תבשיל עדשים שחורות קוריאני

תבשיל עדשים שחורות קוריאני הוא בדיוק נזיד הקטניות הטבעוני שלא ידעתם שאתם חייבים להכיר. מדובר במתכון מלוח מתוק עם טעם אוממי מתפרץ, שהכי חמים ונעים לאכול עם אורז ו/או חטיפי אצות.

אספר לכם שבניסיונותיי במטבח בחרתי לעדן את מתיקותו המקורית של המתכון של התבשיל, בו הייתה כף נוספת של מייפל וגם כף סוכר לבן, אותה החסרתי מראש. בעיניי מעט המייפל שבמתכון ממש מספיק, אבל אם תרצו את המנה מתוקה יותר, פשוט הוסיפו כף נוספת.

שימו לב שחשוב לבשל את העדשים על להבה נמוכה ולערבב מדי פעם, עד קרקעית הסיר, על מנת למנוע היחרכות. בנוסף, לא בכדי המתקת המנה מתבצעת בסוף הבישול וזאת בכדי שהעדשים השחורות לא תהיינה קשות מדי. עם זאת, עדיין מתקבל תבשיל של עדשים שחורות, מלאות בטעם נפלא של שום, סויה, מייפל ושומשום.

מתכון זה מצטרף למתכונים נוספים כאן בבלוג עם עדשים שחורות (בלוגה) שאני כה אוהבת, כדוגמת סלט הבטטה, עדשים ופטרוזיליה המופלא (שעכשיו בעודי כותבת עליו ממש יש לי חשק להכין אותו – הוא באמת מצוין!) וקציצות העדשים הטבעוניות המעולות.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 כוס עדשים שחורות קטנות (בלוגה) שטופות

8 שיני שום פרוסות דק

6 כפות סויה

2 כפות מייפל

4 כוסות מים

1 כף שומשום

הוראות הכנה:

מחממים בסיר בגודל בינוני במשך כ-30 דקות על להבה בינונית עד לסף רתיחה את 8 שיני השום הפרוסות, כוס העדשים השחורות, 6 כפות רוטב הסויה ו-4 כוסות המים, תוך ערבוב מדי פעם עד הקרקעית, עד שהעדשים מעט מתרככות והנוזלים כמעט נספגים במלואם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את סירופ המייפל, מערבבים ומבשלים עוד כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

במקביל, קולים במחבת קטנה את השומשום ומפזרים מעל העדשים בעת ההגשה.

מומלץ להגיש את העדשים עם אורז ו/או חטיפי אצות קלויות.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן