אז אתמול ציינו את ט"ו בשבט, מתבקש שאעלה פוסט שמרכז מתכוני פירות יבשים, שיש כאלה ואפילו טובים מאד כאן בבלוג… אבל כשהתיישבתי לרכז פוסט שכזה דווקא התחשק לי להעלות פוסט שכולו .. פטריות.
כן, פטריות.
גם הן מהטבע, לא? אז תופס כפוסט ט"ו בשבט לדעתכם?
הימים החורפיים והגשומים האחרונים הזכירו לי כמה מתכוני פטריות מעולים יש כאן בבלוג (והאמת שממש בקרוב יעלו עוד כמה), כך שהרגשתי שממש הגיעה העת לעשות איזה איחוד קטן ולתת להם מקום של כבוד.
רפרפתי במחשב לראות אם יש מספיק מתכוני פטריות בשביל פוסט שיכבד את עצמו וגיליתי שבהחלט יש כבוד. עם השנים צצו בבלוג מתכוני פטריות מעולים, אחד אחד… ממש כמו פטריות אחרי הגשם .
לפני הכל נתייחס ביראת כבוד לפיל שבחדר, המתכון המנצח של הבלוג, הווינר של כל הזמנים, חבר היכל התהילה, הלא הוא האורז עם פטריות וערמונים בתנור. אם אתם קוראים שורות אלה ועדיין לא ניסיתם אותו, אתם כנראה ממש חדשים פה .
אם נישאר רגע עם השילוב המנצח של פטריות וערמונים, אי אפשר שלא להזכיר את בצק העלים הממולא פטריות וערמונים של יהודית חמותי היקרה. הוא באמת מעולה.
השילוב האהוב של פטריות וערמונים מופיע גם כסייד קיק במתכון החגיגי בהחלט של הביף וולינגטון. מעל נתח פילה הבקר מורחים מעין ראגו (או דוקסל, אם תרצו) של פטריות וערמונים ואת כל הטוב הזה עוטפים בבצק עלים. מנה וואו ללא ספק.
נמשיך לקראמבל הפטריות המיוחד, שאני כל כך גאה בו, עם גבינת עיזים ותרד, מנה חורפית ונפלאה. ולא לשכוח להגיש עם שמנת חמוצה טובה.
אם במאפים עסקינן, חייבים לתת כבוד לפשטידת הפטריות וזוקיני המצוינת של דודה זיוה (כשחושבת על זה, גם פוסט זוקיני אני חייבת לעשות בקרוב… הכי מגיע לזוקיני ). הפשטידה הזו פשוט מעולה, מאלה שרק רוצים ליישר וליישר.
אם אתם מחפשים מנת פסטה קלה להכנה אבל שנטעמת מיליון דולר, אתם חייבים לנסות את מנת הפסטה עם פטריות ובורסן.. המייק אובר הכי טוב של פסטה אלפרדו.
נישאר באגף הפסטות הקלילות עד מאד עם מנת הפסטה ורוטב בסיר אחד, שלא מבוססת רק על פטריות, אך הן בהחלט שם, מוסיפות את הטאץ' הייחודי שלהן.
עוד מנה מנחמת ונפלאה לימים החורפיים היא מנת הפולנטה עם פטריות של אמא שלי. קומפורט פוד במיטבו.
אם כבר מדברים על אמי המהממת ועל פטריות, רק מתבקש להעלות על סדר היום את מרק הפטריות המדהים שלה. אחד המרקים הכי טובים ever. מרק שמיקה בתי מכורה אליו, למרות שלא יכולה לשאת פטריות בשום קונסטלציה אחרת.. עד כדי כך הוא טוב. מרק עשיר ומנחם, שאתם ממש מוכרחים לנסות (ואני חייבת לצלם מחדש ).
אם אתם מחפשים תוספת מזינה ובריאה לארוחה שלכם, אני מציעה לכם להציץ במתכון של הקינואה עם פטריות ושום. אני אוהבת לשלב במתכון כמה סוגים של פטריות וממליצה לכם גם.
ומה עם לשדרג את הארוחה במנת אנטיפסטי קצת אחרת? כוונתי לפטריות בבלסמי וסויה בתנור. מנה שאני אוהבת לחזור אליה שוב ושוב ושוב. הכי קלה להכנה וכל כך מוצלחת.
מנה שהולכת איתי כבר שנים, עוד מימיי הראשונים במטבח, היא מנת הפטריות הממולאות שלי.. אולי המנה הראשונה שהיא "שלי". ביסים קטנים של אושר. אין דרך אחרת לתאר אותם. פטריה חמה ממולאת בפסטו וגבינות, באמת שלא צריך יותר מזה בכדי להעלות חיוך על הפנים.
אם נקרוץ רגע למטבח האסייתי, נגלה את הראגו פרגיות של ניצן, עם פטריות וזוקיני ועוד הרבה מרכיבים מדהימים, שאני פשוט חייבת שנתעכב עליו. עוד מנה שהפטריות הן לא בהכרח המרכיב המרכזי בהן, אבל או כמה שהן דומיננטיות וחשובות. הראגו הזה לא דומה לשום דבר שאכלתם.. על אורז, נודלס, כמילוי לכיסונים.. אתם חייבים לנסות אותו.
נישאר באסיה עם המעטפות דג האסייתיות שלי (בן דוד של מעטפת הדג הזו), שפטריות השימג'י שבהן (אפשר גם אחרות אם אתם מתעקשים) מקפיצות אותן מעלה מעלה.
נסיים את הרשימה הלא ממצה בעליל הזו (כי בכל זאת הייתי חייבת לתחום אותה איכשהו..) עם מנה יחסית חדשה כאן בבלוג, מתכון לשקשוקה קצת אחרת – שקשוקת תרד ופטריות. גרסה שלי לשקשוקה ירוקה בתוספת.. פטריות! כי למה לא בעצם??
ניפרד בברכת "פטריות או לא להיות",
עד הרשימה הבאה,
מיכל