שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה!
בעודי יושבת וכותבת אופציות לתפריט לליל הסדר הממשמש ובא, אני לא יכולה שלא להיזכר באותה סיטואציה אשתקד . ולמרות שתקופת הקורונה עוד לא מאחורינו, בכל זאת לאחרונה רואים ומרגישים את האור בקצה המגיפה.. לאט ובטוח חוזרים להיפגש, יוצאים לעבוד… פשוט יוצאים.
ולענייננו – בחג הקרוב נשב במתכונת מורחבת בליל הסדר!
חאלס זום. חאלס משפחה גרעינית (עם כל אהבתי העזה אליכם.. ).. בואו נעשה לנו חג.
כרגיל, אציג בפניכם שלל אלטרנטיבות להרכבת שולחן החג שלכם. יהיו כאן מנות מגוונות ביותר – חלקן עם אורז, חלקן עם קטניות, חלקן בשריות, חלקן חלביות וכן הלאה.. שכל אחד יבחר את השילוב המתאים לשולחן החג שלו וייקח את המושכות מפה.. אני כאן לכל שאלה ותהייה.
כמו מסורת תפריט שבועות, גם את התפריט הבא אנסה להרכיב בעיקר ממתכונים שעלו בשנה האחרונה, בתוספת כמה מתכוני מאסט, שמבחינתי סדר הוא פשוט לא סדר כהלכתו בלעדיהם (כמו הגפילטע של סבתא, בין היתר).
אני בעד שנתחיל את ליל הסדר השנה באווירה חגיגית וחגיגתית גם יחד, ועל כן אני מציעה לקבל את האורחים עם קערת קוקטייל גדולה ושמחה שתהפוך את קריאת ההגדה להרבה יותר נעימה .
לשם כך אני מציעה לכם להציץ בקוקטייל מונטנה המרענן או בקוקטייל התותים הכיפי – שני סיפתחים מאד נחמדים לערב.
כפי שכבר סיפרתי לכם, אצלנו בחג ישנן מנות קבועות שתמיד יחזרו להופיע בתפריט ליל הסדר, ואחת מהן היא מרק העוף, אותו אנחנו מגישים צח עם קניידעלך (ובראש השנה עם קרפעלך..כן?). סופרלטיבים רבים כבר סיפרתי לכם על מרק זה.. וכולם מוצדקים . למתכון מוצלח לקניידעלך, הציצו בתפריט של שנה שעברה.
מי שרוצה לחיות על הקצה, מוזמן לפתוח את הארוחה עם מרק מוצלח מאד אבל בכיוון אחר לחלוטין: מרק ירקות וג'ינג'ר, שפותח את התיאבון ומכין את הקיבה לשלל המאכלים שיבואו.
לאחר המרק, אצלי במשפחה תמיד יגיעו הגפילטע פיש של סבתא מרים. כמובן שבפסח נמיר את פירורי הלחם בקמח מצה. שימו לב שלא לשכוח להצטייד בחזרת חריפה ועוקצנית ליד, כמו שסבא מישה ז"ל היה מכין ועדיין לא שחזרתי כאן בבלוג.. פאשלה שחייבת לתקן בקרוב.
מי שהגפילטע יותר מדי אולד סקול בשבילו ומעוניין בפתיח של דגים על השולחן – אני ממליצה בחום ללכת על הסביצ'ה המצוין הזה, אחת מהמנות היותר טעימות שהכנתי השנה.
לצד המצות שיהיו על השולחן חובה גם שתהיה חרוסת, נכון? אני ממליצה שלא לוותר על החרוסת הפרסית המיוחדת הזו. קשה להפסיק לאכול אותה.
יהיה נפלא גם לערום על המצה ממרח כבד עוף, בגזרה זו ישנן שתי אופציות מעולות: פטה כבד העוף של שלומית או הכבד הקצוץ של דודה זיוה. מדובר בשני טייקים לממרח כבד עוף, כל אחד מצוין בפני עצמו.
- כמובן שהמירו את הלחם שבתמונה במצה..
אם נישאר רגע באגף המתכונים המסורתיים (האשכנזיים פלוס ) שיש אצלנו על השולחן – אני חייבת להזכיר את הצימעס של אמא שלי.. אין הרבה היכן ליפול כשמדובר על גזר מזוגג ומתובל.
נמשיך באולד סקול עם סלט תפוחי האדמה הנוסטלגי של חמותי יהודית שמשתלב נהדר על השולחן ואף עם סלט החצילים הרומני שיהיה מצוין על המצה.
אני בעד לאזן עם כמה מנות ירקות יותר רעננות, כמו הזוקיני הצרוב עם מרווה ולימון שגם טעים בטמפרטורת החדר וצלחת גדולה של ירקות ירוקים בשמן שומשום.
אף סלט המלפפונים, בצלים ונענע ילווה וירענן נהדר את הארוחה הכבדה.
אם נישאר רגע באגף הסלטים, מה דעתכם להוסיף לשולחן את אחד (או יותר) מהסלטים הבאים?
סלט הברוקולי המשגע ברוטב טחינה ושומשום עליו קיבלתי הרבה טפיחות על השכם בחודשים האחרונים , הוא אופציה נהדרת.
מי שרוצה סלט מתובל ופיקנטי, אני ממליצה שלא לוותר על סלט העגבניות הזה.
אם אתם לא נמנעים מקטניות – אל תוותרו על סלט הבטטות, עדשים ופטרוזיליה שבקלות יושב על גם על משבצת של סלט וגם על משבצת של תוספת.
לפני שנעבור לעיקריות, אני חייבת להשחיל את לביבות הזוקיני ללא גלוטן המופלאות האלו. ממליצה בחום להוסיף אותן לרשימות שלכם.
מבחינת מנות עיקריות יש לי להציע לכם שתי מנות עוף פשוט מעולות, שבעיניי אחת מהן לפחות חייבת לבקר על שולחן החג שלכם – אני מדברת על מנת העוף ביין או מנת העוף בקפה. שתיהן מצוינות. לא פחות.
האמת, שגם מנת העוף בסילאן ושזיפים מיובשים המתקתקה, מאד תתאים לשולחן החג. בחירה לא קלה.
אם בחרתם לדלג על כבד קצוץ או פטה כבד לראשונה, מה דעתכם להכניסו דווקא בעיקריות? עם מנה של כבדי עוף צלויים עם המון בצל ופטריות לצד פירה נימוח?
מבחינת מנת דג לעיקרית, אין על ההצגה של הדג השלם במלח כאשר מוגש לשולחן. אני ממליצה ללכת על בר ים גדול ולפרק את מעטה המלח מול הסועדים.. מי אמר dinner and a show ולא קיבל? .
לחלופין, אפשר להגיש פילטים של דג ברוטב חמאה, שום ולימון – קלאסיקה שתמיד עובדת.
עכשיו לבשר.
לפני הכל, אני חייבת שנשים על השולחן את קציצות הפרסה והבשר של שרה'לה, אותן אני יכולה לנשנש ולנשנש.
מבחינת מנה בשרית חגיגית, אני רואה שלא העליתי אחת כזו בשנה החולפת המתאימה לערב החג. ישנו את תבשיל הבשר הטחון הפקיסטני עם הבטטות והשעועית המתובל והטעים, אך הפחות חגיגי.
אם אתם מעדיפים מנת בקר חגיגית יותר, הייתי מציעה את הצלי בקר הקלאסי והמוצלח או קדירת הבקר או הגולש, שניהם מופלאים ותמיד מתחסלים. אני רושמת לעצמי שעד החג הבא אני מעלה לכם את המתכון לרוסטביף המושלם! תקלה שהוא עדיין לא בבלוג…
אם אתם נמנים על אלו שאוכלים אורז בפסח – מה דעתכם ללוות את הארוחה עם האורז אדום לבן החגיגי והמופלא או האורז עם גזר ושקדים המצוין. שתי מנות אורז לפנתיאון (ושום מילה על האורז עם פטריות וערמונים המפורסם).
גם רטטוי – מנת הירקות המבושלים העשירה מומלצת מאד כתוספת נפלאה ומאזנת לשולחן.
ואם מתחשק לכם תוספת קצת יותר מושחתת.. רק אניח כאן את גראטן הדלורית ותפוחי האדמה ההיסטרי.
נשאר לכם מקום לקינוח?
נו מה.
פתחו כפתור ולפני הכל הציצו בתפריט הזה, הכולל 15 קינוחים מופלאים ומגוונים הכשרים לפסח.
על כל אלה אוסיף לכם את הפבלובות האישיות האהובות עליי או לחילופין, את קינוח המסקרפונה, מרנג ופירות המצוין.
כפי שסיפרתי לכם בפוסט, אצלי במשפחה גם מלבי גדול ומשפחתי תמיד מתקבל באהבה גדולה.
באותו אופן, לא תמצאו אורח אחד שיסרב למוס השוקולד המופלא הזה.
לצד קנקן התה, ממש לפני פיזור ההפגנה הגישו מעוגת השקדים, שוקולד וקינמון הבחושה לפסח או לחילופין, מעוגת הטחינה והאגוזים הבחושה ללא גלוטן (שטוב מאד אם גם יישארו לכם בבית לצד הקפה/תה להמשך ימי החג).
בנוסף, הפתיעו עם צלחת עוגיות משגעות ללא קמח, כמו עוגיות השקדים, טחינה ומייפל או עוגיות הדבש, שקדים, טחינה ושומשום. שלא ייחסר.
חג שמח!
שלכם,
עד הפעם הבאה,
מיכל