"היום יום הולדת
היום יום הולדת
ל-TouchFood"
קולולו!!
ראשית, אני מרגישה שעליי להיות לגמרי כנה אתכם ולספר לכם ש.. האמת היא.. שכחתי את היום הולדת הראשון של הבלוג שלי . אחרי ההתלהבות הרבתית שלי מפוסט ה-100 ממש לא מזמן, לא שמתי לב ב-19/2 שזהו כלל לא עוד יום ראשון רגיל ואפרורי, אלא יום הולדתו הראשון של הבייבי השמנמן והמתוק שלי.
אז קודם כל, תודה לפייסבוק ולחברותיי שהזכירו לי אודות המאורע החשוב. איזו פאדיחה ענקית מצידי. מצד שני, עדיף לשכוח את היום הולדת של הבלוג שלך ולא של בן זוגך/אמך או ילדיך למשל, נכון? כאן רק המצפון ייתן לי בראש, שום silent treatment או פרצופים מאוכזבים לא ירדפו אותי בעקבות הפישול המינורי שלי.
אך אל דאגה בלוגוש יקר, אני אפצה גם אפצה אותך ואפילו ממש עכשיו, הרי אין כמו ההתרוממות שמגיעה אחרי המעידה, נכון? ובכל מקרה תמיד עדיף מאוחר על לעולם לא.. לא?
אז קבלו פוסט ספונטני, בלי תכנון מראש (כמה לא אופייני, אה?) וממש בשלוף מהבטן (או יותר נכון, מהצמיגונים החורפיים שנוצרים סביבה בחודשי החורף ). מאז שהעליתי כאן את תפריט TouchFood הראשון הזה, מגיעות אליי מדי פעם בקשות, מכל מיני כיוונים, להעלות תפריטים דומים ולסגור לאנשים פינות כמו הדלקת נרות, ימי הולדת וארוחות שישי.. חיכיתי לזמן המתאים והנכון להעלות עוד פוסט בסגנון ואני חושבת ש – The time is now.
לשתף אתכם בסוד כמוס? הסיבה שבגללה אני קצת קמצנית בפוסטים מסוג זה קשורה לאיזה ויז'ן שיש לי לגבי פרויקט נוסף בהמשך דרכי ככותבת על האוכל.. יותר מזה לא תוציאו ממני כרגע .
אז היום בואו נלך על תפריט טעים במיוחד שמורכב כולו ממתכונים שכבר עלו בבלוג לאורך השנה האחרונה – תפריט יום הולדת ל-Touch Food.
אתם יודעים מה? הרעיון הזה כל כך מוצא חן בעיניי (אין כמו לטפוח לעצמך על השכם, אה? ) שכרגע החלטתי והעברתי בדירקטוריון (שמורכב כולו מ-Me, Myself and I) את ההחלטה שכך אחגוג כל שנה את יום הולדתו של הבלוג – בתפריט המורכב כולו ממתכונים של השנה החולפת. אנצל הזדמנות זו כדי לאחל לבלוג עוד שנים רבות של אהבה ותאווה לכל מה שטעים וטוב.
את התפריט הבא תרגישו חופשי לאמץ לארוחת שישי הקרובה או כל ארוחה מפנקת שמתוכננת לכם בקרוב.. Satisfaction Guaranteed
אז היות ואנחנו עדיין בפברואר, חייבים להתחיל עם מרק, נכון? אבל לפני המרק בעצם, למה שלא נפתח עם כוס יין חם ומתובל, לאיזה "לחיים" טעים ומתובל?
בנוסף, בואו ננצל הזדמנות חגיגית זו ונאפה לכבוד המאורע את החלות המושלמות האלו. מי שחושש מאפיית חלות (כפי שאני חששתי עד שגיליתי את המתכון הקליל הזה..), אנא מכם – נסו. באמת שלא תתחרטו. רק עשו טובה ושלחו לי איזו הודעה, אחרי שריח האפייה הממכר יתפשט ברחבי הבית. אין מתחרה לתענוג הזה.
לעניין המרק, אני בעד ללכת על מרק הגריסים והירקות הביתי והמנחם הזה, אותו רבים מכם כבר הכינו בהצלחה והנאה רבה (יש לי דיווחים להוכחה ).
למי שאוהב קצת עוקץ באוכל שלו – אל תוותרו על החריימה האלופה (והקלילה) הזו. חובה לטבול את החלות שלכם ברוטב האדום והלוהט שלה (תכלס גם לנרתעים מחריף – ממש אין בעיה למתן את מד השריפה של החריימה, הכל מפורט במתכון).
כעת, נעבור לכמה סלטים (מינימום שניים לדעתי) כדי להוסיף קצת פרשיות וקלילות לארוחה (בכל זאת ארוחה חורפית מדושנת ומחממת אנחנו מבשלים כאן):
סלט החסה של אמא שלי הוא ה- no brainer שלנו היום. כמו שפרסומאים חכמים וטובים פעם אמרו: Just do it. מדובר באחד מסלטי החסה המוצלחים (אם לא ה!). הסוד הוא כמובן ברוטב המנצח, אותו ניתן להכין מראש.
אופציה לסלט נוסף היא סלט הגזר הג'ינג'י של נתקה הג'ינג'ית המועדפת עליי באנושות. הסלט מתוק כמעט כמוה , עם קראנץ' של גזר וקונטרה של חרדל ועירית/בצל ירוק – מדובר בקערה שלבטח תתחסל עד תום.
סלט פירורי הכרובית המפתיע והמעניין יתאים גם הוא לשולחן שלנו הפעם (האמת היא שתמיד הוא מתקבל בברכה) – רק אל תתקמצנו עם הנענע והפלפל החריף, תתפלאו כמה הם נבלעים בפירורי הכרובית הטרייה.
נעבור למנות העיקריות.. היה לי כל כך קשה להחליט בין מנות העוף, היות וממש מתחשק לי כרגע לאכול הרבה מהאפשרויות (כותבת שורות אלה ב 13:20 בצהרים לפני איסוף הילדים מבית ספר והגן.. מיצי הקיבה בהחלט כבר פועלים). על כן החלטתי להיות לארג'ית אתכם ולכתוב שתי אופציות מעולות (לא פחות): עוף בחמאת בוטנים וסילאן, או כפי שקוראים לו בביתי –עוף במבה או פרגיות במרינדה של בלסמי ועגבניות מיובשות. You can't go wrong, שתי המנות בליווי קערת אורז לבן שיספוג אליו את הרטבים העשירים שלהם, ממש טעימות ואהובות (גם על ילדים!). עוף הבמבה לוקח יותר לכיוון האסיאתי של רטבי הסאטה, עם שילוב מדויק ומחמיא של עוף עם חמאת בוטנים. מנת הפרגיות בבלסמי ועגבניות מיובשות לעומתו היא יותר קלה להכנה (מאלה שמערבבים הכל וביי) ומאד מפתיעה בטעמיה המיוחדים. הבנתם את הרעיון נכון?
במקרה ופספסתם – תוסיפו אורז לתפריט .
עכשיו נשאלת השאלה עד כמה אנחנו רוצים להפציץ? האם חייבים גם מנת בקר מרשימה וגדולה?
אם כן, בואו לא נלך סחור סחור – תוסיפו את קדירת הבקר החורפית והמופלאה לתפריט תיכף ומיד. מה לא נאמר על המנה הזו?! שוס זה understatement.
אם לחילופין, מרגיש לכם כבר טו מאץ', בואו נוסיף את גלילות הבשר האלה, שייתנו חיזוק גם לפן הפחממתי (פרגנו לעצמכם קצת בצק עלים מדי פעם ) וגם לפן הבשרי. הן פשוט משלימות ומשתלבות נהדר בכל שולחן.
אחרי שהאוכל קצת יירד, מגיע זמנם המפואר והמיוחל של הקינוחים.
היות וביום הולדת עסקינן, לא נתקמצן ולא נסתפק בקינוח אחד בלבד, אלא נוציא כמה אופציות לשולחן הקינוחים (וממש לא מנומס לא לדגום מכולם ).
משום שחורף כרגע, ממש מסתדרת לי פרוסה גדולה ומפנקת של הפאי לימון ההיסטרי הזה. הוא באמת כל מה שקינוח טוב אי פעם רצה להיות – שילוב מושלם של מתוק וחמוץ, בצק פריך וענני קצפת. חלום.
מהר מהר לפני שכבר לא יהיו, נכין גם טרייפל תותים חגיגי ומרשים (כך גם ננצל את מחירי התותים שסוף סוף ירדו). לא נגלה לאורחים שזו בעצם אחת המנות היותר קלות להכנה, למרות אפקט הוואו העצום שלה.
מי שלא יכול ליהנות מקינוח שלא כלול בו שוקולד בצורה זו או אחרת (ושלום לבנות גרוס האהובות ), אם עדיין אין לכם קופסא של אצבעות שוקולד במקפיא, הרי שמדובר ממש במחדל. מה שכיף במלבנים המענגים האלה הוא שאפשר להכינם הרבה זמן מראש ואז ברגע האמת פשוט לשלוף מהמקפיא ולסדר על צלחת. טו איזי.
למרות שכבר הצגתי שלושה סוגי קינוחים שונים (אמרנו שולחן קינוחים או לא?!).. חסרה לי עוגה בחושה לצד התה עם נענע/קפה שחור של הסיומת.. את משבצת זו תמלא בגאון לא אחרת מעוגת הפרג, קוקוס ושוקולד לבן. כמה תמונות של עוגה זו קיבלתי? המון!! (דרך אגב, ממש כיף לי לקבל תמונות של בישולי טאץ' פוד שלכם.. בבקשה תמשיכו ותרגישו יותר מחופשי גם להעלות אותם לבלוג ולעמוד בפייסבוק). גם מי שזה הניסיון הראשון שלו אי פעם באפייה לא יוכל לפשל כאן – והתוצאה היא של קונדיטוריה מהשורה הראשונה.
לא יודעת מה אתכם, אבל אני מרוצה.
רשימת קניות מותאמת תצא לדרך ברגעים הקרובים אצלי.. תנו קריאה אם צריכים עזרה עם שלכם .
עד הפעם הבאה,
שלכם,
מיכל
תגובה אחת
אזבבקשר לעוגיות …כמובטח ,הכנתי והן זכו להצלחה משפחתית גדולה.במיוחד מבקשים לשבח נילי וגיל.לשמחתי,הכנתי מלכתחילה כמות כפולה!!
❤️