לאורך השנים עלו בבלוג סלטי חצילים שונים ומגוונים (בין היתר הקיופולו הבולגרי, סלט החצילים הרומני של אמא שלי וסלט החצילים, חומוס ופלפלים קלויים) אבל דווקא סלט החצילים הכי פשוט ומוכר של חצילים במיונז עוד לא היה כאן.
היום אספר לכם על הגרסה הכי פשוטה שאני מכירה לסלט הזה, עם קיצור דרך שהופך אותו להכי קל להכנה. את ה-"מתכון" נתנה לי לימור המהממת , לאחר שנטלי הכריזה בפניי שסלט החצילים במיונז של לימור הוא הכי טעים ועדין שיש, ואני פשוט חייבת ללמוד ממנה איך היא מכינה אותו. לימור בתגובה גיחכה וסיפרה לי את ה-"פטנט" שלה.
נכון שבסלטי החצילים השונים שהיו כאן, בתחילה צלינו את החציל על הגריל, על אש גלויה בכיריים או בתנור? ורק לאחר מכן התפנינו להוציא ולטפל בבשר החצילים הטעים? אז לא עוד. במתכון הזה כל המלאכה, הלעיתים מנג'סת ומלכלכת הזו, נחסכת לנו עם – שימו לב – בישול החציל במיקרו, כן במיקרו. 10 דקות במיקרו ויש לכם סלט חצילים לא פחות ממצוין. סלט חצילים עדין, טעים והכי קל וקצר להכנה.
כמובן שמי שאין לו מיקרו או מי שרוצה ומעוניין בטעם של החציל החרוך שאין בסלט העדין הזה, מוזמן לחזור לטכניקות הקודמות ולצלות את החציל על הגז/גריל/בתנור ולהמשיך את הכנת הסלט הפשוט הזה באותו האופן.
הסלט נשמר בכיף כמה ימים בכלי סגור במקרר וכמובן שאפשר ומומלץ להכפיל/לשלש כמויות.
מצרכים:
1 חציל בינוני שלם
1 כף מיונז משובח (אני ממליצה על מיונז יפני)
1-2 שיני שום כתושות
כ-1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים את החציל לכלי זכוכית עם מכסה, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-10 דקות (אפשר גם על צלחת עם המכסה של המיקרוגל). מצננים מעט.
לחילופין, מי שמעדיף, צולה את החציל בתנור/על הגריל/על להבה חשופה בכיריים.
חוצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את כל בשר החציל לקרש חיתוך.
קוצצים את בשר החציל, שתי וערב, ומעבירים לקערה.
מוסיפים את השום הכתוש, המיונז, המלח והפלפל. מתקנים תיבול ו/או מוסיפים מעט מיונז במידת הצורך.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
מיכל בוקר טוב.
אהבתי את החצילים . עשיתי יצא ניפלא. מי אוהב יותר ממני חצילים.
שולח לך הודע זו מרומניה נ.ב
מיכל הטעם של החציל בנור שהחציל שרוף זה המיוחד.
בהצלחה
תודה
תמשיחי לשלוח
זליג
הי זליג, שמחה שאהבת את החצילים.
הזהרתי שזה מתכון לעצלנים 🙂 מסכימה איתך שהטעם של החציל הצלוי הוא נפלא, הסלט הזה בעל טעם עדין יותר.
המשך יום נפלא
אני גם מניחה את בשר החציל במסננת כדי שהמים המרים יצאו
אחלה טיפ! תודה ענבל
עוד דרך חצי קיצור כדי לקבל כמות גדולה, זה לצלות אחד והשני במיקרו. רווח לעצלנים ולאלה שלא יכולים בלי הטעם החרוך.
🙂