תפריט שבועות 2020

כמיטב המסורת אני מציגה בפניכם היום את תפריט שבועות של TouchFood לשנת 2020 (מרגיש קצת כמו טקס מלכות יופי פתאום, לא? ).

בהמשך, לתפריט של אשתקד, גם הפעם יהיו בתפריט אך ורק מנות מהשנה החולפת, וכמו שנה שעברה, גם השנה אני ממש מרוצה מהתוצאה. ולמרות זאת – היות וגם התפריטים הקודמים היו מצוינים בעיניי, אני ממליצה בחום שתעיפו מבט גם בהם:

תפריט שבועות 2019

תפריט שבועות 2018

תפריט שבועות 2017

חג שבועות השנה הוא החג הראשון שאפשר להתאסף כל המשפחה יחדיו לאחר ימי הקורונה (בתקווה שלא יגיע גל שני עד ששורות אלו יראו אור). אז הפעם, על אחת כמה וכמה,  הרבה מאיתנו מתכננים ערב חג שווה ומפנק במיוחד (אני יודעת שלפחות אנחנו מתרגשים לקראתו..). מבחינת אוכל, אתם לגמרי מסודרים :

מה דעתכם להוציא צלחת עם ברוסקטה לימון, ריקוטה ונענע ו/או קרוסטיני ברי ואגסים מקורמלים לצד איזה דרינק צונן, עד שכל האורחים יגיעו?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שלא מוותר על פלטת גבינות, אני ממליצה בחום לאפות בקלי קלות לחם בירה שיוגש לצדה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נחמד יהיה להכין מראש סלמון כבוש, כך שכל שתצטרכו לעשות הוא לפרוס אותו (בשילוב הלחם והגבינות שהוזכרו למעלה). גם סשימי סלמון אסיאתי יכול להתאים לשולחן ולהעניק לו קריצה מהמזרח הרחוק.

על פרוסה עם גבינת שמנת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באשר לסלטים:

אני ממש ממליצה על סלט הזוקיני הרענן – שהוא פשוט, נפלא, מרשים וטעים.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציה נהדרת נוספת היא סלט קיסר קייל וחסה הנותן פרשנות שונה ומוצלחת לסלט הקיסר הידוע (שגם גרסה מעולה שלו יש בבלוג כמובן).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

סלט החיטה עם הפקאנים, פטה ודובדבנים מיובשות  הוא סלט שהוא גם תוספת – יפה, טעים ומשביע.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עוד סלט משביע ועשיר הוא סלט כרובית צלויה עם תרד פתיתים ועוד הפתעות. זהו אחד הסלטים המיוחדים ביותר שהעליתי לאחרונה, כזה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני בעד שלפחות סלט אחד בשולחן יהיה ללא גבינה, גם כאן יש כמה אלטרנטיבות מוצלחות:

הראשון , גם הוא מבוסס על ירק צלוי: סלט בטטות צלויות – גם סלט מוצלח שהוא בעצם גם תוספת. מומלץ בחום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף סלט השורשים הצבעוני של אמי או סלט ירוק ברוטב טחינה מיסו מעניין, יכולים להתאים למשבצת זו.

קערת סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שימו לב, השנה ישנו אגף חדש בארוחה שלנו:

טבעוני!

מי שמבשל גם עבור אורחים טבעוניים, מוזמן להכין את השווארמה טופו או קציצות העדשים – שגם אוכלי-הכל יהנו מהם עד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת דגים –

אל תחשבו פעמיים. דג שלם במלח גס הכי מרשים והכי קל להכנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עם זאת, גם שיפודי הסלמון ברוטב טריאקי יהיו מאד מוצלחים – גם לסועדים קטנים וגם למבוגרים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

למי שאין בעיה לצרוב פילה דג ממש לפני ההגשה – אני ממליצה בחום לבדוק את פילה הסלמון בפלפל שחור הקליל והמעולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו לירקות, פשטידות ועוד פחמימות :

ישנו כרוב הניצנים צלוי – מתכון ששינה את דעתי על הירק השנוי במחלוקת הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

תוספות נפלאות נוספות של ירק מבושל הן הרטטוי או תבשיל החצילים ותפוחי האדמה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאפה שעועית ירוקה עם קראסט של גבינה ושקדים קלויים – מציג דרך שונה ומיוחדת לאכול את הירק הזה, בניחוח חג שבועות.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציה לא פחות טובה היא המאפה הנפלא והעשיר של תפוחי אדמה, עגבניות וחלומי הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוד ירק שהפך למאפה תמצאו במנה המשוגעת הבאה: מאפה כרובית וגבינות. זהו אחד המתכונים האהובים עליי בשנה האחרונה: מעין מאק אנד צ'יז רק שבמקום המאק ישנם פרחי כרובית. לא לוותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על התפר בין פשטידה לפסטה נמצא את לזניית התרד זוקיני וגבינות – גם זו מנה מדהימה שאני יודעת שהשתרשה אצל רבים מקוראיי – לזניה קצת אחרת וכל כך מוצלחת. אם לא תנסו לא תדעו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בפסטה עסקינן, קבלו שתי מנות פסטה נפלאות בהן מכינים צ'יק צ'אק את הרוטב בעוד הפסטה מתבשלת:

פסטה ברוטב בורסן ופטריות ופסטה פוטנסקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אלטרנטיבה מומלצת ביותר היא האורז הירוק בתנור, שהתקבל באהבה על ידי רבים מכם אותו נפלא להגיש לצד יוגורט אם רוצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם הפולנטה עם פטריות חלופה נפלאה לשבועות, רק קחו בחשבון שאת הפולנטה מומלץ להכין סמוך להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הקוראים האדוקים זוכרים כי השנה התעמקתי בבורקסים הום מייד. יש כמה אופציות נפלאות שיכולות להשתלב בשולחן החג שלכם, כמו שבלול הפילו המרשים הממולא בדלורית, מנגולד ופטה או האינצ'וסה המעולה והקלה להכנה שאני ממש מאוהבת בה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמוכן לעבוד קצת קשה יותר, מוזמן לבחור בבורקס החצילים והגבינה של אסתר. לעומת זאת, מי שמעוניין להוסיף לשולחן ביסים כיפים וטעימים במינימום עבודה, ושיהיו אהובים על ידי כולם, אני מציעה לו להוסיף לתפריט את הבואיקוס של אותה אסתר מהממת.

בורקסים מוגשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בואיקוס מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר בבצק העלים, אני לא יכולה שלא להזכיר את מאפה הגבינות, תמרים ופלפל החריף – שילוב טעמים מיוחד ביותר שמאד מצא חן בעיניי. ושוב כמה קל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פשטידת הבצל המעולה הזו תסגור עבורכם את הפינה של המאפה ללא הגבינות בהצלחה מרובה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ונעבור לקינוחים.

נתחיל עם הברור מאליו: עוגת הגבינה האפויה המצוינת שעלתה כאן לא מזמן (שמצטרפת להרבה עוגות גבינה מושלמות שכבר נמצאות כאן בבלוג.. ממליצה לכם להעיף מבט).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם קינוח קרם המסקרפונה עם פירות העונה הוא בגדר חובה על שולחן הקינוחים שלנו השנה. קליל, מרענן וכל כך טעים!

כוס מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם כבר הזכרנו מסקרפונה, גם הטירמיסו המפנק והמפורסם של עדידס מתאים מאד לשבועות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כמובן שלא כל שולחן הקינוחים סובב רק סביב גבינה:

אני מציעה להכין מראש את עוגת הלימון והקצף החגיגית הזו. קחו בחשבון שההתלהבות תהיה גדולה עד מאד. אם עדיין תמצאו תותים – גם עוגת התותים הנוסטלגית תייצר קריאות התפעלות רבות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יש גם את אצבעות הפילו תפוחים המרשימות והקלות מאד להכנה. לצד כדור גלידת וניל, תקבלו שילוב מושלם של חם, קר, פריך ונימוח. פשוט נפלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני יודעת שכבר התפוצצתם, ובכל זאת, מה עם איזו עוגה בחושה ליישר וליישר לצד התה בסוף?

עוגת לימון/עוגת תפוזים/עוגת תפוחים – שלושתן פשוט מדהימות בעיניי, שונות ונפלאות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

חג שבועות שמח,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
4 תגובות
  1. שרון הגב

    מיכל המקסימה,
    תודה רבה על הרעיונות לתפריט המשובח!
    אמן שנוכל להנות ממנו בשמחה ובבריאות

  2. אורנה הגב

    תודה כמו תמיד על מתכונים נהדרים שתמיד מצליחים. סידרת לי את החג.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן