אתחיל בוידוי: אני לא שולחת משלוחי מנות לחברים ומשפחה בפורים. משלוחי המנות היחידים שיצא לי להכין הם עבור ילדיי לגן או לבית ספר, ולרוב אלו מגיעים עם הוראות מפורטות בעניין מספר החטיפים המלוחים והמתוקים שניתן לשלב בתוכם .
מה שכן, אני יודעת שרבים נוהגים בפורים לשלוח גודיז לאהובים שלהם, וזהו מנהג שאני כמובן מאמצת בשמחה בלי קשר לפורים . למשל, יצא לי להכין לחברותיי בעבר צנצנות עוגיות טחינה או עוגיות גרעינים. אני אוהבת לפנק במגש קוביות בראוניז או ריבועי לימון את אהוביי מפעם לפעם…הרי הכי כיף לפנק "הום מייד", מסכימים איתי?
אז לרגל פורים, קפצתי על ההזדמנות וקיבצתי לנו פה פוסט עם 25 מתוקים ביתיים שהכי כיף לארוז באיזו צנצנת חמודה או מגש קטן, לקשט עם סרט ולהעניק לאהובים שלכם (קרנושה חברה שלי ספצית בתחום דרך אגב, כבר שנים אני אומרת לה שחייבת להרים את הכפפה ולפתוח במיזם שיביא לידי ביטוי את היכולת שלה לפנק לפנק לפנק).
ולמה דווקא 25? הרי יש בבלוג עשרות רבות של אפשרויות.. אז מראש אני מודיעה שהרבה מתוקים מעולים, שלגמרי יתאימו לפוסט שלנו, נשארו על שולחן העריכה.. הבחירה היתה לא פשוטה, אבל גם מהירה (כי אני ממהרת )… החלטתי לחתוך ב-25 כי זה תאריך היום הולדת שלי שחל עוד כמה ימים.. מזכירה למי שאולי שכח . בכל מקרה, מקווה שתמצאו פה מתכונים שתאהבו או שלפחות יעניקו לכם השראה לפנק (גם אם במשהו אחר).
נתחיל לפני הכל עם אלו שאין לגביהם ספק כאשר מדובר בפורים, הרי אלו אוזני ההמן. אצלי אוהבים אותם רק במילוי שוקולד (ועדיף נוטלה), אבל כמובן שגם תמרים, ריבת חלב ופרג הולכים.. בסופו של דבר מדובר באחלה של עוגיה משולשת.
אם נישאר בגזרת העוגיות, בחרתי לנו את עוגיות הטחינה המעולות של שלומית (או שלומצי, אם תרצו), שאני פשוט מטורפת עליהן. הן מדהימות. לא פחות. תשאלו את יונתוש שלי – הוא מסוגל לחסל צנצנת שלמה לבדו.
באותה נשימה אזכיר עוגיות שונות לחלוטין, אבל גם כאלה שמסוכנות לי עד מאד, והן עוגיות הגרעינים ושוקולד צ'יפס של אורלי. הכי קלות להכנה והכי כיפיות שיש (ללא קמח, אז תזכרו אותן גם לפסח הקרב ובא).
נישאר בעוגיות ללא קמח וקלות להכנה ונזכיר את עוגיות השקדים, מייפל וטחינה המעולות. באותה קטגוריה תמצאו גם את העוגיות השקדים האיטלקיות.
את עוגיות הבריאות הותיקות עם הקינואה יש מצב שפספסתם.. ואם כן, אני ממש מבקשת מכם להשלים פערים. הן נהדרות.
אם נישאר בקטגוריה הקצת יותר בריאה, אני ממליצה לכם להציץ בחטיפי אנרגיה הביתיים – קוביות קטנות של אושר פריך.
חטיף הסניקרס הבריא הוא אחד הביסים הכי טעימים שיש! תמר מג'הול ממולא בחמאת בוטנים ומצופה בשוקולד. נשמע פשוט? קחו ביס ודברו איתי אחריו בבקשה.
גם כדורי התמרים, אגוזים וטחינה נכללים בז'אנר היותר בריא, אך מבלי לפגוע כהוא זה בטעמם המשובח עד מאד.
לעומתם, כדורי השוקולד ללא שוקולד, הם אמנם ללא שוקולד, אך עם הרבה דברים טובים אחרים, כמו חלבה, טחינה, קוקוס וסילאן. פשוט נמסים בפה – אני חייבת להכין אותם שוב בקרוב.
ואם בכדורים עסקינן, חייבים להעלות לשולחן את טראפלס האוראו וטראפלס הבנופי, ביסים כל כך שונים, אבל כל כך מעולים. לארוז אותם יפה כמתנה זה וואו.
אי אפשר להזכיר כדורי שוקולד מבלי להזכיר את נקניק השוקולד הנוסטלגי (או כלב קר, כפי שמסתבר שקוראים לזה בקיבוץ), שזה מעין וריאציה לכדורי שוקולד, רק מגניב יותר (ואחד האהובים על ילדיי).
אם נצלול רגע לעולם השוקולד (ולמה לא בעצם?), קודם כל ולפני כולם בואו נעלה על נס את אצבעות השוקולד של יפה. אם אתם עוד לא מכירים – תתכוננו להתאהב קשות.
ממתקי השוקולד של עדידס אהובים על כולם – מהילדים הכי קטנים (שממש כיף להכין אותם יחד איתם, דרך אגב) ועד הגדולים הכי בוגרים. יאמי.
קוביות בראוניז הם ווינר תמידי, אי אפשר לטעות עם הבראוניז הפאדג'יים שלי. אין צורך להכביר במילים נוספות.
מתחשק לכם ללכת על עוגיות קצת אחרות? מעט יותר מתוחכמות אולי.. מה דעתכם על עוגיות שוקולד, פיסטוק ומלח? מדובר בשילוב טעמים מעולה בעיניי.
אם מדברים על שילובי טעמים.. את ריבועי הבייגלה פקאן קרמל ושוקולד אתם מכירים? וואו כמה מרקמים וטעמים יש כאן.. מלוח, מתוק ופשוט מופלא.
הבלונדיז חלבה ושוקולד לבן הם אהבה חדשה שלי, מדובר בקוביות של אושר טהור. בבקשה תנסו אותם, מבטיחה שלא תתחרטו.
אם הזכרתי קוביות של אושר, קבלו במחיאות כפיים סוערות את ריבועי הלימון. לאוהבי קינוחי הלימון – this is as good as it gets.
נישאר רגע באגף הלימוני עם קוביות הקוואקר והלימון, הלא פחות מנהדרות.
אם כבר אמרנו קוואקר, מה דעתכם להכין את הקוביות הקלות בעולם (גם טבעוניות) של קוואקר, שוקולד וקרם קוקוס? נישאר באגף הטבעוני ונזכיר גם את פאדג' המוקה והשקדים המיוחד כל כך.
אסיים את רשימת ה-25 עם שני קינוחי פילו שונים ומעולים – אצבעות הפילו תפוחים, הכה קלות להכנה, ויחד עם זאת כל כך יפות וטעימות! והבקלאווה המיוחדת במינה, שגדושה באגוזים, טחינה, קוקוס ומייפל – מתקבלים ביסים מפתיעים וכל כך מוצלחים, שלא תגידו שלא אמרתי.
עד כאן לפוסט מתוק זה,
אמן וצורות נוספות ושונות של מתיקות יחדרו גם לחיינו, שבלשון המעטה הם די מרים לאחרונה – מגיע לכולנו.
עד הפעם הבאה,
מיכל