את הסלט הכיפי והקליל הזה אלתרתי רגע לפני אחד האירוחים במהלך החגים/קיץ/חופש/חגים נוספים – הכל כבר מתערבב לי . מאז אותו אלתור מוצלח, אני חוזרת אליו בכל פעם בהרכב אחר, תלוי במועמדים שמחכים לי במקרר ובסלסלת הפירות שלי.
כבר יצא לי לשתף אתכם לא פעם בעבר לאהבתי הגדולה לשילוב של מנגו ואבוקדו (כמו במתכון של הגוואקמולי הזה והסביצ'ה הזה, בין היתר) – מדובר בשתי אהבות קולינריות גדולות שלי בביס אחד. תוסיפו להם קצת חריף (צ'ילי אדום ומנגו גם הוא שילוב מנצח שעסקנו בו בכמה הזדמנויות בעבר כמו במקרה של הקוקטייל המעולה הזה), עגבניות שרי, כוסברה, חסה פריכה ובאמת שאין מקום ליפול, אלא אם כן אינכם מאוהבי הכוסברה . מה שכן, התיבול כאן מאד מינורי, פשוט כי אין צורך בהרבה מעבר.
אם המנגו שלכם עוד לא בשל, שמרו אותו בטמפרטורת החדר עד שיבשיל ורק אז העבירו למקרר. אצלנו בבית כולנו מטורפים על מנגו, אולי הוא אפילו הפרי האהוב כאן ביותר – פשוט ככה, זוללים אותו כקינוח/ממתק/נשנוש הכי שווה שיש.
יש בבלוג כמה מתכונים מעולים עם מנגו, בנוסף לאלו שכבר ציינתי, כמו סלט החסה עם המנגו, מוס המנגו הטבעוני, סלט הקינואה העשיר עם המנגו ועוד.
מצרכים:
לסלט:
עלי חסה ו/או אורוגולה/רוקט, חתוכים
1 מנגו בשל, מקולף וחתוך לפרוסות (חותכת ל-4 חלקים סביב הגרעין ופורסת כל חלק)
חופן עגבניות שרי תמר, חצויות
1/4 בצל אדום, פרוס דק
1 אבוקדו מקולף, חצוי ופרוס
1 צ'ילי/פלפל ירוק חריף, פרוס דק (או פחות, לפי הטעם)
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
לתיבול:
כ-2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בן יין לבן (או אחר אם אין)
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
על צלחת הגשה שטוחה וגדולה מפזרים את העלים הנבחרים.
משבצים מעל את המנגו, האבוקדו, עגבניות השרי, הבצל הסגול והפלפל החריף.
מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון וחומץ.
מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל