תפריט ראש השנה 2018

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

ארוחת ראש השנה ממש מעבר לפינה (רק שני ימי ההולדת של ילדיי נמצאים בדרך 😀), ומי שהתפריט שלו עוד לא סגור הרמטית, או לחילופין, לא החליט איזו מנה יצרף לחגיגה, מוזמן להציץ/לעיין/לשנן 😉 את התפריט הורסטילי שהכנתי עבורכם.

אשתף אתכם כי לקחתי את התפריט של שנה שעברה והכנסתי בו קצת שינויים (שוב, ככה זה שכמות מטלות של חודשיים נדחסת לשבוע הראשון של ספטמבר).

תוכלו למצוא כאן מנות קלאסיות שהופיעו בתפריט שנה שעברה ואני פשוט לא מוכנה לוותר עליהם, לצד מנות חדשות מהשנה החולפת שישתלבו על השולחן בגאון.

כפי שסיפרתי לכם בשנה שעברה, ארוחת החג אצל משפחתי תמיד נפתחת עם מרק העוף של אמי (מתכון למרק עוף מנצח יגיע החורף מבטיחה), משובץ בקרעפלך הממולאים בשר של סבתי וכמובן ישנו הגפילטע המנצח של סבתא בתוספת חזרת שמעקצצת באף. זאת בנוסף כמובן לרימונים, לתפוח, לדבש ולתמרים הצהובים שתמיד נמצאים על השולחן. למשקיעים אני ממליצה להניח על השולחן גם כמה חלות הום מייד יפיפיות וריחניות.

חלות מוכנות

בנוסף, אני ממליצה לאמץ את החצילים הגרוזיניים החגיגיים והכה טעימים של נינו, שמעוטרים גם הם ברימונים. לחלופין, מנת חצילים קרה אחרת, שתמיד כיף לפזר על השולחן, היא החצילים בממרח לימוני של אמי (שניתן להכין בכיף כמה ימים מראש).

חצילים מוכנים מבט מהצד

צלחת חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

באותה הזדמנות, בואו נצרף לשולחן עוד פייבוריט, שמוסיף לכל מנה וגם עליו עושים וי מראש, וכמובן שאני מדברת על צלחת פלפלים קלויים בתחמיץ (יחד עם כבד קצוץ וחזרת על החלה.. מדובר באחד הביסים הטעימים).

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

נעבור לאגף הסלטים שכידוע מאד יקר לליבי (ראו ערך פוסט הסלטים ליום העצמאות). קשה לי מאד לבחור אך בכל זאת הקו צריך לעבור איפשהו..

סלט נבטי החמנייה הכל כך קל להכנה, תמיד קוצר ים מחמאות.

הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לסלט שהוא גם קצת תוספת מה דעתכם ללכת על סלט הקוסקוס עם המון ירוקים?

כף סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, אי אפשר בלי סלט העגבניות שתמיד מתאים, שכשמו כן הוא – תמיד מתאים!

 

הסלט מעורבב

נוסיף עוד צבע וקצת בעיטה לשולחן הסלטים עם סלט הגזר הפיקנטי והעסיסי.

הסלט מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה דעתכם להוסיף גם סלט מבושל? למשל מטבוחת הקישואים של אלין.

סלט מוגש

וכמובן, הסלט שתמיד נמצא על שולחן החג שלנו הוא סלט החסה של אמי, המשובץ בקוביות תפוח עץ ירוק וגרגרי רימונים. בכל זאת ראש השנה.

סלט חסה עם מתכון

למנות העיקריות אני מציעה להפגיז עם הביף וולינגטון הכוכב שאין מילים לתאר כמה שהוא טעים (וממש הצגה!).

הביף וולינגטון חתוך

לחלופין, אפשר לבחור בצלי בקר משובח או קדירת בקר נהדרת. שניהם הצלחה ודאית.

הצלי מוגש4

הקדירה מוכנה2

מחפשים מנת דג מרשימה ומפוארת למנה העיקרית? הגעתם ליעד! סלמון חגיגי עם תרד, פיסטוקים ופסטו. אין מנות כאלה.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת דג חגיגית, טעימה ותמיד מוצלחת אחרת היא מעטפת הדג הנפלאה והאלגנטית.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

בפינת העוף, לאוהבי המתוק במנה העיקרית שלהם (שמאוזן יפה עם פלפל לבן ודורש ערימת אורז לבן לצידו), קבלו את העוף בפירות יבשים של סבתא רחל.

עוף בפירות יבשים

לחלופין, אני ממליצה להעמיד סיר של עוף בתמרהינדי ובצל, מתפרק מהעצם, ללקק את האצבעות.

עוף לצד חלה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מה עם רולדת בצק עלים חתוכה לפרוסות שכל אחד ישמח להתפנק בפרוסה/שתיים שלוש? גם היא משתלבת נפלא לצד חזרת (האמת שהיא פשוט מוצלחת בטירוף בכל ארוחה!). יש את הורסיה הבשרית והמוצלחת של בצק העלים הממולא בשר וצנוברים, ויש את הגרסה הצמחונית הנפלאה של בצק העלים הממולא פטריות וערמונים. אם יש לכם שולחן עמוס סועדים, אני ממליצה להכין גם וגם, מבטיחה לכם שיודו לכם.

עם הרוטב פטריות

יוצא מהתנור

לצמחונים (וממש לא רק) אני ממליצה להכין קערה של במיה בעגבניות (לצד אורז כמובן).

במיה עם אורז
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עכשיו נעבור לתוספות, שאינן פחות חשובות מהעיקריות:

עם הכרוביות החריפות בתנור (הכה קלות להכנה) פשוט אי אפשר לטעות.

מוגשות

למשקיעים ביניכם, מה דעתכם להוסיף קצת טעם של פעם לתפריט ולהכין את הורניקס המופלאים של סבתי?

צלחת ורניקס

האורז עם הערמונים והפטריות בתנור הוא בגדר חובה בעיניי (הראשון שרשמתי לעצמי להכין לחג). כמה דקות עבודה ומתקבל תבשיל פריך מבחוץ, נימוח מבפנים ומלא בכל כך הרבה טעם.

כף אורז ערמונים ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אי אפשר בלי התוספת הקלאסית של תפוחי אדמה בתנור, תפוחי האדמה קווץ הם הנבחרים שלי: פשוט אין הרבה מתחרים לתפוח אדמה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

תפוחי אדמה קווץ

הללויה הגענו לקינוחים! במיוחד בראש השנה לא נוותר על שולחן קינוחים מגוון ומרשים, לסיים את הארוחה עם טעם מתוק לקראת שנה חדשה, מתוקה ומוצלחת.

ראשית, אי אפשר בלי עוגת תפוחים, וכאן בבלוג יש כמה מוצלחות במיוחד. בראש ובראשונה ישנה עוגת התפוחים והקצף של סבתא ריקה שלי ז"ל – קלאסיקה נוסטלגית במיטבה.

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין, עוגת התפוחים הבחושה של עדידס הסופר-פופולרית היא אלטרנטיבה שונה אך מעולה (במיוחד לצד כוס תה של סוף הארוחה). אם בבחושות עסקינן, אז גם עוגת הפירות הבחושה של אמי היא אחלה קנדידטית, כאשר ניתן להמיר את האפרסקים/שזיפים בתפוחים (כפי שאני מסבירה בתחתית אותו פוסט).

פרוסה מהעוגה

העוגה מוכנה

את פינת השוקולד סוגרת לנו בכבוד רב עוגת שכבות המוס הקפואה (שניתן להכין מראש) המצוינת. בנוסף, אצבעות השוקולד הן גם פתרון מעולה לביס מענג לסוף הארוחה (שגם שאפשר להכין מראש).

העוגה מוכנה

אצבעות יפות2

אם ברצונכם ללכת על אופציה קלילה ופירותית (פרווה וטבעונית) יותר, אני ממליצה על קינוח כוסות של מוס מנגו וקוקוס. פשוט ונפלא.

מנגו מעל מוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופציה לא חלבית נוספת היא מנת האגסים ביין הנפלאה, שאם אתם ממש רוצים, יכולים להמיר לתפוחים ביין (או אפילו לנסות שילוב).

אגסים מוכנים2

אחרון חביב, אם כבר אמרתי קוקוס, איני יכולה שלא להזכיר את עוגת הקוקוס החגיגית של לין שרק הוצגה בבלוג לא מזמן. באמת שהיא משהו מיוחד.

חותכים עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בברכת שנה מלאה בבריאות, אושר, שמחה ואוכל טעים במיוחד,

שלכם,

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “תפריט ראש השנה 2018

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *