50 מתכונים טבעוניים מעולים

מסתבר שהחודש צוין יום הטבעונות השנתי ולרגל המאורע החלטתי לכתוב עבורכם פוסט המקבץ את מיטב המתכונים הטבעוניים שפורסמו בבלוג לאורך השנים.

כאשר גוללתי ברשימת המתכונים שהעליתי כחלק מהכנה לפוסט זה, הופתעתי לגלות שמבלי להתכוון יש כאן בבלוג לא מעט אלטרנטיבות לא פחות ממעולות לטבעונים שביננו. כפי שיצא לי כבר לומר בעבר – אני מבטיחה להמשיך להציג מדי פעם עוד ועוד מתכונים טבעוניים נהדרים, שאני בטוחה שגם אוכלי-כל ייהנו מהם עד מאד.

אם כן, משום שיש לא מעט מתכונים טבעוניים כאן בבלוג, לא את כולם הצלחתי לקבץ בפוסט זה – החלטתי בכל זאת להיסגר על מספר מסוים.. אז מבלי לבזבז מילה נוספת, אני גאה להציג בפניכם 50 מתכוני Touchfood טבעוניים ונפלאים.

משום שהעונה הקרה סוף סוף מגיעה אלינו נתחיל עם כמה מרקים נהדרים, חלקם מראש טבעוניים ואת השאר נטבען בקלות על ידי המרת ציר העוף/בקר בציר ירקות/מים או המרת השמנת המתוקה בקרם קוקוס. יש המון מרקים מעולים בבלוג שאת רובם הגדול ניתן לטבען, היה לי קשה לבחור מתוכם.. ולבסוף צמצמתי לחמשת המרקים הבאים. אתם מוזמנים להיכנס לקטגוריית המרקים בבלוג (וגם לפוסט מרקים זה) ולהתרשם ממרקים טבעוניים נוספים נהדרים.

מרקים:

מרק הערמונים והירקות, בין המתכונים הראשונים שעלו כאן בבלוג שעדיין כל כך אוהבת לחזור אליו.

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מרק תירס אסייתי – עם קוביות קטנות של עגבניות שרי וחרפרפות עדינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרק כרישה ותפוחי אדמה – מנחם וקטיפתי.

המרק מוכן

מרק כתום – ה-מרק של אמי, קלאסיקה מוצלחת ביותר.

צלחת מרק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

 

מרק עגבניות צלויות – צליית העגבניות בתנור לפני שילובם במרק מעניקה לו טעם ייחודי ביותר.

המרק מוגש

 

לצד המרקים, מה דעתכם לאפות בקלות לחם בירה נהדר?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד הלחם קבלו גם אלטרנטיבה של קרקר זרעים ללא גלוטן, שברגע שתכינו פעם אחת, תחזרו אליו שוב ושוב.

 

קרקר יחיד

ואם כבר מדברים על לחם, מה עם כמה ממרחים?

נתחיל כמובן בחומוס של השריף, שהוא לפי דעת רבים מקוראיי אחד היותר טובים שאכלו! אני בהחלט מסכימה.

חומוס עם חריף ופיתה

ישנו גם ממרח ה"חומוס" מעדשים כתומות – שמפתיע כמה שהוא מוצלח.

צלחת חומוס עדשים מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו ז'אנר, אי אפשר שלא להזכיר את טחינת הסלק הורודה והמיוחדת.

טחינה עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם קצת חריף לנשמה? עם ממרח פלפל השיפקה החריף-חמצמץ הנפלא.

ממרח עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אחד הממרחים האהובים אצלי בבית הוא רוטב הפסטו שלנו, שנפלא על כריכים, פסטות, סלטים ועוד.

פסטו בקערה

סלטים:

גם אגף הסלטים בבלוג עשיר ביותר ומלא באופציות טבעוניות נפלאות. שימו לב כי ישנם מתכונים שיש להמיר את הדבש בסילאן או מייפל על מנת לטבען אותם. תמצאו כאן סלטים טריים, מבושלים וכאלה שהם ממש ארוחה בפני עצמם.

סלט החסה של אמא שלי חייב להיות כאן כי אין רוטב לחסה טעים כמותו!

סלט חסה עם מתכון

סלט הגזר הפיקנטי – עסיסי, מלא בירק ומתובל מעולה.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הכרוב התאילנדי – עם רוטב חמאת הבוטנים המצוין.

הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

סלט תרד, תותים ופקאן מסוכר– תותים ותרד משתלבים נפלא בסלט מתקתק זה.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט מלפפונים, בצלים ונענע – פריך, מרענן ומתאים תמיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קיופולו – סלט בולגרי מצוין של פלפלים וחצילים קלויים עם עגבניות.

הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

"מטבוחת" קישואים – סלט קישואים מבושלים נפלא.

סלט מוגש

סלט החיטה של נטלי –עם מלא פלפלים, קשיו ורוטב מעולה.

סלט חיטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט בטטות אפויות, עדשים ופטרוזיליה – סלט כל כך מזין וטעים שאני מסוגלת לאכול כל יום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט אטריות שעועית של שרה'לה – סלט אסייתי פשוט, קליל ונהדר.

סלט אטריות שעועית

סלט קוסקוס וירוקים – עשיר, בריא ומלא רעננות.

סלט קוסקוס וירוקים עם חמוציות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ירקות שקיבלו טיפול מיוחד במינו:

החצילים של נינו – חצילים עם פסטו כוסברה ורימונים. ביס וואו!

חצילים מוכנים מבט מהצד

כרוב ניצנים הכי טעים שאכלתי – וכל מילה נוספת מיותרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

סירות בטטות עם סילאן ופפריקה – פייבוריט גם של הילדודס.

בטטות מכנות2

הפלפלים הקלויים של אמא שלי – מתובלים בהמון שום ואהבה.

קערת פלפים בתחמיץ
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

זוקיני צרוב עם לימון ומרווה – תוספת נפלאה לכל ארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גזרים מזוגגים במייפל וחרדל – וואו כמה שהם טעימים – כמו סוכריות.

המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פטריות בבלסמי וסויה – מכינים בשניות ומחסלים בשניות.

הפטריות על צלחת3

פשוט כרישה – מי ידע שכרישה יכולה להיות כל כך נימוחה?

כרישה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כרובית אפויה חריפה – בניחוח אסייתי טעים טעים.

 

מוגשות

תבשילי ירקות:

תבשיל חצילים ותפוחי אדמה – משביע, חורפי ועשיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במיה ברוטב עגבניות – לצד אורז מדובר בארוחה מנחמת ומצוינת.

במיה עם אורז
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

רטטוי – תבשיל ירקות עשיר בניחוח צרפתי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מאכלי טופו, כי אי אפשר תפריט טבעוני בלי:

טופו שווארמה – יחד עם טחינה נוזלית, קשה להפסיק לאכול!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אטריות סובה עם טופו ברוטב חמאת בוטנים – מנה אסייתית משגעת שיש להגיש מיד בתום הכנתה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט טופו קליל ואסייתי עם ג'ינג'ר, עגבניות ובצל – שאפילו טעים יותר לאחר כמה שעות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

מנות אורז מיוחדות:

אורז עם פטריות וערמונים בתנור – כי אי אפשר תפריט בלי הכוכב הזה.

מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אורז אדום-לבן – חגיגי, אגוזי עם רוטב מעולה (המירו הדבש במייפל/סילאן).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אורז עם גזר ושקדים בתנור – מנת אורז עשירה ונפלאה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתוקים:

כדורי סופר דופר – מעין כדורי אנרגיה טעימים והכי בריאים. קופסא מהם במקרר ואתם מסודרים.

כדורי סופר דופר מוכנים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פיצוחיים בייתיים מעולים – מתוקים, מלוחים וכל כך טעימים ומיוחדים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עוגיות בריאות ממכרות – כשמן כן הן, עוגיות קראנצ'יות שקשה להפסיק לנשנש.

שברי עוגיות לצד תה

עוגת שוקולד טבעונית – כל כך רכה וטעימה שגם אוכלי כל יאמצו אותה כעוגת הבית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טפיוקה – אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם, יחד עם קוביות פירות טריים פשוט מושלם.

מנות טפיוקה מוכנות

מוס מנגו וקרם קוקוס – בן דוד של קינוח הטפיוקה בטעמיו האסייתיים, נפלא אף הוא.

מנגו מעל מוס2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כדורי שוקולד ללא שוקולד – עם טעמים נפלאים ומיוחדים של חלווה וחלב קוקוס מדובר בכדורים הכי טעימים שיש.

כדורים מוכנים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עוגת רסק תפוחים עם קראמבל ופקאנים – ליישר וליישר לצד כוס קפה/תה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כאמור, אלו ממש לא קרובים להיות כל המתכונים הטבעוניים שיש בבלוג.. אני מזמינה אתכם לנבור ולחפור בבלוג (שכבר אוטוטו יחגוג חמש שנים!!) ולגלות מתכונים טבעוניים מוצלחים נוספים..

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן