תפריט ראש השנה 2018

ארוחת ראש השנה ממש מעבר לפינה (רק שני ימי ההולדת של ילדיי נמצאים בדרך 😀), ומי שהתפריט שלו עוד לא סגור הרמטית, או לחילופין, לא החליט איזו מנה יצרף לחגיגה, מוזמן להציץ/לעיין/לשנן 😉 את התפריט הורסטילי שהכנתי עבורכם.

אשתף אתכם כי לקחתי את התפריט של שנה שעברה והכנסתי בו קצת שינויים (שוב, ככה זה שכמות מטלות של חודשיים נדחסת לשבוע הראשון של ספטמבר).

תוכלו למצוא כאן מנות קלאסיות שהופיעו בתפריט שנה שעברה ואני פשוט לא מוכנה לוותר עליהם, לצד מנות חדשות מהשנה החולפת שישתלבו על השולחן בגאון.

כפי שסיפרתי לכם בשנה שעברה, ארוחת החג אצל משפחתי תמיד נפתחת עם מרק העוף של אמי (מתכון למרק עוף מנצח יגיע החורף מבטיחה), משובץ בקרעפלך הממולאים בשר של סבתי וכמובן ישנו הגפילטע המנצח של סבתא בתוספת חזרת שמעקצצת באף. זאת בנוסף כמובן לרימונים, לתפוח, לדבש ולתמרים הצהובים שתמיד נמצאים על השולחן. למשקיעים אני ממליצה להניח על השולחן גם כמה חלות הום מייד יפיפיות וריחניות.

בנוסף, אני ממליצה לאמץ את החצילים הגרוזיניים החגיגיים והכה טעימים של נינו, שמעוטרים גם הם ברימונים. לחלופין, מנת חצילים קרה אחרת, שתמיד כיף לפזר על השולחן, היא החצילים בממרח לימוני של אמי (שניתן להכין בכיף כמה ימים מראש).

באותה הזדמנות, בואו נצרף לשולחן עוד פייבוריט, שמוסיף לכל מנה וגם עליו עושים וי מראש, וכמובן שאני מדברת על צלחת פלפלים קלויים בתחמיץ (יחד עם כבד קצוץ וחזרת על החלה.. מדובר באחד הביסים הטעימים).

נעבור לאגף הסלטים שכידוע מאד יקר לליבי (ראו ערך פוסט הסלטים ליום העצמאות). קשה לי מאד לבחור אך בכל זאת הקו צריך לעבור איפשהו..

סלט נבטי החמנייה הכל כך קל להכנה, תמיד קוצר ים מחמאות.

לסלט שהוא גם קצת תוספת מה דעתכם ללכת על סלט הקוסקוס עם המון ירוקים?

בנוסף, אי אפשר בלי סלט העגבניות שתמיד מתאים, שכשמו כן הוא – תמיד מתאים!

 

נוסיף עוד צבע וקצת בעיטה לשולחן הסלטים עם סלט הגזר הפיקנטי והעסיסי.

ומה דעתכם להוסיף גם סלט מבושל? למשל מטבוחת הקישואים של אלין.

וכמובן, הסלט שתמיד נמצא על שולחן החג שלנו הוא סלט החסה של אמי, המשובץ בקוביות תפוח עץ ירוק וגרגרי רימונים. בכל זאת ראש השנה.

למנות העיקריות אני מציעה להפגיז עם הביף וולינגטון הכוכב שאין מילים לתאר כמה שהוא טעים (וממש הצגה!).

לחלופין, אפשר לבחור בצלי בקר משובח או קדירת בקר נהדרת. שניהם הצלחה ודאית.

מחפשים מנת דג מרשימה ומפוארת למנה העיקרית? הגעתם ליעד! סלמון חגיגי עם תרד, פיסטוקים ופסטו. אין מנות כאלה.

מנת דג חגיגית, טעימה ותמיד מוצלחת אחרת היא מעטפת הדג הנפלאה והאלגנטית.

בפינת העוף, לאוהבי המתוק במנה העיקרית שלהם (שמאוזן יפה עם פלפל לבן ודורש ערימת אורז לבן לצידו), קבלו את העוף בפירות יבשים של סבתא רחל.

לחלופין, אני ממליצה להעמיד סיר של עוף בתמרהינדי ובצל, מתפרק מהעצם, ללקק את האצבעות.

מה עם רולדת בצק עלים חתוכה לפרוסות שכל אחד ישמח להתפנק בפרוסה/שתיים שלוש? גם היא משתלבת נפלא לצד חזרת (האמת שהיא פשוט מוצלחת בטירוף בכל ארוחה!). יש את הורסיה הבשרית והמוצלחת של בצק העלים הממולא בשר וצנוברים, ויש את הגרסה הצמחונית הנפלאה של בצק העלים הממולא פטריות וערמונים. אם יש לכם שולחן עמוס סועדים, אני ממליצה להכין גם וגם, מבטיחה לכם שיודו לכם.

לצמחונים (וממש לא רק) אני ממליצה להכין קערה של במיה בעגבניות (לצד אורז כמובן).

עכשיו נעבור לתוספות, שאינן פחות חשובות מהעיקריות:

עם הכרוביות החריפות בתנור (הכה קלות להכנה) פשוט אי אפשר לטעות.

למשקיעים ביניכם, מה דעתכם להוסיף קצת טעם של פעם לתפריט ולהכין את הורניקס המופלאים של סבתי?

האורז עם הערמונים והפטריות בתנור הוא בגדר חובה בעיניי (הראשון שרשמתי לעצמי להכין לחג). כמה דקות עבודה ומתקבל תבשיל פריך מבחוץ, נימוח מבפנים ומלא בכל כך הרבה טעם.

אי אפשר בלי התוספת הקלאסית של תפוחי אדמה בתנור, תפוחי האדמה קווץ הם הנבחרים שלי: פשוט אין הרבה מתחרים לתפוח אדמה פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

הללויה הגענו לקינוחים! במיוחד בראש השנה לא נוותר על שולחן קינוחים מגוון ומרשים, לסיים את הארוחה עם טעם מתוק לקראת שנה חדשה, מתוקה ומוצלחת.

ראשית, אי אפשר בלי עוגת תפוחים, וכאן בבלוג יש כמה מוצלחות במיוחד. בראש ובראשונה ישנה עוגת התפוחים והקצף של סבתא ריקה שלי ז"ל - קלאסיקה נוסטלגית במיטבה.

לחילופין, עוגת התפוחים הבחושה של עדידס הסופר-פופולרית היא אלטרנטיבה שונה אך מעולה (במיוחד לצד כוס תה של סוף הארוחה). אם בבחושות עסקינן, אז גם עוגת הפירות הבחושה של אמי היא אחלה קנדידטית, כאשר ניתן להמיר את האפרסקים/שזיפים בתפוחים (כפי שאני מסבירה בתחתית אותו פוסט).

את פינת השוקולד סוגרת לנו בכבוד רב עוגת שכבות המוס הקפואה (שניתן להכין מראש) המצוינת. בנוסף, אצבעות השוקולד הן גם פתרון מעולה לביס מענג לסוף הארוחה (שגם שאפשר להכין מראש).

אם ברצונכם ללכת על אופציה קלילה ופירותית (פרווה וטבעונית) יותר, אני ממליצה על קינוח כוסות של מוס מנגו וקוקוס. פשוט ונפלא.

אופציה לא חלבית נוספת היא מנת האגסים ביין הנפלאה, שאם אתם ממש רוצים, יכולים להמיר לתפוחים ביין (או אפילו לנסות שילוב).

אחרון חביב, אם כבר אמרתי קוקוס, איני יכולה שלא להזכיר את עוגת הקוקוס החגיגית של לין שרק הוצגה בבלוג לא מזמן. באמת שהיא משהו מיוחד.

בברכת שנה מלאה בבריאות, אושר, שמחה ואוכל טעים במיוחד,

שלכם,

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל