קפרזת תאנים

הסלט הקייצי והמרענן הזה, שהוא בעצם מעין קפרזת תאנים, נולד כתוצאה מאלתור ארוחת צהרים ספונטנית. פתחתי את המקרר ובישלתי ארוחה שלמה ממה שיש. קפרזת התאנים הזו נצצה כיהלום בשולחן ופשוט לא יכולנו להפסיק לאכול אותה. שילוב הטעמים והמרקמים של התאנים הבשלות יחד עם המוצרלה, העגבניות ויתר המרכיבים על הצלחת היה פשוט מעולה.

אני מאד אוהבת תאנים, ככה as is, כחלק מקינוחים, כתוספת לסלט ירוק ועוד. זו אינה המנה הראשונה כאן בבלוג המשלבת בין תאנים בשלות לגבינה, השילוב המנצח הזה כבר מככב במתכון המעולה של התאנים בתנור.

אם לא מתחשק לכם להוסיף עגבניות שרי לסלט, הוא יהיה מצוין גם על טהרת התאנים הבשלות, המוצרלה די בופאלו, הפלפל החריף (לא חובה, אם לא אוהבים), הבזיליקום, שמן הזית, הבלסמי,  המלח והפלפל. אך אם אתם שואלים אותי , אני ממליצה לכם לאמץ את המנה בדיוק כפי שהיא – קפרזת תאנים פשוט נפלאה (חלופה קייצית לקפרזה למתקדמים האהובה עליי).

כרגיל, יש הרבה מקום לתוספות וגיוון, כמו הוספת קוביות בצל סגול או ירוק, הוספת עלי נענע שמשתלבים נהדר עם התאנים, המרת המוצרלה בגבינת עזים (שילוב מושלם, כמו במתכון זה), זילוף עדין של דבש מלמעלה שיעשה כאן נפלאות.. הכל יעבוד. אלתרו ותהנו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-5 תאנים בשלות ומתוקות, קרועות ל-2 או 4, תלוי בגודלן

כדור גדול מוצרלה די באפלו, קרוע לחתיכות גסות

חופן עגבניות שרי תמר (אפשר גם כמה סוגי עגבניות שרי)

כ-5 עלי בזיליקום טריים, קרועים גס

כ-1/4 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות

כ-3 כפות שמן זית איכותי

1 כף חומץ בלסמי

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

בצלחת שטוחה מפזרים את רבעי/חצאי התאנים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בין לבין משבצים את קרעי המוצרלה, עגבניות השרי החצויות וטבעות הפלפל החריף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים כמה קרעי עלי בזיליקום.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים שמן זית בנדיבות מעל ומעט חומץ בלסמי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בוזקים מלח ים אטלנטי, טוחנים פלפל שחור טרי מעל ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם ברולה

בהמשך למתכון של הטירמיסו המנצח של עדידס, היום אני מציגה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן