23 מתכונים מעולים עם טחינה

כבר הרבה זמן שמתחשק לי לאגד עבורכם (ועבורי כמובן.. ) מתכונים מעולים מכל מיני סוגים ומינים המשלבים טחינה.

טחינה גולמית היא אחד המצרכים הכי הכי פופולריים אצלינו בבית. כמעט כל יום מופיעה על שולחננו קערת טחינה טריה ("הר ברכה" היא ה- chosen one אצלינו בבית ותמיד יש בארון קופסא גדולה פתוחה ובמזווה לפחות אחת סגורה) וכמובן שאני גם משלבת אותה לאורך השנים בהמון מתכונים: ממלוחים למתוקים, ממתכוני סלטים ובשר ועד לממתקים ורטבים. טחינה גולמית באמת מתאימה ומשדרגת כל כך הרבה מנות.

וכל זה עוד לפני שבכלל הזכרתי כמה היא בריאה עבורנו – מלאה בשומן טוב (שברובו מגיע מחומצות שומן חד בלתי רוויות שמפחיתות את הסיכון למחלות לב וכלי דם ובעלות תכונות אנטי דלקתיות), חלבון, ברזל וסיבים תזונתיים. אז נכון, הערך הקלורי די גבוה, אך כך גם הערך התזונתי (במידה ולא שותים אותה עם קש ).

יש המון מנות בבלוג שאני ממליצה להגיש בליווי טחינה, מקציצות החצילים והעראייס בשר, דרך אצבעות בורקס הבשר והפריקי בתנור ועד קציצות העוף המתובלות והשווארמה טופו  – אך מנות כמו אלו לא ייכנסו לרשימה כאן. ב-22 המנות שכבר אציג בפניכם, הטחינה נמצאת בין מרכיבי המנה ועושה את פלאיה בכל אחד מהן בדרך מיוחדת אחרת.

נתחיל עם ממרחי טחינה:

כמובן שאין כאן מתכון להכנת טחינה בסיסית (שאת שיטתי להכנת טחינה בסיסית הסברתי כבדרך אגב בפוסטים רבים בבלוג, כמו גם במתכון של לחמניות הממולאות בשר).

אך כן אזכיר כאן את הטחינה ירוקה ואת טחינת הסלק, שתי ורסיות קלות מאד להכנת ממרח טחינה עם טוויסט, שתיהן טעימות ומיוחדות.

צילום: דוד בכר/הארץ
טחינה עם פיתה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, אי אפשר לדבר על ממרחי טחינה מבלי להזכיר את החומוס של השריף, חומוס הום מייד פשוט מושלם אשר כמובן לטחינה תפקיד מרכזי בו.

חומוס עם חריף ופיתה

עוד מתכון קלאסי מהז'אנר, אך הפעם בסגנון מסעדת מישלן , הוא הטחינה עם החצילים השרופים – בו תמצאו בתוך הטחינה שבבסיס המנה קליפות חציל שרופות, ועליה מונח חציל צלוי עירום ושלל תוספות. מנה שהיא הצגה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

צלחת הסביח האהובה שלנו גם חייבת להיות ברשימה זו, הרי היא לא תהיה שלמה כלל ועיקר בלי זילוף הטחינה המכובד מעליה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

רק מתבקש שבהמשך לסביח תופיע מנת הפול המצרי של סבא משה של רוני, מנה "של פעם", בלי התייפייפות, שלמרות שבמרכיביה יש רק כף אחת של טחינה, היא משמעותית עד מאד ומהווה מרכיב ש"בלעדיו אין".

מוגש עם פיתות וחומוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסגירת פינת המטבח הלבנטיני שברשימה, נזכיר את המתכון לגרגרי חומוס ברוטב כוסברה חריף עם טחינה של נירוס, אלתור שהפך למנה קבועה, שהכי כיף להגיש בבראנץ' לצד שקשוקה טובה ושלל סלטים.

המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הירוקים הקצוצים עם סוכריות עגבניות שרי על רוטב יוגורט טחינה הוא סלט רענן וכיפי במיוחד, שבבסיסו רוטב המורכב מהשילוב המנצח של יוגורט וטחינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אחד המצטרפים האחרונים לבלוג – סלט הירקות עם האורז והעדשים ברוטב יוגורט טחינה גם חייב להיות ברשימה זו. מדובר באחד הסלטים האהובים עלינו כאן בבית.

צילום: דוד בכר/הארץ

כפי שנאמר, מאד כיף לשלב טחינה גם במתכונים בניחוח אסייתי, בהם השומשום שבבסיס הטחינה מקבל כיוון אחר – כמו ברוטב טחינה ומיסו, למשל. רוטב מושלם לסלט ירוק, אבל לא רק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם עוד לא יצא לכם להכיר את סלט הברוקולי ברוטב טחינה ושומשום אסייתי, אז מחכה לכם הפתעה שווה במיוחד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אחת הוורסיות האהובות עליי של כרובית בתנור היא הכרובית הצלויה ברוטב טחינה ועגבניות פיקנטי. לא היתה פעם אחת שהכנתי אותה והתגובות לא היו נלהבות עד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

המתכון של הבשר בטחינה של ליאלי הוא אחד הותיקים כאן בבלוג. מתכון מדהים וקל להכנה מהמטבח הערבי, שממש כיף וטעים לחזור אליו מפעם לפעם.

עם פיתה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם נעבור למתוקים, תמצאו כאן מגוון מדהים של קינוחים המשלבים בתוכם טחינה.

רבים מהקינוחים האלה הם ללא גלוטן:

נתחיל בעוגת שוקולד פאדג' מיוחדת במינה – עוגת שוקולד עסיסית ללא גלוטן וללא דברי חלב, עם פאדג' שוקולד טחינה מעלף.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם נישאר באגף ללא גלוטן, נמצא את עוגת הטחינה והאגוזים הבחושה. נהדרת ממש ממש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כדורי תמרים אגוזים וטחינה הם כדורי אנרגיה קטנים וכל כך טעימים. אני מציעה להכין קופסא מהם שתחכה לכם באופן קבוע במקרר.

צילום: דוד בכר/הארץ

האמת שלאחרונה אפשר למצוא תמיד קופסא של ריבועי פצפוצי האורז עם טחינה, שמן קוקוס, קקאו ומייפל במקפיא שלנו. מדובר בפינוק מתוק בריא ומושלם.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם הקינוח של מאי בת דודתי, המורכב משקדים, טחינה, מייפל ושוקולד, חייב להיכלל ברשימה מיוחדת זו. קינוח טבעוני, ללא גלוטן וכל כך כל כך טעים.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם עוגיות הדבש, שקדים, טחינה ושומשום וגם עוגיות השקדים, טחינה, מייפל ופקאן הן שתי אופציות נהדרות לעוגיות ללא גלוטן ומוצלחות עד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם כבר נגענו בעוגיות, אי אפשר לערוך את הרשימה הזו מבלי להזכיר ולהדגיש את עוגיות הטחינה של שלומית – בין העוגיות הכי טעימות שיש. נוסטלגיות, נמסות בפה ופשוט מופלאות.

עוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הבקלאווה המדהימה והכה מיוחדת של רחלה גם חייבת לזהור כאן. בקלאווה ביתית מלאה בכל טוב: בין היתר בשלל אגוזים, טחינה, קוקוס ומייפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסיום סיומת, נגיש את הבלונדיז חלבה ושוקולד לבן, טייק אמריקאי לקינוח עם טחינה. ביס ממנו ולא תוכלו להפסיק. ראו הוזהרתם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מקווה שנהניתם וסליחה על הטחינה ,

עד לפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן