32 מתכוני קוקוס מנצחים

כמה שאני אוהבת קוקוס! בכל צורה ובכל מנה – במתוק, במלוח, בחריף ובחמוץ… חלב קוקוס, פתיתי קוקוס, מי קוקוס צוננים ששותים עם קש.. רק תגידו קוקוס ואני שלכם .

אני יודעת שכמוני יש הרבה, ויחד עם זאת גם יודעת שיש המון שחשים בדיוק את הרגשות ההפוכים כלפי טעם הקוקוס האקזוטי הזה.

החלטתי שהגיעה העת, לאור קילומטרז' הקוקוס המכובד שנצבר כאן בבלוג לאורך השנים, לעשות איזה פוסט קצרצר שירכז עבורנו, אוהבי אגוז הקסמים הזה, את שלל מתכוני הקוקוס שיש לבלוג להציע לנו – בין אם הם מתוקים או מלוחים.

כרגיל, נתחיל עם המנות המלוחות ונסיים בקינוחים. ככלל, רוב המתכונים שאציג בפניכם משתייכים לצד המזרחי של הכדור, כמו מאכלי קארי שונים ומגוונים ומרקים מיוחדים, אך תמצאו כאן גם יופי של סלטים וקינוחים.. קיצר step into coconut heaven.

נתחיל במרקים, שאולי כרגע חם מדי לחלק מאיתנו לחשוב עליהם, אבל אי אפשר לכתוב פוסט שעוסק בקוקוס מבלי להזכיר אותם:

מרק העוף והקוקוס התאילנדי, הלוא הוא טום קא גאי, הוא אחד המרקים הכי טעימים שיש בעיניי ומנה מדויקת להתחיל איתה רשימה מכובדת שכזו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרק תאילנדי נוסף ומעולה הוא הטום יאם עם נתחי הדג בגרסה של אודי'לה. יאמי.

צילום: דוד בכר/הארץ

מרק הסלק, ג'ינג'ר וקוקוס הוא אחד המרקים היותר מפתיעים ושונים כאן בבלוג, מעין בורשט אסייתי אם תרצו.

המרק מוגש

את מרק הבטטות הצלויות עם ערמונים וחלב קוקוס ניתן לסכם במילה אחת: וואו. אם טרם הכרתם – הגיעה העת.

המרק מוגש

מרק הג'ינגר החלק והמופלא של דידי יכול להיות מבוסס על שמנת או על קרם קוקוס – אני תמיד הולכת על אופציית הקוקוס. מתקבל מרק שכיף לשתות גם בכוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הפומלה וקוקוס הוא סלט אסייתי נישתי ומיוחד, שממליצה לכם לנסות בעונה.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעומתו, סלט הקולסלו קוקוס הקייצי הוא הכי מדויק לעונה הנוכחית, תוסיפו אותו לארוחת על האש/דגים הבאה שלכם ותודו לי אחר כך.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם כבר הזכרתי דגים, מסתבר שהם ממש אוהבים קרם קוקוס, לראיה:

פילה הדג בחלב קוקוס תאילנדי ובוק צ'וי היא מנה אלגנטית וכל כך טעימה.

קווץ לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעומתה, הדגים בחלב קוקוס וקארי ירוק של אחי ארז, כבר קצת יותר בועטים, אך עדיין עשירים ומיוחדים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע בחיבור בין קארי ודגים – מה דעתכם על הקארי המעולה של קוביות הסלמון והבטטה? מנה שאני אוהבת עד מאד.

צילום :הדס פרוש/הארץ

אם נדבוק בסלמון, קבלו טוויסט בעלילה עם אלתור מעניין של אמא שלי: קוביות סלמון ברוטב צ'ילי מתוק, קרם קוקוס (אפשר גם שמנת) ותפוזים – שנהדר להגיש עם פסטה/נודלס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמחפש קארי טבעוני מדהים – ממליצה לו להציץ במתכון המעולה של קארי הירקות וטופו הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נעבור רגע לדבר על עוף, אתחיל ואומר שיש בבלוג שתי מנות של עוף בקארי שונות, שאני באמת מאוהבת בשתיהן: האחת היא מנת העוף בקארי אדום וחלב קוקוס, מנה כל כך ותיקה כאן בבלוג ועדיין בין הפופולריות ביותר. והשנייה היא מנת העוף בקארי צהוב וחלב קוקוס – שלא תמימה כפי שהיא נשמעת ויש שם כמה טוויסטים מרתקים בעלילה (עכשיו אתם חייבים להיכנס ולהסתכל (סמיילי)).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תרשו לעצמכם פאוזה של כבוד לפני שתי המנות הבאות: קציצות עוף מתובלות ברוטב חלב קוקוס תאילנדי – כותרת פשוטה למנת אליפות. לא פחות. תכינו ותבינו. והפרגיות במרינדה אסיאתית עשירה – מנת שגר ושכח הכי טובה שתכינו. באחריות.

קציצות על אורז2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת פרגיות אסייתיות ואורז

לצד כל המנות האלה עם הרטבים המופלאים, חובה להגיש אורז לבן שיספוג לתוכו את כל הטוב הזה, ולמה להגיש אורז לבן רגיל כשאפשר להגיש אורז קוקוס?

אורז קוקוס מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו נחליף צד לתקליט ובואו נדבר על מנות מתוקות עם קוקוס… יש כאן מהקינוחים האהובים עליי ביותר.

נתחיל בעוגות בחושות מופלאות עם קוקוס:

מעוגת הקוקוס המפורסמת של לין, דרך הבחושה קוקוס ושוקולד צ'יפס – ממתכוני העוגות הראשונים שעלו כאן בבלוג, עד לעוגת פיסטוק וקוקוס הבחושה והמיוחדת ועוגת הסולת, קוקוס ותפוזים המופלאה.

חותכים עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגה שוקולד צ'יפס קוקוס חתוכה

פרוסה מהעוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

את עוגת הקוקוס, פרג ושוקולד לבן הבחושה אתם מכירים? כי אם לא, זהו הזמן! עוגה כל כך מיוחדת ומוצלחת.

העוגה מקרוב

פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעוגיות המגולגלות עם הרחת לוקום, הקוקוס אמנם לא במרכז הבמה, אך הוא בהחלט חשוב ומשמעותי, ועל כן גם הם פה. כך גם במקרה של הבקלאווה המיוחדת במינה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאוהבי השוקולד וקוקוס בסגנון באונטי – אני ממליצה לכם בחום להציץ במתכון הזה. בנוסף, עוגת הקוקוס, שוקולד וקצפת המעולה, נולדה כעוגה כשרה לפסח, אך עם השנים הפכה להיות "העוגה של נתי" שמכינה אותה באופן קבוע בגרסת קיטו ממכרת במיוחד. עוגה וואו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם עוגת השקדים, קוקוס ותפוז המופלאה התפרסמה במקור כעוגה כשרה לפסח, אך היא הרבה מעבר לזה! לגמרי מדובר בעוגה לפנתיאון השנתי.

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אחד מהמתכונים הראשונים בבלוג היה פאי הפלא קוקוס, שהפלא בו מתרחש בערבוב כל המצרכים בבלנדר ומשם לתנור – ממש פטנט.

עם היציאה מהתנור

יש בבלוג כמה מתכונים טבעוניים מדהימים המבוססים על חלב קוקוס, שאני אוהבת במיוחד. קודם כל אי אפשר שלא להזכיר את מוס המנגו והקוקוס הטבעוני, שזועק מבחינתי את המילה: תאילנד (או לחילופין חופש). כמובן שגם הטפיוקה אהובתי נכללת באותה קטגוריה. פאי השקדים, שוקולד וקוקוס הטבעוני הוא גם בגדר הצלחה ודאית.

מנגו מעל מוס2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טפיוקה מוכנה2

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד פה לעכשיו,

Stay cool, coconut water rules

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הביסונים מוכנים

ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב

לחם תירס

לחם תירס הוא אחד המאפים האמריקאים היותר ידועים, אותו אוכלים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן