לפני מספר ימים, דידי, חברתה האהובה של אמי, שהיא מזמן גם חברה שלי, באה לקפה וסיפרה על ארוחה מטורפת שבישלה בשבוע הקודם עבור חגיגה משפחתית. מכל המנות המרשימות שתיארה (שהזכירו לי שוב שאני חייבת בוקר אחת על אחת עם דידוש במטבח שלה) צדה את עיניי דווקא מנת תפוחי האדמה בתנור שהוכתרו על ידי רבים כבר כ-"הכי טעימים בעולם".
זה כבר זמן מה שאני מעוניינת לגוון עם מתכון חדש או שיטה חדשה לאפיית תפוחי אדמה בתנור, וזו של דידי לא רק שנשמעת הכי קלה שיש, אלא גם בטוח טעימה ברמות הגבוהות ביותר.
עוד באותו שבוע עלה ניסיון כושל במטבחי משום שמיהרתי להוציא את תפוחי האדמה מהבישול בסיר מוקדם מדי. אל תטעו, התוצאה עדיין הייתה מעולה וחוסלה, אך הקווץ' לא היה כפי שהתכוונה המשוררת, דהיינו, הם יכולים להיות אפילו יותר טובים מזה!
לא התייאשתי ושלושה ימים אחר כך שוב הוגשו תפוחי האדמה כתוספת לארוחת הצהרים המשפחתית. הפעם, עוד רבע שעה במים החמים עשו את שלהם ותפוחי האדמה אף קיבלו את ברכתה של דידי עם כניסתם לתנור (תמונה בוואטסאפ כמובן).
תקשיבו, לא אגזים ואומר כי יש צ'יפסים רבים וטובים שלא מתקרבים לקצות האצבעות של תפוחי האדמה האלה, הן מבחינת הקראנץ' והן במגוון המרקמים: המעטפת פריכה בצורה יוצאת דופן והפנים נימוח ומענג. בול!
הגישו (או לא) עם שמנת חמוצה מתובלת לצידם ובאמת שלא צריך הרבה מעבר.
ציינתי קודם את קלות המנה אך אני רוצה לעצור שניה ולהדגיש זאת: בבקשה העיפו מבט ברשימת המצרכים הקצרצרה. מבינים? אוסיף כי אין צורך לא בקילוף ולא בחיתוך תפוחי האדמה. העבודה היחידה היא מעבר מבישול במים לתנור כשבדרך תפוחי האדמה מקבלים זבנג אישי ומעט תיבול. זהו.
אין ספק כי החתיכים האלו הופכים להיות הסייד דיש המועדף עליי, לפחות לתקופה הקרובה.
לפני שנתחיל, אספר כי שוב מדובר במתכון בלי כמויות מדודות – הכל תלוי בכמה תפוחי אדמה תבחרו לאפות. תזרמו איתי ותבינו..
מצרכים:
10 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה (כמו דזירה למשל) שלמים ושטופים
- אני הכנתי 10, כמובן שבאותו אופן יכולים לאפות גם 2 או 20
שמן זית
מלח ים אטלנטי
הוראות הכנה:
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול יחד עם הרבה מים ומעט מלח ומבשלים על להבה בינונית-גדולה עד שמתרככים, במשך כ-45 דקות.
- איך יודעים שתפוחי האדמה מוכנים לעבור לשלב הבא? קיסם ננעץ בהם בקלות.
- שימו לב שעל תפוחי האדמה להתבשל לחלוטין אך לא להיות "אובר" שלא יתפוררו.
מייבשים את תפוחי האדמה.
- אימצתי את הטריק של דידי לעניין ייבוש תפוחי האדמה: לאחר סינון המים מחזירים את תפוחי האדמה לאש (באותו סיר) לעוד כמה רגעים, תוך כדי ערבוב, על מנת שיתייבשו כמו שצריך. קליל ומומלץ.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומורחים עליו בנדיבות שכבה של שמן זית (כן, הבנתם נכון, על נייר האפייה).
- אני שפכתי על הנייר שמן זית, אותו מרחתי בעזרת מברשת סיליקון.
- כמובן שגם האצבעות שלכם יעשו אחלה עבודה.
מניחים את תפוחי האדמה היבשים על תבנית התנור ובעזרת חפץ כבד כמו כותש שניצלים/מערוך מעניקים לכל תפוח אדמה בתורו זבנג אחד רציני.
- כיף .
מזלפים מעל תפוחי האדמה הפצועים שמן זית בנדיבות ובוזקים מעליהם מלח ים אטלנטי.
מכניסים לתנור לכ-45 דקות.
מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה מתובלת במלח, פלפל ועירית קצוצה.
- ילדיי התעקשו לוותר על העירית במקרה המצולם, אז הלכנו על שמנת חמוצה נטורל.
עד הפעם הבאה,
מיכל
3 תגובות
אני יבשתי עם פנן
אפשר לבשל את התפא במיקרו? ואז זבנג ולתנור?
הי רות.. לא ניסיתי.. אבל אשמח אם תשתפי איך יוצא אם מנסה!