פרנץ' טוסט

בהמשך לפוסט ה- עוף במייפל בו הקדמתי וסיפרתי לכם אודות כמות המייפל (המטורפת) הנצרכת אצלי בבית, היום אני מביאה לכם את המתכון הפשוט והקולע שלי לפרנץ' טוסט (אותו אוכלים יחד עם המון סירופ מייפל דביק ומשובח).


הכי כיף להכין את הפרנץ' טוסט הזה משאריות של החלות המתוקות האלה (האמת, אל תבנו על שאריות), אך גם כל חלה מתוקה קנויה שנשארת יתומה על השיש תתאים.
אספר לכם שאני תמיד מחזיקה חלה מתוקה בפריזר (אפויה או קנויה ממקום טוב) לצורכי הכנת פרנץ' טוסט לילדים. בשבתות, כאשר מספר הילדים שאוכל אצלנו ארוחת ערב לא פעם מגיע למספר דו ספרתי, אני מוציאה את החלה מהפריזר, בשעות אחר הצהריים המוקדמות, ככה שהיא תהיה מוכנה בערב להתעסקות הזריזה הנדרשת – עשר דקות עבודה וארוחת הערב מוגשת לשולחן.
באותה מידה הפרנץ' טוסט הוא גם אחלה פתרון לארוחת בוקר מפנקת בשבת, כחלופה לפנקייק הנצחי (שבכל זאת מנצח אצל ילדיי – כפי שהבטחתי, גם את המתכון האהוב עליהם לפנקייק אביא בהמשך).
מדובר במתכון קליל, פשוט וחף מטריקים או טוויסטים (לכן לא פעם גם סוגר את פינת ארוחת הערב לילדים באמצע השבוע).
לפעמים (או אולי לרוב?), אין צורך להמציא את הגלגל.

מצרכים:

מצרכים לפרנץ טוסט
חלה מתוקה פרוסה לפרוסות (לא דקות ולא עבות מדי) – הפעם, הכנתי 8 פרוסות
3 ביצים מקושקשות בצלחת שטוחה
חלב 3% שנמזג לצלחת שטוחה
חמאה לשימון המחבת
מלח
סירופ מייפל אמיתי
מחבת פסים (או מחבת רגילה אם אין)
אופציונאלי:
אבקת סוכר

  • כפי ששמתם לב אני לא כותבת כמויות מדויקות של מצרכים היות וכמות המצרכים תלויה במספר פרוסות הפרנץ' טוסט שברצונכם להכין.
  • אני ממליצה להשאיר את קרטון החלב וקופסת הביצים על משטח העבודה, כך תוכלו להוסיף עוד חלב לצלחת החלב או לקשקש עוד ביצה לצלחת הביצים.

הוראות הכנה:

ממליחים את הביצים הטרופות.

צלחות החלב והביצים טובלים את הפרוסות היפות של החלה, אחת אחת, בסדר הזה: קודם כל בצלחת החלב משני הצדדים ולאחר מכן בצלחת הביצים משני הצדדים.

טבילה בחלבטבילה בביצים

  • שימו לב לטבול בצלחת החלב צ'יק צ'אק כדי שהפרוסות לא תתפרקנה, אך מצד שני שהחלב יספיק להיספג.

על אש בינונית, מחממים את מחבת הפסים (אני אוהבת להכין פרנץ' טוסט על מחבת פסים, בעיקר בגלל פסי החריכה שנצרבים עליהם. אם אין לכם – מחבת רגילה רחבה תעשה את העבודה) ומשמנים אותה בעזרת חמאה (שמרו בצד את החמאה לשימון חוזר).

שימון המחבת כשהחמאה מתחממת (שימו לב שלא תישרף) הניחו את פרוסות החלה כך שמונחות אחת ליד השנייה.

פרוסות החלה על המחבת טגנו כל "נאגלה" כזו כ- 2 דקות מכל צד, ואל תשכחו באמצע גם ללחוץ קצת על הפרוסות בעזרת תרבד או מזלג.

לחיצה עם מזלג

  • בפעם הראשונה תוכלו לבדוק אם הגיע זמן להפוך את הפרוסה בכך שתציצו לראות אם הצד התחתון כבר השחים לשביעות רצונכם (אבל לא יותר מדי, כן?).

לפני סבב הפרוסות הבא, אל תשכחו שוב לשמן עם החמאה את המחבת.

כך ממשיכים (וממלאים כשצריך את צלחת החלב או הביצים) עד שמסיימים לטגן את שאר פרוסות החלה.

פרנץ' טוסטים הכי טעים לאכול את הפרנץ' טוסט חם ישר מהמחבת ולפזר מעליו מעט אבקת סוכר (שימו  לשרביט הפיות הסופר-קול שמפזרים בעזרתה אבקת סוכר, רכישה שמאד מצאה חן בעיניי הבנות שלי ).

אבקת סוכר על הפרנץ' טוסט2

  1. כאמור, אצלנו המייפל הוא השידוך המושלם והאהוב ביותר לפרנץ' טוסט, אך הוא טעים מאד גם יחד עם ריבות וממרחי/סירופ שוקולד (רחמנא ליצלן).
  2. האמריקאים אוכלים את הפרנץ' טוסט והפנקייק שלהם עם מייפל מחומם – ממליצה לנסות.
  3. פינוק אפשרי: חתכו על הפרנץ' טוסט החם מהמחבת פרוסות דקות של בננה בשלה ומזגו מעל מהמייפל. יאמי.
  4. אני מגישה את הפרנץ' טוסט לילדים שלי לארוחת הערב גם עם גבינות כמו קוטג' וסקי וצלחת ירקות חתוכים (כתוצאה מזה נדמה לאלולו כי מלפפון במייפל הוא ממש שילוב טבעי והגיוני ).

ביס פרנץ טוסט

עד הפעם הבאה,


מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טורטיות בשר

את טורטיות הבשר הפשוטות והממכרות האלה הכין לנו "על הדרך"

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. רחלה הגב

    אז את הלחם המטוגן שכמובן שזה רק חלה, אני דווקא בקערה אחת שמה גם חלב וגם ביצה. יוצא דווקא טוב וטעים ומכיון שעומר אף פעם לא מסיימת את ה-2 שהכנתי לה אני נאלצת לסבול וליהנות מן השאריות. יש עצה איך נגמלים?

    תודה מותק.

  2. אלה הגב

    בהזדמנות הזו (שלוש שנים אחרי) אציין שמחכים למתכון הפנקייקים שלך!
    בתודה, קוראת גרגרנית

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן