חצילים בסגנון אסייתי עם רוטב חמאת בוטנים

ככל שעוברות השנים, מתווספים לבלוג יותר ויותר מתכוני חצילים מעולים (כן, כן, קראתם את מחשבותיי.. נראה לי פוסט חצילים מרוכז קרב ובא!). ביניהם, גם כמה מתכוני חצילים בסגנון אסיאתי, כמו החצילים במיסו ופונזו ומנת הבקר עם החצילים, בין היתר.

המתכון הבא מצטרף לז'אנר ונותן פייט יפה לכל מתכוני החצילים שאתם מכירים. מי ידע שחצילים וחמאת בוטנים הם שילוב כל כך מוצלח? (למרות שאם תשאלו אותי, אענה שחמאת בוטנים היא פרטנרית מושלמת לכמעט כל דבר.. למעשה בקרוב מאד אני רוצה לשלב אותה עם דג סלמון.. אם ייצא מוצלח, אני מבטיחה לדווח ).

אספר לכם שמרוב שנהניתי מהמנה בפעם הראשונה שניסיתי אותה, פשוט הרמתי את אחד החצילים ואכלתי אותו כמו פרוסת לחם משובחת ועמוסת כל טוב. עד כדי כך.

שימו לב להשתמש בחצילים בינוניים, כמה שיותר ארוכים, דקים וקלים עבור המנה. בנוסף, כפי שעשינו כבר בכל מיני מנות חצילים בעבר, גם כאן ראשית נפזר מלח על חצאי החצילים, נניח בצד ולאחר מכן ננגב את הנוזלים שיצטברו על פני החצילים – כך נפחית את מריריות החצילים.

לאחר מכן, נצלה את החצילים, ללא כל תיבול, במצב גריל של התנור. נשקה את החצילים במרינדה אסיאתית פשוטה ונעבור לאפיית החצילים (הכל מפורט בגוף המתכון). לבסוף, עם הגשת המנה, מוזגים מעל החצילים הצלויים את רוטב חמאת הבוטנים הפיקנטי והמופלא (שנרכיב בזמן שהחצילים נצלים). מוסיפים גם נענע, כוסברה, בצל ירוק, פלפל חריף ובוטנים קצוצים, שמוסיפים המון המון טעם (לא לוותר עליהם!) ומגישים. תתכוננו לתגובות נלהבות במיוחד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 חצילים בינוניים מוארכים, חצויים לאורכם

מלח, לזרייה מעל

לרוטב סויה-שומשום:

2 כפות סויה

2 כפות מייפל

1 כף סרירצ'ה

2 כפות שמן שומשום

לעיטור מעל:

50 גר' בוטנים קלויים מלוחים/מטוגנים קצוצים גס

4 כפות עלי נענע קצוצים

4 כפות עלי כוסברה קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 צ'ילי אדום, פרוס דק

לרוטב חמאת בוטנים החריף:

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סרירצ'ה

1 כף סירופ מייפל

גרידה ומיץ מליים (או לימון) גדול

כ-2 כפות מים חמים/רותחים

הוראות הכנה:

מניחים את החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה עם חלקם החתוך כלפי מעלה, מפזרים מעליהם מלח ומניחים בצד למשך כחצי שעה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור, במצב גריל, לחום הכי גבוה.

מנגבים את החצילים מהנוזלים שהצטברו בעזרת נייר סופג.

צילום: דוד בכר/הארץ

חותכים את בשר החצילים החצויים בחתכים אלכסונים עמוקים, אך מבלי לחתוך עד הסוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, חותכים באלכסונים לכיוון השני, כך שמתקבלת מעין דוגמא של מעוינים/יהלומים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את החצילים לתנור ל-10-15 דקות צלייה (ללא שום תיבול).

בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את רוטב הסויה-שומשום: 2 כפות סויה, 2 כפות מייפל, 1 כף סרירצ'ה ו-2 כפות שמן שומשום.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוציאים את תבנית החצילים ומעבירים את התנור לתוכנית טורבו על חום של 200 מעלות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוזגים את רוטב הסויה-שומשום מעל החצילים בצורה אחידה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך 20 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים את האלומיניום, משקים את החצילים ברוטב, אם זלג לצידי התבנית, וצולים לעוד 5-10 דקות (בדקו התנור, שלא יישרפו).

צילום: דוד בכר/הארץ

בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את רוטב הבוטנים: 2 כפות חמאת בוטנים, 1 כף סרירצ'ה, 1 כף סירופ מייפל, גרידה ומיץ מליים (או לימון) גדול ו-2 כפות מים רותחים/חמים. צריך להתקבל רוטב נוזלי מספיק בשביל לטפטף מעל החצילים, כך שהוסיפו עוד מעט מים במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מעבירים את החצילים לצלחת הגשה, מטפטפים מעל באופן שווה את רוטב חמאת הבוטנים ומפזרים מעל את הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק, הפלפל החריף והבוטנים הקצוצים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לאסי מנגו

בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    האם אני יכולה להכין בשישי כדי להגיש בשבת בצהריים?

    • מיכל הגב

      אפשר להכין מראש את הרוטב ולצלות מראש את החצילים ואז לפני ההגשה לחמם להרכיב ולהגיש – למרות שגם בטמפרטורת החדר החצילים האלה מעולים.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן