סלט קוסקוס וירוקים

כולנו מכירים סלט טבולה המבוסס על בורגול והמון ירוקים קצוצים, היום אנחנו נכין בן דוד שלו, ידידותי יותר לילדים ואהוד מאד גם על "גדולים". אם כן, ניקח את הקוסקוס האהוב והמוכר וניתן לו תפקיד נוסף על השולחן.

את השילוב של קוסקוס עם ירקות קצוצים הכירה לי לראשונה בתי הבכורה בקיץ שעבר, כשסיפרה לי כי כך הכינו בקייטנת בישול שלה. אהבתי את הרעיון ואימצתי אותו, כל פעם בוורסיה אחרת, בהתאם למה שזמין במגירת הירקות שלי באותו זמן.

מדובר בסלט ורסטילי מאד, שמשתנה בהתאם לירקות שתבחרו להוסיף. ב-"על האש" המסורתי האחרון אצל אביגיל ואלעד (שסיפרתי לכם עליו כבר פה) הכנתי קערה ענקית של הסלט הזה על טהרת הירקות הירוקים (כל הירוקים במקרר ומחוצה לו נכנסו!). התוצאה, כפי שאתם ודאי מבינים, הייתה מעולה ולכן גרסה זו היא המוצגת לפניכם.

לכו על מה שזמין וטעים לכם. לדוגמא, אני השתמשתי בגרסה הזו באפונה עדינה (כמו בסלט השכבות הזה למשל), אתם מוזמנים להמירה בשעועית עדינה חלוטה חתוכה או פרחי ברוקולי קטנים וטריים (כמו בסלט הזה). כמובן שאפשר ללכת תמיד על גם וגם, פשוט תקנו תיבול בהתאם.

אפשרות נוספת היא להוסיף לסלט חמוציות ללא סוכר ו/או אגוזים קלויים לפני הערבוב (כמו בסלט חסה הזה למשל). טעים זה בטוח יהיה.

מצרכים:

מצרכים לסלט קוסקוס וירוקים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילת קוסקוס אינסטנט "בינוני"

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 פלפלים ירוקים קצוצים לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 מלפפונים קצוצים לקוביות קטנות

1 קישוא/זוקיני קצוץ לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות

1 כוס אפונה עדינה חלוטה

  • כמו בסלט הזה, הכניסו את האפונה הקפואה לקערת מים חמימים עם תחילת החיתוכים, עד שתסיימו היא תהיה מוכנה לסינון וכניסה לסלט.

חופן נענע קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק

6 כפות שמן זית

מיץ מ-2 לימונים גדולים

מלח, פלפל

אופציונאלי: חמוציות ו/או אגוזים קלויים

הוראות הכנה:

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (מתבלים במלח בלבד) ומניחים בצד.

מכניסים לקערה גדולה את הקוסקוס יחד עם כל הירקות הקצוצים (והאגוזים קלויים ו/או חמוציות למי שמעוניין), מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים וטועמים. מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

קוסקוס ואפונה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלפפונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת פלפל חריף
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת כל הירוקים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת לימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ממליחה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מערבבת1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מערבבת2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט קוסקוס וירוקים עם חמוציות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן