כרוב מבושל ברוטב עגבניות

המתכון הבא הוא מעין הומאז' של דודתי זיוה לשורשים של סבתא מרים שלי ז"ל, ילידת בסרביה (מה שהיה רומניה ואחר כך אוקראינה). מנה של רצועות כרוב, שמתבשלות לאיטן ברוטב עגבניות מעט מתקתק ומעט פיקנטי עם המון בצל מקורמל – מנה כל כך מנחמת, שהכי כיף לאכול על מצע של פולנטה/ממליגה, פירה קרמי או אורז ואפילו פתיתים.

בעיניי זו מנה נהדרת לקבל איתה את בוא החורף, כי היא ממש מתקשרת למזג אויר יותר אפרפר וסגרירי, לארוחת תבשילים שמחממים את הגוף והנשמה. אין ספק שאשלב אותה בארוחה חורפית ומנחמת בשילוב קדירת הבקר החורפית או הגולש והפולנטה והפטריות, למשל.

מתכון זה מצטרף למתכוני כרוב מבושל/אפוי אחרים ומוצלחים שעלו כאן בבלוג, כמו הכרוב האדום ביין אדום, סטייק הכרוב הידוע וכמובן הכרוב הממולא הרומני, בן דודו של מתכון זה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כרוב שלם חתוך לרצועות דקות

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

4 שיני שום קצוצות

קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גר')

פחית עגבניות מרוסקות (400 גר')

שקית ציר עוף/ירקות

1/4 כפית סוכר

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1 כפית גדושה מלח

כ-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או סיר נמוך ורחב ומטגנים את הבצלים במשך כ-15-20 דקות עד שזהובים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עוד כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים ומבשלים כ-8 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, מערבבים בקנקן/קערה את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, כוס מים רותחים, שקית ציר העוף/ירקות, 1/4 כפית הסוכר, כפית הפלפל השחור הטחון, כפית גדושה של הפפריקה המתוקה, חצי כפית של הפפריקה החריפה, חצי כפית צ'ילי גרוס וכפית גדושה של מלח ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את הנוזלים על הכרוב, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה עד שעה וחצי נוספות, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים, עד שרוב הנוזלים מתאיידים והכרוב רך מספיק לטעמכם. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. שרון הגב

    תבשיל זה כיכב גם על שולחן שישי בערב אצל סבתא שרה שלי, מוצאה היה פולני ובהתאם למטבח הפולני היא הוסיפה הרבה יותר סוכר מרבע כפית… (לא נראה לי שפפריקה חריפה וצ'ילי חריף היו בארון התבלינים שלה בכלל). זה באמת תבשיל מנחם וטעים מאוד, ממש מומלץ לחורף.

  2. מנחם הגב

    וואוו זה החזיר אותי 20 שנה אחורה לסבתא שלי ממוצא צ'כסלובקיה שהייתה מכינה את זה, אבל כנראה עם יותר סוכר ובלי צילי

  3. משה הגב

    מתכון נהדר ונוסטלגי.
    ניתן לקנות ציר עוף בחנויות?
    ואם לא מה יכול להיות תחליף?

    • מיכל הגב

      היי משה, אני משתמשת בשקיות ציר עוף של ina parmaan הן מעולות. אפשר גם כמובן לרכוש ציר עוף קנוי במעדניות או להכין ציר עוף בבית

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן