לפני מספר שבועות הוריי הוזמנו לארוחת ערב אצל דידי, אותה מקסימה שחתומה על תפוחי האדמה קווץ'. אמי סיפרה לי כי הם פתחו במרק קטיפתי, טעים ומיוחד, אך כזה שלא ידעה לשים את האצבע בדיוק ממה מורכב, אלא רק ידעה לומר כי הוא ממש לטעמה.
היא הופתעה לגלות כי מדובר במרק חצילים ומיד חשבה כי כדאי לספר לי אודותיו על מנת שאביא אותו גם לידיעתכם.
מה מסתבר? המתכון למרק הקליל והמיוחד הזה נלקח מספר המרקים של מסעדת "הכפרי" שפעלה לפני עשרות שנים במרכז המסחרי של כפר שמריהו. הבעלים של המסעדה הייתה גברת רינה פרנקלין ז"ל, שנפטרה לפני חודשים מספר בגיל 82. דידי, אשר גדלה ביישוב, מספרת כי פרנקלין הייתה בשלנית בחסד שעלתה ארצה מפנמה והייתה בין הראשונות בארץ שהעבירו סדנאות בישול. במסעדתה הקטנה היו רק 8 שולחנות עגולים וכל יום הוגש תפריט קבוע אחר.
דידי שלחה לי צילומים מתוך אותו אוצר קולינרי, הלוא הוא ספר מתכוני המרקים של פרנקלין, והחלטתי כשלב ראשון לבדוק את אותו מרק מחית חצילים עליו הוריי התענגו. אני מבטיחה בהמשך הדרך להעלות לפחות עוד מתכון אחד מאותו ספר נפלא שדידי נהנית לבשל ממנו כבר יותר משלושה עשורים.
אספר לכם כי ביצעתי שינוי מינורי במתכון המקורי (חוצפה שלא תתואר ועל כך סליחתי מהגב' פרנקלין המנוחה 😀) שחוסך לא מעט מהקלוריות והשומן של המנה אך ממש לא פוגע בטעם – אם כן, הורדתי את כמות השמנת המתוקה שמוסיפים בסוף הבישול מכוס וחצי ל-2/3 כוס. בנוסף, במקום הוספת שמנת מתוקה עשירה, הוספתי שמנת לבישול 15% שכפי שכתבתי, לגמרי עשתה את העבודה.
שימו לב כי יש לסנן את המרק לאחר טחינתו ולפני הוספת השמנת ושאר התיבול. אנא אל תוותרו על שלב זה, אשר חשוב מאד לקבלת המרקם הקטיפתי והמענג של המרק.
מצרכים:
1 ק"ג חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות (כ-3 חצילים בינוניים)
1 בצל לבן קצוץ
60 גר' חמאה
2 כפיות אבקת קארי
6 כוסות ציר עוף (ניתן להמיר לציר ירקות על מנת להפוך את המרק לצמחוני)
2/3 כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
בסיר בינוני מחממים את החמאה ומטגנים את הבצל רק עד ששקוף.
מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב.
מוסיפים את קוביות החצילים, מערבבים היטב ומוסיפים את ציר העוף.
מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
טוחנים את המרק עם בלדר מוט או בבלנדר, מסננים אותו ומחזירים לסיר.
מערבבים פנימה את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מי שרוצה שהמרק לא יהיה חלבי מוזמן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית/סויה.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
סליחה על השאלה אבל על איזה קארי מדובר?
(יש לי את הצהוב האדום והירוק וכל אחד שונה מאחיו)
שלום עזר, מדובר באבקת קארי צהוב (ניתן למצוא באגף התבלינים)