לפחות:

עוגת התפוחים הבחושה הזו עם שמיכת הבצק והאגוזים היא ה-go to שלי בחודשים האחרונים – היא מפוצצת בתפוחים וכל כך מוצלחת וטעימה. אם עוד לא הכרתם – אני חושבת שעכשיו זה הזמן הנכון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

שטרודל התפוחים של סבתא שלי (רק שאנחנו נשתמש בבצק עלים קנוי ולא נכין אותו בעצמינו כמו שהיא הייתה עושה), לצד גלידת וניל הוא תמיד אופציה טובה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נסיים את אגף התפוחים עם עוגת התפוחים של סבתא ריקה שלי ז"ל – חגיגית, אלגנטית וכמה שהיא טעימה.

פרוסת עוגה2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם אנחנו בקינוחים "של פעם", זה הזמן להוציא מהמקרר את עוגת שני הקרמים – שתחזיר את כל באי השולחן לילדות, לא משנה מה גילם. עוגה פשוט נוסטלגית ומנצחת.

צילום: דוד בכר/הארץ

קינוח נוסף שיפיל לסתות מבלי שכולם יידעו שבקושי עבדתם עליו 5 דקות במצטבר הוא פרפה הפיסטוק הנפלא שעלה זה עתה לבלוג. עטרו אותו בגרעיני רימון וסמנו V אחד גדול.

צילום: דוד בכר

אם בפיסטוק עסקינן, את קנקן התה הוציאו יחד עם עוגיות הפיסטוק הנמסות בפה. תאמינו לי, יודו לכם על כך . כמובן שגם דובשניות קלאסיות יתקבלו בברכה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הבוקר מישהי הזכירה לי את עוגת השקדים הבחושה והכל כך נהדרת, שאמרה לי שהפכה להיות ה-עוגה בביתה, ועל כן החלטתי להוסיף גם אותה לתפריט. מרציפנית, בחושה ועשירה – מגיע לנו גם אותה לסיום ארוחת החג .

עוגה נפרסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אמן שתהיה שנה טובה ומתוקה יותר חברים שלי,

אני כרגיל כאן לכל שאלה,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן