26 קינוחים ומתוקים ללא גלוטן

עם השנים יש סביבי יותר ויותר חברים וילדים של חברים שנמנעים מגלוטן – אם בגלל צליאק (בכמויות..) ואם בגלל העדפות תזונתיות. עקב כך, כבר לפני כמה שנים הוספתי קטגוריה של "ללא גלוטן" בבלוג, והיום הגדלתי והחלטתי לפנק את הקבוצה הגדולה והמכובדת הזו בפוסט שמוקדש רק להם ולפינוקים מתוקים שיש כאן בבלוג להציע להם (ולבני משפחתם כמובן).

חשוב לציין שזוהי רשימה ממש לא סגורה ויש עוד המון אופציות מעולות כאן בבלוג לקינוחים טעימים ומוצלחים, שבין היתר הם גם ללא גלוטן. יש כל כך הרבה מתכונים שלא הכנסתי לרשימה הזו שיכולים להצטרף ובענק, אם רק מחליפים ומתאימים מוצר אחד מבין רשימת המצרכים (למשל, אם תמירו את העוגיות המפוררות בתחתית טרייפל התותים לעוגיות ללא גלוטן מפוררות גם תקבלו קינוח ללא גלוטן לא פחות ממדהים).

אבל אני החלטתי שברשימה הזו אכניס מתכונים ללא גלוטן כפי שהם – ללא המרות ותחליפים. פשוט קינוחים ומתוקים ללא גלוטן… והכי טעימים בעולם.

מוכנים?

נתחיל עם הטפיוקה אהובת ליבי, מתכון שנמצא כאן בערך מאז קום הבלוג. בתוספת פירות העונה מדובר באחד הפינוקים האהובים עליי ועל ילדיי.

מנות טפיוקה מוכנות

אם נישאר באגף הטרופי, ישנו מוס הקוקוס והמנגו שהוא גם ללא גלוטן וגם טבעוני. טעים טעים.

מנגו מעל מוס2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נמשיך בפירות עם קינוח קרם המסקרפונה ופירות העונה, אותו ניתן להגיש בצלחת מרכזית לשולחן או בכוסות אישיות. בכל מצב הוא תמיד מתקבל באהבה גדולה.

כוס מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן, גם את המלבי האהוב עליי אפשר להגיש כהגשה אישית או מרכזית לשולחן (המועדפת עליי). בתוך מתכון המלבי תגלו וריאציות שונות בהתאם לסוגי החלב שתשלבו בו (צמחי/חלבי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קרם הקרמל הוא קינוח קלאסי שתמיד עובד. עוד יתרון מעולה שלו הוא שמכינים אותו מראש, אפילו יום יומיים ואז כל שנשאר זה להגיש ולחצוב עם כפיות.

קרם קרמל הפוך
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בקינוחים קלאסיים עסקינן – קרם ברולה. וכל מילה נוספת מיותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותה נשימה אשים כאן גם את הפבלובות האישיות האלו. בתוספת קצפת ורוטב פירות יער, אף אחד לא יישאר אדיש אליהם.

פבלובה אישית מקרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוס השוקולד העשיר הבא הוא גם קינוח שיתאים לכולם.. כי מה יש לא לאהוב במוס שוקולד? ועוד המוס העשיר הזה…

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע בשוקולד, מה דעתכם על מרקיז שוקולד מרוכז וטוב? אל תשכחו להגיש את רוטב הוניל לצידו.

נמשיך בשוקולד עם דקיקי השוקולד המרירים והנפלאים האלה.. שיכולים להתקבל כל פעם אחרת ובהתאם לתוספות שתבחרו לפזר מעל (אם הולכים על בייגלה, כמובן שיהיה לל"ג).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותו אופן ממתקי השוקולד והחטיפים, הקצת יותר ילדותיים והכל כך ממכרים (!), יתאימו בריבוע, עם שילוב של חטיפים לל"ג בלבד.

קוביות שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חטיף ה-"סניקרס" הבריא תמיד יתקבל אצלי בברכה! אהרוס לכם את ההפתעה ואספר לכם שמדובר בתמר מג'הול ממולא חמאת בוטנים ומצופה שוקולד.. השלם כאן כל כך גדול מסך חלקיו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קוביות פאדג' מוקה ושקדים הם ביסים קטנים של אושר (וגם טבעוניים דרך אגב).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם להרכיב קינוח פצצה בשתי דקות, לכו על הסאנדיי הים תיכוני, המורכב מגלידה, שערות חלבה, סילאן ופיסטוקים. כמה טעים ככה פשוט.

מנה אישית

נישאר בחלבה ובקינוח הקפוא עם פרפה החלבה המושלם הזה. כן, אני חושבת שהוא מושלם .

פרוסת פרפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מה דעתכם על אגסים מבושלים ביין? מדובר במנה ותיקה של אמי וטעימה מאד, במיוחד כשמוגשת עם גלידת וניל טובה.

אגסים מוכנים2

באותו ז'אנר תמצאו את תפוחי העץ האפויים והנוסטלגיים. איזה ריח מתפשט כשהם בתנור – יאבאלה!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם כמה עוגות בחושות ומעולות ללא גלוטן? גם כאלה יש כמובן!

ראשית, ישנה עוגת השוקולד המדהימה הזו. אי אפשר לטעות עם עוגת שוקולד טובה.

צילום: דוד בכר/הארץ

עוגת הטחינה ואגוזים המעולה, כל כך מיוחדת שאם אתם עוד לא מכירים אותה – הגיע הזמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגת השקדים, קוקוס ותפוז הזו התפוצצה כאשר העליתי אותה לפני כמה שנים בערב פסח, אבל תכלס כולם ישמחו להנות ממנה לאורך כל ימות השנה.. כי היא פשוט עד כדי כך מעולה!

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

גם הבחושה עם קקאו, שקדים וקינמון פורסמה לקראת פסח ובהחלט נפלאה לאורך כל השנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וגם עוגיות מעולות ללא גלוטן תמצאו כאן, מעוגיות הגרעינים והשוקולד צ'יפס הפגזיות (שאי אפשר להפסיק לאכול אותן!), דרך עוגיות השומשום, טחינה, שקדים ודבש ועד קרובות משפחתן – עוגיות השקדים מייפל וטחינה הסופר פופולריות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אסיים עם שני קינוחים מדהימים עם הקוקוס האהוב עליי: אחד הוא הפאי הטבעוני של שקדים, שוקולד וקוקוס והשני הוא עוגת הקוקוס, שוקולד וקרם – עוגה שחברתי נתי אימצה לחיקה והפכה לקינוח הבית שלהם (בגרסה נטולת סוכר והכי הכי טעימה בתבל.. כמו שאומרים התלמידה עקפה בריבוע את המורה כאן).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקווה שנהניתם מהפוסט,

במידה ויש עוד רשימות כאלה שמעניינות אתכם או בכלל נושאים ספציפיים שתרצו לקרוא עליהם יותר…  כולי אוזן ).

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. יעל הגב

    אלופה! ♥️

  2. שושנה הגב

    אלופה תודה רבה הרבה רעיונות לנכדה שלי ללא גלוטן ❤

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן