עוף ביריאני

עוף ביריאני, המנה ההודית הידועה והמתובלת, המבוססת על עוף ואורז, היא מנה מעולה של ארוחה שלמה ונהדרת בסיר אחד. עם פתיחת המכסה של הסיר תרגישו שהזמנתם מטייק אאוט מוצלח במיוחד.. אבל בלונדון .

שימו לב שיש במתכון כמות לא מתנצלת ומכובדת של ג'ינג'ר קצוץ, שעושה למנה פלאים. בנוסף לג'ינג'ר תמצאו את הכוכבים הקבועים שמשלימים את הבסיס של הבישול האסייתי – בצל, שום ופלפל צ'ילי. על זה תוסיפו תבלינים בועטים וארומטיים, כמו קארי צהוב, כמון וכוסברה טחונה ותבינו שאתם על דרך המלך.

יחד עם קוביות הפרגיות והאורז הבסמטי, תמצאו פה גם חצאי שעועית עדינה ירוקה וקוביות עגבניות שמוסיפות לחות נהדרת, מתקתקות, חמצמצות וצבע למנה. אשתף אתכם, כי באחת הפעמים שהכנתי את התבשיל המרתי חלק מהעגבניות בחופן עגבניות שרי קצוץ והיה נפלא.

היכונו למנה נפלאה ועשירה, שגם תקפיץ אתכם ברגע למזרח וגם תסגור לכם את הפינה במטבח!

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

8 פרגיות מנוקות וחתוכות גס לקוביות גדולות

1 ו-3/4 כוסות אורז בסמטי

1 בצל לבן גדול קצוץ גס

2 שיני שום קצוצות דק

אצבע ג'ינג'ר (באורך של כ-5 ס"מ), מקולפת וקצוצה דק

1 פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים וקצוץ דק

4 עגבניות גדולות קצוצות גס (אפשר להמיר חלק בעגבניות שרי, אם רוצים)

כ-300 גר' שעועית ירוקה עדינה חצויה (אפשר קפואה)

מיץ מלימון קטן שלם

1 כף גדושה מאד אבקת קארי צהובה

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כף מלח

כ-3 כוסות ציר עוף (או חלק מים וחלק ציר)

2 כפות שמן חמניות

לפיזור מעל:

חופן עלי כוסברה, קצוצים גס

הוראות הכנה:

בסיר רחב ונמוך מחממים 2 כפות שמן חמניות, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-3-4 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר הקצוץ, הצ'ילי הקצוץ, אבקת הקארי, הכמון, הכוסברה הטחונה וכף המלח ומערבבים היטב במשך כדקה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-8-10 דקות, עד שמשנות את צבען ומעט משחימות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים עוד כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את האורז ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את 3 כוסות הנוזלים (אני מוהלת ב-3 כוסות מים רותחים 2 שקיות ציר עוף). מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ-15 דקות.

מרימים את המכסה, מערבבים, מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים שוב. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ-3-4 דקות, עד שהאורז והשעועית רכים מספיק.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים בעדינות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין, מפזר כוסברה קצוצה מעל עם ההגשה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מי שרוצה להיות נאמן למקור, מוזמן להגיש את המנה בתוספת יוגורט חמצמץ וצ'אטני מנגו.

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. איל הגב

    8 פרגיות?
    אשמח למשהו יותר מדוייק.
    תודה רבה

  2. נועם הגב

    אחת המנות הכי טעימות. הכנתי עם 4 נתחי פרכיות וזה בהחלט הספיק.

  3. נועם ש הגב

    מנה מעןלה. הכנתי עם ארבעה נתחי פרגית וזה הספיק.

  4. ויקי הגב

    מתכון נהדר, הכנתי בגרסה הצמחונית (ללא פרגיות) יצא מעולה- הוספתי אפונה.
    היום אכין עם פרגיות.
    ארוחה בסיר אחד.
    תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן