סלט קיסר אסייתי

על הגרסה עם הקריצה האסייתית הזו לסלט קיסר סיפר לי ניר, אותו אשף קולינרי שכבר יצא לי לשתף מתכונים שונים ומצוינים שלו בעבר, כמו השקשוקה שאני חוזרת אליה פעם אחר פעם, הסביצ'ה טונה, החצילים השרופים עם הטחינה ועוד.

מיד כשסיפר לי הגרסה הזו לסלט האהוב עליי (שכבר יש בבלוג 3 גרסאות מעולות שלו – הגרסה הקלאסית הזו, הסלט חסה וקייל בסגנון קיסר הזה והכרובית קיסר. שלושתם מצוינים), שמרבה להכין לאחרונה בביתו, אמרתי לו שאני פשוט חייבת להכין אותה בעצמי תיכף ומיד. וכך קרה. ניר בעצם המיר את האנשובי שבמתכון הקלאסי ברוטב דגים, את האיולי שנוצר מהשילוב של השמן והחלמונים במיונז (יפני) טוב . פרט לכך, תמצאו פה את הפרמזן, הלימון והשום שמופיעים גם ברוטב המקורי. החומץ מומר בחומץ אורז ובנוסף מתווסף קצת שמן צ'ילי בשביל הכיף .

ביום הצילומים האחרון, ניר הצטרף אליי והכנו אותה יחד, יחד עם מנת דגל נוספת – קציצות פרגיות ואורז אסייתיות מאודות (יש למה לחכות ), וכך בעצם דייקנו יחד את המידות. אספר לכם שניר ממליץ על חסה מסוג "ליטל ג'ם" עבור סלט זה, אך לי יצא בינתיים להכין אותה רק עם לבבות קיסר קריספיים ונהדרים (גם במנה המצולמת כאן). כרגיל, בחרו בחסה המועדפת עליכם.

בנוסף ניר ממליץ להשתמש במיונז יפני (המלצה שאני כמובן מצטרפת אליה). אם עוד לא יצא לכם להכיר מיונז יפני (עליו המלצתי כבר בכמה מתכונים כמו באוקונומיאקי, סלט ביצים ובצל מקורמל וסלט מלפפונים ואבוקדו, בין היתר) – זה בהחלט הזמן. ברגע שמכירים אותו מאד קשה להשתמש במיונז אחר (kewpie שמו). ואם אין לכם מיונז יפני, אז גם מיונז איכותי וטעים אחר יעבוד.

בנוסף, הכנסנו למתכון 1/2 כפית שמן צ'ילי, משום שלא רצינו שהחריפות תשתלט אלא רק תהדהד. אם אתם רוצים רוטב יותר חריף, תכניסו כפית שלמה במקום. בבקשה הקפידו להיות מאד נדיבים עם הפרמזן שמגרדים מעל הסלט (שימו לב שפרמזן מגורד מופיע במתכון פעמיים – גם בתוך הרוטב וגם מעל הסלט). אשתף אתכם כי במקור חשבתי לגלף חתיכות גדולות של פרמזן עם קולפן מעל הסלט, אך ניר מעדיף פרמזן מגורר טרי, כמו ענני פרמזן ואכן אלו ממש נהדרים.

היכונו להתאהב בגרסה אסייתית, קלה להכנה וכל כך טעימה ומוצלחת לסלט קיסר שכולם כל כך אוהבים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לסלט:

שני ראשי חסה פריכים, חתוכה/קרועה גס

קרוטונים (ביתיים או קנויים)

פרמזן מגורר בנדיבות

לרוטב:

5 כפות מיונז יפני

מיץ מלימון שלם

1 שן שום כתושה

3 כפות רוטב דגים

3 כפות פרמזן מגורר

1 כף חומץ אורז

1/2 כפית שמן צ'ילי

אופציונאלי:

1 כף יוזו

הוראות הכנה:

מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה או צנצנת : 5 כפות מיונז יפני, מיץ מלימון שלם, שן השום הכתושה, 3 כפות רוטב דגים, 3 כפות פרמזן מגורר, כף חומץ האורז וכפית שמן הצ'ילי ומערבבים היטב עם מטרפה קטנה או משקשקים היטב, אם בחרתם בצנצנת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

טועמים ומתבלים במעט מלח לפי הצורך.

שומרים בקירור עד להרכבת הסלט.

אם מכינים קרוטונים:

חותכים לחמניה/חלה/שתי פרוסות לחם לבחירתכם לקוביות ומניחים בתבנית קטנה המתאימה לתנור מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומלח ים ומערבבים עם הידיים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שזהוב ופריך. מצננים.

מרכיבים את הסלט:

מכניסים לקערה גדולה את החסה החתוכה, מוסיפים אליה את הקרוטונים, אם משתמשים, כאשר מעט מפוררים אותם עם הוספתם, מגררים הרבה פרמזן טרי, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ובעדינות ומגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טאקו דגים

מדי פעם יוצא לי להתאהב במנות, בביסים, כך שמתחשק לי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן