עוף עם בצלים מקורמלים בדבש וערמונים

בשעה טובה, סוף סוף אני מתיישבת לכתוב לכם את המתכון לעוף שאני לא מפסיקה להכין פעם אחר פעם בחודשים האחרונים. עוף חגיגי, מתקתק, מלא בטעם ובעל צבע עמוק ונפלא. העוף בבצלים מקורמלים, דבש וערמונים נפלא לארוחות שישי וגם מהווה מנת חג נהדרת (סמנו V על מנת העוף לראש השנה הבא), לצד אורז לבן מדובר בארוחה פשוט נהדרת.

המנה הזו משדכת כמה אהבות קולינריות גדולות שלי, מתועפות הבצל המקורמל ועד הערמונים שמעשירים את המנה עד מאד. אני מאד אוהבת לשלב ערמונים בקדירות, ולראיה הצלי בקר עם היין והערמונים. בנוסף, בצל מקורמל, הוא זהב קולינרי שאין שני לו, שמככב במנות שונות ונפלאות מסלט הביצים ומרק הבצל והיין האדום ועד הבצל המטוגן שמפזרים מעל הורניקס של סבתי.

למרות שזוהי מנה חגיגית ומרשימה, תנו לי לספר לכם שהיא לא מסובכת להכנה. נכון, יש כאן שילוב של בישול גם על הכיריים וגם בתנור, וצריך סבלנות רבה בתחילת בישול המנה עם קרמול הבצלים (ממליצה במקביל לתקתק עוד מנות), אבל בסך הכל, באמת שאין כאן שום שלב מאתגר.

היכונו ללקק את האצבעות עם מנת עוף מתקתקה ועשירה שתרצו לגזור ולשמור.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 כרעיים מפורקות

8 בצלים לבנים חתוכים לרצועות

1/2 כוס דבש

2 חבילות ערמונים מקולפים (200 גר')

כפית עלי טימין טריים

1 כפית מלח + מעט מלח לתיבול העוף

1/2 כפית פלפל שחור טחון + מעט פלפל שחור טחון טרי לתיבול העוף

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

3 כפות שמן זית או חמניות

הוראות הכנה:

בסיר נמוך ורחב, שיכול גם להיכנס לתנור, מחממים את 3 כפות השמן על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את רצועות הבצל.

מערבבים בעדינות, מדי פעם, עד לריכוך ראשוני של הבצלים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את 1/2 כוס הדבש, מערבבים וממשיכים לערבב מדי פעם על להבה בינונית, עוד כ-35 דקות עד שהבצל מזהיב ומעט משחים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים בכפית עלי טימין, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון ו-1/2 כפית פתיתי צ'ילי ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מזיזים את הבצל לצד המחבת או שמוציאים לצלחת ומסדרים את חלקי העוף בתחתית הסיר. מתבלים במלח ופלפל, וכשתחתית הכרעיים מזהיבה ומעט שחומה, הופכים אותן, מתבלים במלח ופלפל ומחכים שגם צידן התחתון ייצרב מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים את הבצל המקורמל מעל חלקי העוף, משקים במיצים שהצטברו, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

פותחים את מכסה הסיר, הופכים את חלקי העוף, משבצים את הערמונים בין חלקי העוף והבצל המקורמל, מכסים שוב את הסיר ואופים עוד כ-20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ בחום להגיש עם אורז.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

דלעת מוגשת

דלעת ואורז

על המנה הבאה סיפרה לי עדידס יקירתי (אותה אחת שהביאה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. איילת הגב

    הי, את נותנת בסוף השחמה ללא מכסה?

  2. איילת הגב

    שאלה נוספת: לא צריך להוסיף מים בכלל?
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן