תפריט שבועות 2021

רק לאחרונה גיליתי, כי אם מישהו היה מציע לערוך הצבעה על החג הטעים ביותר בלוח השנה העברי, רבים מהסובבים אותי היו שמים בראש הטבלה את חג השבועות. אני יכולה להבין מאיפה הם באים.. ארוחת שבועות היא אחת האהובות עליי בשנה!

בניית התפריט עבור ערב שבועות תמיד מביא איתו הרבה לבטים עבורי – בשונה מחגים אחרים, בהם יש כמה מנות קבועות שאין בלעדיהן ארוחת חג, בשבועות אני אוהבת לגוון ולהפתיע ומודה שלא קל לי לבחור בין כל המתכונים המפתים.. מודיעה לכם כאן ועכשיו, גם השנה לא עשיתי לכם חיים קלים .

בנוסף, כמו בשנים האחרונות, גם תפריט זה מורכב אך ורק ממנות שפרסמתי בשנה האחרונה, אשר כאמור התקבצו יחדיו לתפריט מגוון ושווה במיוחד. כמובן שאין בדעתי שתכינו את כל המנות האלו, כל אחד מוזמן לבחור את מה שמתאים וטעים לו – אמצו תפריט שלם או מנה בודדת שהתבקשתם להביא, וזכרו שאני פה (כמעט ) לכל שאלה ותהייה.

אם לא די לכם בתפריט העשיר שכבר אציע לכם, כמובן שאני מזמינה אתכם להציץ בתפריטים המפוארים לא פחות של השנים הקודמות (קצת טפיחות על השכם, מה איכפת לכם? ) – תפריט שבועות 2020, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2018 ותפריט שבועות 2017.

אז מספיק עם הקדמות, בואו ניגש לעניינים:

עד שכולם נאספים, הניחו על השולחן בסלון/במרפסת קערה קטנה ושובבה של פיצוחים ביתיים מדהימים. לצד כוס של קוקטייל מונטנה, לא תהיה לאורחים שלכם קבלת פנים טובה יותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני בעד ללכת על מגוון מנות פרשיות וכיפיות של ירקות וגבינות לראשונות (למרות שגם מזנון שהכל מוגש ביחד בעושר רב הוא אלטרנטיבה נפלאה, שהרבה פעמים מועדפת עליי).

צלחת הקפרזה למתקדמים האהובה עליי, היא אופציה ראויה ביותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

צלחת הסביח המעולה, היא אחלה תוספת ואלטרנטיבה למי שמחפש גם מנות ללא דברי חלב לתפריט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנה נוספת נהדרת, ללא מוצרי חלב, היא הזוקיני הצרוב עם לימון ומרווה – מעין אנטיספסטי נפלא שישתלב מצוין בכל ארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם סירות האנדיב הממולאות בסלט פריך יפתחו את הארוחה במשב רעננות (וגם ללא מוצרי חלב).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת הפטה והעגבניות בתנור הנהדרת, שעלתה כאן בבלוג לפני שטרנד מנת הפטה ועגבניות הדומה השתלט על הטיק טוק, אף היא תתקבל באהדה גדולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את המנות האהובות האלה חייבים ללוות עם פחמימה שווה אחת לפחות כמו לחם המחבת הקליל, לחמניות החמאה והדבש המטורפות, הביסקיטס ולחם התירס (!) המעולים, עם הניחוח של אמריקה, ופחזניות הגבינה שמתאימות לארוחה כמו כפפה ליד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר עוד קצת בראשונות כיפיות, בעיניי אין כמו סביצ'ה טוב – ואין סביצ'ה טעים כמו סביצ'ה הטונה העולמי, שמתקבל מצוין גם עם כל דג טרי אחר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באגף הסלטים, המבחר אינו קטן:

סלט הברוקולי החי ברוטב טחינה ושומשום המעולה התקבל על ידכם באהבה גדולה ויכול להוסיף גוונים וטעמים מיוחדים לכל שולחן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט המלפפונים, בצלים ונענע ירענן את הארוחה, שיכולה להיות כבדה לעיתים עם שלל הפחמימות והגבינות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט נוסף, בנישת ה-"פרש" האהובה עליי, הוא סלט הרוקט והקייל המונח על יוגורט – סלט מדויק לשולחן שבועות!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעומתו, סלט הבטטות, עדשים ופטרוזיליה ואף סלט תפוחי האדמה הנוסטלגי יהוו גם הם תוספת פחמימתית נפלאה, בנוסף להיותם סלטים כיפיים ומוצלחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט החצילים הרומני של אמא שלי, גם יכול להוות תוספת נחמדה לשולחן, לאוהבי הז'אנר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט נוסף עם בעיטת חריפות נפלאה הוא סלט העגבניות הפיקנטי, אותו אני מרבה לשלב באירוחיי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט כרוב טוב, תמיד מתקבל באהדה על ידי כולם – ועם הקולסלאו הזה, אין מקום לטעויות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם סלט גזר ובצלים צרפתי העדין יתאים כל ארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני שנעבור למנות העיקריות על מלא..

אי אפשר שלא להזכיר את לביבות הזוקיני ללא גלוטן, הכה מוצלחות, שהכי מתאימות לארוחה לצד מטבל יוגורט נחמד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם קציצות החצילים האפויות המצוינות, אחת מהתוספות האחרונות לבלוג, הן מועמדות רציניות ביותר להפציע על שולחן החג שלי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, גם עם צלחת הירוקים המוקפצים בשמן שומשום ושום אין מקום לטעויות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע באגף הטבעוני, אני חייבת להזכיר את מנת הטופו וירקות בחלב קוקוס וקארי צהוב הכל כך טעימה, האהובה על ידי כולם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

רוצים להעשיר את הפינה האסייתית בשולחן? אם כך, אטריות האורז עם הסלמון והירקות תהייה בחירה נכונה עבורכם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם באטריות ודג עסקינן, מה דעתכם לחצות לצד השני של היבשת ולהכין מנה של פסטה חריימה מדהימה? אחת ממנות הפסטה האהובות עליי בשנה האחרונה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבלי להתכוון גלשתי לפינת הדגים..

אותה אחזק בכמה אלטרנטיבות מוצלחות נוספות כמו:

פילה הדג בחמאת שום ולימון – מנה פשוטה עם טעמים קלאסיים ואהובים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

רוצים להרשים? מה דעתכם להגיש מגש של סלמון בפילו עם תרד וגבינות? מעין "בורקס סלמון" אם תרצו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

האמת היא, שאני די בטוחה שעראייס דג יהיה על שולחני ויהי מה – הוא פשוט כל כך טעים!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה ללוות את הארוחה במנת אורז מיוחדת במינה, מוזמן להציץ במתכון של האורז אדום-לבן החגיגי וגם במתכון של האורז עם שקדים וגזר בתנור. שתי מנות אורז שיעשו יופי של עבודה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת פשטידות ומאפים, צמצמתי לחמש אלטרנטיבות שוות ושונות מאד:

פשטידת הברוקולי והגבינות, שמוגדרת אצלי כפשטידה יום יומית כיפית, לגמרי יכולה להפוך לסינדרלה של הערב ולקחת יופי של תפקיד על שולחן החג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני בטוחה שגם פשטידת הפטריות וזוקיני המעולה, תתחסל במהרה על ידי כל סובבי השולחן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם רוצים ללכת על מנה עם קצת יותר ניחוח של חו"ל, מה דעתכם על טארט סוליי (שמש) מרשים וטעים?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אתם גם יותר ממוזמנים להישאר באותה שכונה וללכת על גראטן זוקיני תרד וכרישה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ישנה מנת גראטן נוספת שמהווה אופציה טובה מאד והיא מנת הגראטן דלורית ותפוחי אדמה המיוחדת, בשילוב שלל גבינות ומרווה.. קשה להפסיק לנשנש את הסכנה הזו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לא יודעת מה איתכם, אבל אני בשלה לעבור למתוקים

נתחיל עם קינוחי הגבינה שעלו השנה בבלוג, אשר התווספו למגוון הרחב שכבר היה כאן (שאת רובם תמצאו בפוסט הזה):

את עוגת הגבינה והלימון הקרה קיבלתם בזרועות פתוחות – עוגת גבינה מרעננת וקצת אחרת שנחמד לגוון איתה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגת הריקוטה הבחושה בניחוח תפוז, היא ספק עוגת גבינה, ספק עוגה בחושה. איך שלא תגדירו אותה – היא מאד טעימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע בבחושות מענייניות – ישנה עוגת הזוקיני המיוחדת, שהיא על הגבול שבין עוגה ללחם (הכי עוגה!).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כדורי הגבינה והקדאיף גם מהווים קינוח גבינתי נחמד וקליל עבור הארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע בפינת הקדאיף, מה דעתכם להכין מגש כנאפה ביתי גדול וטעים?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קערת המלבי המשפחתית, האהובה מאד בני ביתי, תשתלב נפלא גם היא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

רוצים להישאר באגף הקינוחים האתניים? הוסיפו מגש של הבקלאווה המיוחדת הזו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם גלשנו כבר לקינוחים שאינם גבינתיים, בואו נוסיף את מוס השוקולד העשיר, לאלו ששולחן הקינוחים לא נחשב עבורם שולחן קינוחים, אם לא מונח עליו לפחות קינוח שוקולדי אחד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קינוח קלאסי נוסף הוא הפרופיטרול – פחזניות ממולאות בגלידה שנמזוג עליהן, בעת ההגשה, גנאש שוקולד חם. אין טעים כזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוד קינוח בו משתלבת גלידת וניל הקרה הוא קריספ התפוחים החם (קראמבל משודרג אם תרצו ). שילוב מושלם של חם, קר ומנחם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שיהיה לכולם חג שבועות שמח, משפחתי, טעים ונעים.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הקיש מוכן

קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אתי הגב

    אךךךך איך חיכיתי לתפריט שלך.. ומודה העפת לי את המחשבות לכל מיני מקומות קלילים ורעננים עם כל הירוקים ששמת פה… איזה פשטידה מפנקת ליד (כמו הכרוביצ'יז שלך – מתכון שלך, השם עליי 🙂 ), קראמבל משודרג ואנחנו מסודרים. איזה כיף..

  2. אלעד הגב

    מיכל היקרה,
    הכנתי לחג את הדג בחמאה ולימון,עוגת ריקוטה תפוזים,פשטידת בצל ופטריות (במקום הברוקולי) ולחם תירס.
    יצא מושלם וטעים ברמות על.
    תודה רבה לך!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן