תפריט שבועות 2018

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בעקבות הצלחת תפריט שבועות אשתקד (ותפריטים נוספים מאז, האמת 😀), אני קשובה לדרישת הקהל ומספקת לכם היום גרסה נוספת לתפריט שבועות, “שבועות 2018” אם תרצו, מעודכנת בכל מיני מתכונים יפים ונכונים שנוספו מאז.

כמובן שדאגתי להשאיר כמה בסט-סלרס מהתפריט הקודם, לצד ה-newcomers הססגוניים.

מי שמעוניין להתחיל בגיוון היין הקבוע ולהרגיש קצת בסרט 😎 מוזמן לעשות סיפתח עם קנקן גדול של קוקטייל אפרסקים ויין לבן.

מבט מהצד

כדורים קטנים ושובבים של בית לזית, יכולים להוות אחלה נשנוש עד שכולם מגיעים.

מוכנים

בשנה שעברה הצעתי לפתוח במרק הגספצ’ו המרענן והתמיד נפלא, והפעם אני מציעה לכם לגוון עם גספאצ’ו צהוב קיצי ומזמין.

המנה מוכנה

הגשת המרק2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצטערת, אבל על שתי הגבינות הללו הנצלות בתנור עד לכדי שלמות (לא מגזימה, באמת), כל אחת בדרכה ובטעמה, אני לא הייתי מוכנה לוותר: ריקוטה צלויה בתנור וקממבר בבצק עלים. בכל זאת שבועות. אם לא עכשיו אז אימתי?

ריקוטה מוכנה

מוגש עם תפוחים

את אגף הסלטים סקרתי לכם לא מזמן בפוסט של הסלטים ליום העצמאות, זוכרים? אתם מוזמנים להיכנס, להציץ וללקט או לחילופין, ללכת על חלק מהמצוינים האלה (כולם היו בניי, באמת שקשה לי לבחור 😀).

סלט קולורבי אסייתי (סום טאם מזויף)

הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

סלט חגיגי של גזר מקורמל, רוקט, גבינת עיזים ומה לא

הסלט מוכן
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

סלט ירוק ברוטב קארי ומשמש

סלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט עגבניות שרי וענבים  או סלט עגבניות שתמיד מתאים

מצרכים לסלט עגבניות וענבים

הסלט מעורבב

סלט קישואים מבושל או סלט קישואים צלויים עם פטה, צ’ילי ונענעסלט מוגש

המנה מוכנה

סלט ברוקולי חי

סלט ברוקולי מוכן

אטריות זוקיני עם פסטו פיסטוקים, לימון וריקוטה צלויה

המנה מוכנה

כפי שאמרתי כבר לא מעט פעמים, מגש אנטיפסטי צבעוני ויפה מוסיף לכל שולחן. לחלופין, אפשר להתמקד בכמה ירקות  צלויים שונים שמקבלים כל אחד תיבול וטוויסט אחר:  כרובית אסייתית בתנור, פטריות בסויה ובלסמי וסטייק כרוב.

אנטיפסטי 4

מוגשות

הפטריות על צלחת4

צלחת עם סטייק כרוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם החצילים גרוזיניים האלה לא פראיירים בכלל ויקשטו בחן רב כל מזנון.

חצילים מוכנים מבט מהצד

בגזרת הדגים אני ממש מתעקשת שתכינו תבנית גדולה של קראמבל דגים וגבינת עזים. הוא ממש מצוין.

קראמבל יוצא מהתנור

אם אתם בעניין של להרשים ומנגד לעשות לעצמכם חיים קלים עם מעטפות מוכנות מראש, יש לי שתי מילים בשבילכם: דג במעטפה.

המנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כמובן שאי אפשר לדבר על דגים בלי להזכיר את הדג על מלח שלנו, שאין מקום שאני הולכת אליו שלא מדברים איתי עליו. שילוב של מתכון הכי קל עד כדי בדיחה והדג הכי טעים שקיים. להיט.

דג מוכן עם שמן זית

ומה עם לקחת את מנת הדגים שלכם דווקא לכיוון קצת יותר מתובל (ויאמי במיוחד 😀) עם קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי. אל תשכחו להוסיף גם קערת טחינה וחלה טריה לצד.

עם חלה וטחינה

לעניין המאפים והפשטידות ישנה את פשטידת הברוקולי ופצפוצי האורז שאינה חלבית וגם ללא גלוטן.

פשטידה יוצאת מהתנור
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עוד מתכון לא גבינתי וטעים להפליא הוא בצק עלים ממולא פטריות וערמונים.

יוצא מהתנור

לילדודס (אבל ממש לא רק) מה דעתכם להרים איזה פיירקס גדול של פשטידת תירס ו/או מאפינס גבינות וזיתים (שגם אותם תראו יש דרך להפוך למאד grown up).

מצרכים לפשטידת תירס

צלחת מאפינס גבינה וזיתים
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כמובן שאי אפשר בלי פשטידת תפוחי האדמה והביצים ההונגרית של סבתא של יוסי.

פשטידה הונגרית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על התפר שבין פשטידה לפסטה יש לי שתי הצעות מעולות בשבילכם: הלזניה המפורסמת של מאיה שקוצרת מחמאות בלי די, או לחלופין, ה-sister from another mister שלה: מאפה צדפות פסטה ממולאות בגבינות.

מנה של לזניה

יוצא מהתנור

שבעים? איזה מזל שלקינוחים יש קיבה נפרדת 😀

מיותר לומר שעוגת גבינה תהיה כאן, ואולי אפילו שתיים:

עוגת גבינה ופירורים, עוגת גבינה עם קינמון (וואו), עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל, עוגת גבינה קרה עם ריבה, עוגת גבינה, שוקולד ואייריש קרים (!).

הגשת עוגת גבינה פירורים

פרוסת עוגה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עוגה מצופה

עוגה מוכנה

פרוסה מהעוגה
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

לחלופין, אפשר גם ללכת על אולד סקול עם עוגת ביסקויטים, רק בואו נשדרג אותה עם קצת שוקולד ולוטוס (דרך אגב, אתם מוזמנים להוסיף גביע גבינה לבנה לתערובת הקצפת וכך תהיה ממש מתאימה לשבועות).

העוגה מהצד

מי שרוצה לעשות V גם על פינת השוקולד (לגמרי מבינה אתכם 😀), אני ממליצה לכם ללכת על עוגה עסיסית עם טריק מגניב הלוא היא: עוגת מעדני שוקולד.

עוגה שלמה לצד תה

אחרון חביב על הצ’ק ליסט, קינוח פירותי וטעים: עוגת תפוחים בחושה, קראמבל פירות קיץ, עוגת שזיפים.. מה אומרים?

פרוסה מהעוגה

קראמבל יוצא מהתנור

העוגה מוכנה

חג קציר שמייח!

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “תפריט שבועות 2018

  1. היי חג שמח,
    לא היה איזה מתכון במיה עם רוטב עגבניות?
    אולי פיספסתי? כי לא מצאתי אותו
    תודה סמדר

    1. שלום סמדר, המתכון שלי לבניה פורסם באתר הארץ וממש בקרוב יעלה גם פה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *