20 מתכוני שוקולד אהובים

אז גיליתי מהיום להיום ש.. היום הוא יום השוקולד!

איזה חג גדול!

אמרתי לעצמי: "אוקיי מיכל, יש לך סדנה היום בערב, אין זמן לפוסט.. רק אעלה כמה מתכוני שוקולד שאני ממש אוהבת לסטורי באינסטגרם ונתקדם הלאה..".

אז אמרתי

תחילה הקצבתי לעצמי 10 מתכוני שוקולד.. התחלתי לעבור בבלוג על שלל המתכונים (מי ידע שיש שם כל כך הרבה מתכוני שוקולד מעולים? ), והבנתי מהר מאד שאין מצב שאני מצליחה לצמצם את המתכונים האהובים עליי לעשרה. עברתי ל-15 מתכוני שוקולד, ולבסוף הסכמתי להתפשר (הכל בדיון עם עצמי, כן? ) על 20 מתכונים, אבל בפוסט.. כי ממש מגיע להם – הם עד כדי כך טובים.

נכון, מאד יכול להיות שהמתכון השוקולדי האהוב עליכם מ-Touchfood אינו ברשימה לא-סגורה זו. אבל החלטתי ללכת על מבחר מגוון של מתכונים, שעלו כאן לאורך השנים, ולצערי נאלצתי לחתוך כמה מתכונים מצוינים החוצה (כולם היו בניי וזה.. ).

אשמח לשמוע מה המתכון השוקולדי האהוב עליכם – בבלוג ומחוצה לו, והאם במקרה השמטתי את הפייבוריט שלכם מהרשימה?

נתחיל עם מתכון די חדש בבלוג, אך כל כך קלאסי ומשובח: אני מדברת על פונדנט שוקולד כמובן. שבליווי גלידת וניל מהווה קינוח מצוין לסיום כל ארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קינוח נוסף שתמיד מתקבל באהדה גדולה על ידי כולם, מקטנים לגדולים, הוא מוס השוקולד העשיר הזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אחד מקינוחי השוקולד האהובים עליי בעולם כולו הם אצבעות השוקולד המדהימות האלה שתמיד גוררות תשואות רמות עם הגשתן.

אצבעות יפות2

גם ממתקי השוקולד הללו, מעין בני דודים של אצבעות השוקולד, גונבים טוב טוב את ההצגה משאר הקינוחים על השולחן.

קוביות שוקולד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוד ממתק שוקולד שכו-לם אוהבים הוא נקניק השוקולד הנוסטלגי, אותו הכי כיף ליישר וליישר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגת השוקולד הטבעונית כל כך מוצלחת, שלא תצליחו לעלות על טבעוניותה. היא כל כך רכה ומנחמת שגם אוכלי כל יחזרו לאפות אותה שוב ושוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם בעוגות שוקולד קלאסיות עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את עוגת השוקולד לפסח עם המוס, שמעולה גם בגרסת שאר ימי השנה כמובן. עוגה מנצחת.

עוגה מוכנה2

לא היה קל לבחור מתכון בראוניז לרשימה זו, וכמובן שהלכתי על המושלמים האלה: בראוניז פאדג'יים מעולים הם שמם, וכל מילה נוספת מיותרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם שמרים צריכים להופיע ברשימה ואין על שושני השמרים הללו עם צאתן מהתנור. אבא'לה ואמא'לה יחדיו. איפה כוס הקפה שלי??

העוגה מוכנה

עוגת השוקולד-פרג הדחוסה הזו היא להרפתקנים מביניכם, אלה שלא החליטו: האם אתם מאנשי הפרג או השוקולד?! בעצם למה לבחור אם אפשר גם וגם?

פרוסת עוגת פרג ושוקולד

באותו אופן אפשר לשאול את אותה שאלה בעניין עוגת גבינה?! למה לבחור אם אפשר גם וגם – קבלו את הבראוניז וקרם הגבינה – קינוח שדורש לצלול עם כפית ישר לתוכו.

קינוח מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שילוב נוסף של גבינה ושוקולד תמצאו בקינוח של עוגת הגבינה עם מערבולות הנוטלה. שחיתות בצמרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם כבר נוטלה (לגמרי שוקולד!), לא יכולתי לוותר על המאפינס בננה ונוטלה המצוינים. אני פשוט מאוהבת בהם קשות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נמשיך לקוביות החמאת בוטנים ושוקולד הממכרות – Homemade Reese's, אם תרצו. לאוהבי חמאת הבוטנים מדובר בקינוח האולטימטיבי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר בקינוחים בטעם של חו"ל, אני מציעה לכם להכין את טראפלס האוראו המצוינים, כל כך יפים וכל כך טעימים, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

אם אתם מחפשים עוגת וואו שהיא הצגה, אל תוותרו על עוגת השוקולד מרנג המהממת.

עוגה נפרסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם פאי השוקולד עם שברי עוגיות החמאה ישמוט לסתות. שלא תגידו שלא אמרתי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אי אפשר בלי עוגיה כלשהי, נכון? למרות שהיה קשה לבחור, לבסוף החלטתי ללכת על עוגיות השוקולד, פיסטוק ומלח המיוחדות, שתמיד מקבלות הרבה מחמאות כשמוגשות לשולחן.

העוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קוביות הבייגלה, פקאן, קרמל ושוקולד האהובות והמוגזמות פשוט לא יכלו להישאר מחוץ לרשימה מבחינתי.

ביס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נסיים עם קינוח מוגזם, מימיו הראשונים בבלוג, מעין טרייפל שוקולד משוגע שקיבל שם מותאם למעמד – קינוח OMG.

גביע מוכן1

המשך שבוע שוקולדי ומתוק במיוחד,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן