רק לאחרונה גיליתי, כי אם מישהו היה מציע לערוך הצבעה על החג הטעים ביותר בלוח השנה העברי, רבים מהסובבים אותי היו שמים בראש הטבלה את חג השבועות. אני יכולה להבין מאיפה הם באים.. ארוחת שבועות היא אחת האהובות עליי בשנה!
בניית התפריט עבור ערב שבועות תמיד מביא איתו הרבה לבטים עבורי – בשונה מחגים אחרים, בהם יש כמה מנות קבועות שאין בלעדיהן ארוחת חג, בשבועות אני אוהבת לגוון ולהפתיע ומודה שלא קל לי לבחור בין כל המתכונים המפתים.. מודיעה לכם כאן ועכשיו, גם השנה לא עשיתי לכם חיים קלים .
בנוסף, כמו בשנים האחרונות, גם תפריט זה מורכב אך ורק ממנות שפרסמתי בשנה האחרונה, אשר כאמור התקבצו יחדיו לתפריט מגוון ושווה במיוחד. כמובן שאין בדעתי שתכינו את כל המנות האלו, כל אחד מוזמן לבחור את מה שמתאים וטעים לו – אמצו תפריט שלם או מנה בודדת שהתבקשתם להביא, וזכרו שאני פה (כמעט ) לכל שאלה ותהייה.
אם לא די לכם בתפריט העשיר שכבר אציע לכם, כמובן שאני מזמינה אתכם להציץ בתפריטים המפוארים לא פחות של השנים הקודמות (קצת טפיחות על השכם, מה איכפת לכם? ) – תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2018 ותפריט שבועות 2017.
אז מספיק עם הקדמות, בואו ניגש לעניינים:
עד שכולם נאספים, הניחו על השולחן בסלון/במרפסת קערה קטנה ושובבה של פיצוחים ביתיים מדהימים. לצד כוס של קוקטייל מונטנה, לא תהיה לאורחים שלכם קבלת פנים טובה יותר.
אני בעד ללכת על מגוון מנות פרשיות וכיפיות של ירקות וגבינות לראשונות (למרות שגם מזנון שהכל מוגש ביחד בעושר רב הוא אלטרנטיבה נפלאה, שהרבה פעמים מועדפת עליי).
צלחת הקפרזה למתקדמים האהובה עליי, היא אופציה ראויה ביותר.
צלחת הסביח המעולה, היא אחלה תוספת ואלטרנטיבה למי שמחפש גם מנות ללא דברי חלב לתפריט.
מנה נוספת נהדרת, ללא מוצרי חלב, היא הזוקיני הצרוב עם לימון ומרווה – מעין אנטיספסטי נפלא שישתלב מצוין בכל ארוחה.
גם סירות האנדיב הממולאות בסלט פריך יפתחו את הארוחה במשב רעננות (וגם ללא מוצרי חלב).
מנת הפטה והעגבניות בתנור הנהדרת, שעלתה כאן בבלוג לפני שטרנד מנת הפטה ועגבניות הדומה השתלט על הטיק טוק, אף היא תתקבל באהדה גדולה.
את המנות האהובות האלה חייבים ללוות עם פחמימה שווה אחת לפחות כמו לחם המחבת הקליל, לחמניות החמאה והדבש המטורפות, הביסקיטס ולחם התירס (!) המעולים, עם הניחוח של אמריקה, ופחזניות הגבינה שמתאימות לארוחה כמו כפפה ליד.
אם נישאר עוד קצת בראשונות כיפיות, בעיניי אין כמו סביצ'ה טוב – ואין סביצ'ה טעים כמו סביצ'ה הטונה העולמי, שמתקבל מצוין גם עם כל דג טרי אחר.
באגף הסלטים, המבחר אינו קטן:
סלט הברוקולי החי ברוטב טחינה ושומשום המעולה התקבל על ידכם באהבה גדולה ויכול להוסיף גוונים וטעמים מיוחדים לכל שולחן.
סלט המלפפונים, בצלים ונענע ירענן את הארוחה, שיכולה להיות כבדה לעיתים עם שלל הפחמימות והגבינות.
סלט נוסף, בנישת ה-"פרש" האהובה עליי, הוא סלט הרוקט והקייל המונח על יוגורט – סלט מדויק לשולחן שבועות!
לעומתו, סלט הבטטות, עדשים ופטרוזיליה ואף סלט תפוחי האדמה הנוסטלגי יהוו גם הם תוספת פחמימתית נפלאה, בנוסף להיותם סלטים כיפיים ומוצלחים.
סלט החצילים הרומני של אמא שלי, גם יכול להוות תוספת נחמדה לשולחן, לאוהבי הז'אנר.
סלט נוסף עם בעיטת חריפות נפלאה הוא סלט העגבניות הפיקנטי, אותו אני מרבה לשלב באירוחיי.
סלט כרוב טוב, תמיד מתקבל באהדה על ידי כולם – ועם הקולסלאו הזה, אין מקום לטעויות.
גם סלט גזר ובצלים צרפתי העדין יתאים כל ארוחה.
לפני שנעבור למנות העיקריות על מלא..
אי אפשר שלא להזכיר את לביבות הזוקיני ללא גלוטן, הכה מוצלחות, שהכי מתאימות לארוחה לצד מטבל יוגורט נחמד.
גם קציצות החצילים האפויות המצוינות, אחת מהתוספות האחרונות לבלוג, הן מועמדות רציניות ביותר להפציע על שולחן החג שלי.
בנוסף, גם עם צלחת הירוקים המוקפצים בשמן שומשום ושום אין מקום לטעויות.
אם נישאר רגע באגף הטבעוני, אני חייבת להזכיר את מנת הטופו וירקות בחלב קוקוס וקארי צהוב הכל כך טעימה, האהובה על ידי כולם.
רוצים להעשיר את הפינה האסייתית בשולחן? אם כך, אטריות האורז עם הסלמון והירקות תהייה בחירה נכונה עבורכם.
אם באטריות ודג עסקינן, מה דעתכם לחצות לצד השני של היבשת ולהכין מנה של פסטה חריימה מדהימה? אחת ממנות הפסטה האהובות עליי בשנה האחרונה.
מבלי להתכוון גלשתי לפינת הדגים..
אותה אחזק בכמה אלטרנטיבות מוצלחות נוספות כמו:
פילה הדג בחמאת שום ולימון – מנה פשוטה עם טעמים קלאסיים ואהובים.
רוצים להרשים? מה דעתכם להגיש מגש של סלמון בפילו עם תרד וגבינות? מעין "בורקס סלמון" אם תרצו.
האמת היא, שאני די בטוחה שעראייס דג יהיה על שולחני ויהי מה – הוא פשוט כל כך טעים!
מי שרוצה ללוות את הארוחה במנת אורז מיוחדת במינה, מוזמן להציץ במתכון של האורז אדום-לבן החגיגי וגם במתכון של האורז עם שקדים וגזר בתנור. שתי מנות אורז שיעשו יופי של עבודה.
מבחינת פשטידות ומאפים, צמצמתי לחמש אלטרנטיבות שוות ושונות מאד:
פשטידת הברוקולי והגבינות, שמוגדרת אצלי כפשטידה יום יומית כיפית, לגמרי יכולה להפוך לסינדרלה של הערב ולקחת יופי של תפקיד על שולחן החג.
אני בטוחה שגם פשטידת הפטריות וזוקיני המעולה, תתחסל במהרה על ידי כל סובבי השולחן.
אם אתם רוצים ללכת על מנה עם קצת יותר ניחוח של חו"ל, מה דעתכם על טארט סוליי (שמש) מרשים וטעים?
אתם גם יותר ממוזמנים להישאר באותה שכונה וללכת על גראטן זוקיני תרד וכרישה.
ישנה מנת גראטן נוספת שמהווה אופציה טובה מאד והיא מנת הגראטן דלורית ותפוחי אדמה המיוחדת, בשילוב שלל גבינות ומרווה.. קשה להפסיק לנשנש את הסכנה הזו.
לא יודעת מה איתכם, אבל אני בשלה לעבור למתוקים
נתחיל עם קינוחי הגבינה שעלו השנה בבלוג, אשר התווספו למגוון הרחב שכבר היה כאן (שאת רובם תמצאו בפוסט הזה):
את עוגת הגבינה והלימון הקרה קיבלתם בזרועות פתוחות – עוגת גבינה מרעננת וקצת אחרת שנחמד לגוון איתה.
עוגת הריקוטה הבחושה בניחוח תפוז, היא ספק עוגת גבינה, ספק עוגה בחושה. איך שלא תגדירו אותה – היא מאד טעימה.
אם נישאר רגע בבחושות מענייניות – ישנה עוגת הזוקיני המיוחדת, שהיא על הגבול שבין עוגה ללחם (הכי עוגה!).
כדורי הגבינה והקדאיף גם מהווים קינוח גבינתי נחמד וקליל עבור הארוחה.
אם נישאר רגע בפינת הקדאיף, מה דעתכם להכין מגש כנאפה ביתי גדול וטעים?
קערת המלבי המשפחתית, האהובה מאד בני ביתי, תשתלב נפלא גם היא.
רוצים להישאר באגף הקינוחים האתניים? הוסיפו מגש של הבקלאווה המיוחדת הזו.
אם גלשנו כבר לקינוחים שאינם גבינתיים, בואו נוסיף את מוס השוקולד העשיר, לאלו ששולחן הקינוחים לא נחשב עבורם שולחן קינוחים, אם לא מונח עליו לפחות קינוח שוקולדי אחד.
קינוח קלאסי נוסף הוא הפרופיטרול – פחזניות ממולאות בגלידה שנמזוג עליהן, בעת ההגשה, גנאש שוקולד חם. אין טעים כזה.
עוד קינוח בו משתלבת גלידת וניל הקרה הוא קריספ התפוחים החם (קראמבל משודרג אם תרצו ). שילוב מושלם של חם, קר ומנחם.
שיהיה לכולם חג שבועות שמח, משפחתי, טעים ונעים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
אךךךך איך חיכיתי לתפריט שלך.. ומודה העפת לי את המחשבות לכל מיני מקומות קלילים ורעננים עם כל הירוקים ששמת פה… איזה פשטידה מפנקת ליד (כמו הכרוביצ'יז שלך – מתכון שלך, השם עליי 🙂 ), קראמבל משודרג ואנחנו מסודרים. איזה כיף..
כרוביצ׳יז- איזה שם גאוני!! תודה על הפרגון אתי וחג שמח!
מיכל היקרה,
הכנתי לחג את הדג בחמאה ולימון,עוגת ריקוטה תפוזים,פשטידת בצל ופטריות (במקום הברוקולי) ולחם תירס.
יצא מושלם וטעים ברמות על.
תודה רבה לך!
היי אלעד, נשמע תפריט שווה במיוחד!
איזה כיף שהכל יצא טעים, שמחה מאד לשמוע!