תפריט שבועות 2019

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בהתאם למסורת, היום אני מגישה לכם הצעה נוספת לתפריט שבועות, בהתבסס על מתכונים רלוונטיים שעלו כאן בבלוג בשנה האחרונה.

בתפריט הקודם של שבועות 2018 עוד חזרתי על כמה בסטסלרס מהתפריט של 2017. כשממש אתמול, סוף סוף התיישבתי להרכיב לכם תפריט חדש, מרפרוף ראשוני ברשימת המתכונים שהעליתי מאז התפריט האחרון, הופתעתי לגלות כמה מתכונים שמתאימים בול (!!!) לשבועות העליתי מאז, כך שהפעם לא אחזור על אף מתכון אלא נעשה את "מיטב 2019" (מציעה לכם להעביר מבט גם בתפריטים הקודמים, למרות שיש לכם כאן מבחר נפלא, תמיד כיף להציץ ולהיזכר במתכון אהוב). עם יד הלב, כל הרשימה שכבר אמנה בפניכם מורכבת ממתכונים מצוינים אחד אחד (וסלחו לי על חוסר הצניעות 😀).

מי שמעוניין להתחיל בקוקטייל פתיחה פרשי מוזמן להציץ בקוקטייל אבטיח ורוזה המרענן.

המשקה מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה דעתכם על מרק זוקיני ויוגורט קר?  שתגישו בכוסות קטנות עד שכל האורחים יגיעו?

מרק מוגש2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לראשונות אני ממש בעד מנה אחת של דגים נאים: טרטר הסלמון או הסביצ'ה הים תיכוני מומלצים עד מאד.

מבט צד על הקערה

מצרכים לסביצ'ה ים תיכוני

נצלו את העונה הקצרה, והגישו ביסים של משמשים בתנור ממולאים ריקוטה.

המנה מוכנה2

גם מגש הבליני המהודר של אמי מתאים כמו יד לכפפה לארוחת השבועות.

מבט מקרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

צלחת עם גבינת חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם, לבטח תתחסל במהרה על ידי כולם.

חלומי על מגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אל תוותרו על קערה של הום מייד ציזיקי או לבנה.

צזיקי מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הגשת לבנה1

לצד אלו וסלסלת לחמים טריים הייתי מוסיפה את הפלפלים הקלויים המצוינים ו/או החצילים בממרח לימוני (שאת שניהם תכינו מראש ותשכחו מהם עד רגע ההגשה).

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
צלחת חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם הכרישה הפשוטה אך המצוינת תשתלב נפלא כאן.

כרישה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף הקיופולו הבולגרי מתבקש לצד פרוסת לחם שחור וגבינת בולגרית.

פרוסה לצד קערת קיופולו
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באגף הסלטים האפשרויות כה רבות, אני מציעה לכם לבחור מהרשימה המגוונת הבאה:

טבולה כרובית או סלט קוסקוס וירוקים נפלאים באגף הסלטים שאינם חלביים.

סלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט קוסקוס וירוקים עם חמוציות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט נקטרינות, עגבניות ופטה קייצי ומעניין.

סלט נקטרינות ועגבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם עם סלט הפטרוזיליה, השקדים והפטה אי אפשר ליפול. פרשי ונפלא.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ועל סלט הפסטה הקייצי בכלל כתוב "שבועות" בענק.

המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לי תמיד חשוב לדאוג למי שפחות חובב מאכלי גבינה, לכן אני מציעה להוסיף לשולחן מנה או שתיים מהבאות:

מנת האורז עם פטריות והערמונים שכל כך הרבה מכם אימצו באופן קבוע לביתם (ואני בהחלט מסכימה איתכם – מדובר בווינרית אמיתית!).

מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גזרים צלויים בחרדל ומייפל ו/או אצבעות בטטות מתובלות בתנור יוסיפו צבע והרבה טעם לשולחן.

המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עם כוסברה ולימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף מנות הדגים הנפלאות הבאות אינן חלביות ומשתלבות באופן מופלא בארוחה שלנו:

ראשון וחגיגי מכולם הוא נתח הסלמון המדהים הזה.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציות נוספות ומוצלחות ביותר הן: פילה דג בקשקשי ירקות/פילה דג בחלב קוקוס ובוק צ'וי/תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דגים ברוטב לימוני. לא אמרתי שהבחירה תהיה קלה.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
לצד אורז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת ארטישוקים ממולאים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת פשטידות ומאפים ממש קשה לי לבחור:

ישנה את פשטידת החצילים הכל כך קלה להכנה, ממש בדיחה.

הפשטידה מוכנה

קיש הבצל המצוין, שקשה להפסיק ליישר וליישר.

הקיש מוכן

עוגת העגבניות המלוחה והאלגנטית.

העוגה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואי אפשר בלי המצטרפת האחרונה כאן לבלוג – הלוא היא פשטידת התרד וגבינות הזו.

פרוסה מהפשטידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ולילדים (ובואו נודה על האמת, ממש לא פחות גם למבוגרים 😀) אי אפשר בלי פשטידת המאק אנד צ'יז המצוינת וכמובן ביסוני הגבינה שנחטפים במהירות הבזק (וקלים קלים להכנה!).

מנת מאק אנד ציז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הביסונים מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את אחת מהפסטות הבאות ניתן להכין ממש ברגע האחרון בקלי קלות: פסטה ביין אדום מרשימה , קייצית ומפתיעה או פסטה באנשובי ופרמזן.

הגשה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פסטת מזווה עם אנשובי ופרמזן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באגף המתכון הנוסטלגי ישנן שתי מנות מופלאות: פשטידת/עוגת המלאי של סבתא מרים וכדורי הגבינה הרומניים (או ענני גבינה אם תרצו).

פרוסת מלאי

כדורים עם גבינה ואבקת סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ולרגע שכולנו חיכינו – הרי אי אפשר בלי קינוחי שבועות הידועים!

בנוסף לשלל עוגות הגבינה הנהדרות שכבר יש כאן בבלוג, השנה נוספו כמה משגעות נוספות כמו עוגת הגבינה והלוטוס ועוגת הגבינה והאוכמניות – שתיהן וואו.

חותכים את העוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ביס מהעוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף יש את קינוח השוקולד והגבינה המדהים של עדידס, עוגת שכבות השוקולד והקצפת שניתן להכין מראש ושתחכה להגשה במקפיא.

כף מהקינוח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

העוגה מוכנה

אני מציעה גם לצרף לחגיגה את הסברינה המהירה ו/או פרפה החלבה האהובה ו/או הפבלובות האישיות. כולן יתאימו ועל כולן יחגגו.

פרוסה מהסברינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

רוצים גם עוגה בחושה ועונתית לצד כל הטוב הזה? הייתי הולכת על עוגת הפירות הבחושה הזו. אין מקום לטעויות.

העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שיהיה חג לבן וטעים במיוחד,

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “תפריט שבועות 2019

  1. הי מיכל,
    תודה על מתכונים נהדרים וידידותיים למשתמש :)) אכן אימצתי כמה מהם.
    לגבי מתכון האורז עם פטריות וערמונים. ברור לי שהכמות או המשקל של הפטריות והערמונים אינה קריטית, אבל אשמח אם תוסיפי משקל, וזה נכון לכל המצרכים בכל המתכונים. חלקנו עוקבים אחריך גם מעבר לים וחבילת ערמונים או להבדיל גביע שמנת יכולים להיות שונים לגמרי בגודל ובמשקל מזה המוכר בישראל.
    תודה וחג שמח!

  2. מיכל, תודה רבה על אסופת המתכונים. בחרתי, הדפסתי, עכשיו לסופר, ולעבודה…
    ממש תודה. מבקרת אצלך בבלוג ביום חול ובשבת וחג. כל הכבוד לך!!

    1. שלום נורית, תודה על המילים החמות! שמחה מאד שאהבת.. שיהיה חג שמח וטעים!

  3. לפני שבועות הגעתי לבלוג שלך במקרה, בפעם הראשונה,
    תודה רבה על מתכונים מעולים, הכל יצא טעים מאד:
    תבשיל כרישה (פשוט ומיוחד), מאפה תפוחי אדמה ובטטה, מאפה פסטה ופטריות, פשטידת התרד (הצלחה!) ופאי הפקאן.

    1. הי טובית, איזה כיף שאת פה! שמחה לשמוע על כל המטעמים השווים שהכנת מהבלוג.. מקווה להמשיך לספק את הסחורה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *