סלט חצילים רומני

לא מזמן נשאלתי אם העליתי כבר מתכון של סלט חצילים רומני? עניתי כי סלט חצילים, פלפלים ועגבניות בולגרי ומפואר כבר יש פה, הלוא הוא הקיופולו המעולה, אך סלט חצילים רומני, למרות שהיה דייר קבוע בילדותי, טרם.

עם סיום תשובתי, מיד החלטתי להוסיף עוד מתכון ליום הצילומים באותו שבוע ושלחתי צו 8 לאמי, הרי היא מכינה סלט זה מתוך שינה (בכל זאת מדובר באחת המנות הקבועות ממטבחה של אמה ז"ל, סבתא ריקה שלי האהובה, אותה אחת שחתומה על עוגת התפוחים המפוארת הזו, בין היתר).

אנא אל תירתעו מקליית החצילים על הכיריים. ניתן לרפד סביב הכיריים ברדיד אלומיניום, מה שחוסך הרבה בלאגן וניקיון אחר כך, או פשוט לנקות עם מסיר שומנים טוב אחרי. כזכור, קלינו חצילים על הכיריים כבר במתכון של סלט הקיופולו ובבורקס החצילים המופלא, אז השתמשנו במעין פלטה ייעודית לקליית חצילים של אסתר היקרה. ישנם אנשים שחורצים את החצילים לפני צלייתם, על מנת שאלו לא יתפוצצו במהלך הצלייה, אמי פשוט מניחה את החצילים השלמים, כמו שהם, על האש הגלויה ומסובבת אותם מדי פעם, בכדי שייחרכו היטב מכל הכיוונים. ישנה גם אפשרות לצלות את החצילים על המנגל ולא על הכיריים, אם מעדיפים. לאחר הקלייה, שאר ההכנה ממש קלילה.

כיצד תבחרו את החצילים שלכם? בימיי הראשונים במטבח אמי לימדה אותי לבחור חציל לפי  קליפתו, שעליה להיות מבריקה ולפי משקלו – עליו להיות קל יחסית, מה שאמור להצביע על כך שאינו מלא בגרעינים. אם כבר בטיפים של אמי עסקינן, קבלו אחד לייעול ההכנה: את שלבי הקלייה, קילוף והגרת הנוזלים אפשר לעשות אפילו יום מראש, ואז ביום ההגשה יישאר לכם רק לקצוץ ולתבל. האמת היא, שהסלט מאד טעים גם למחרת וגם כעבור כמה ימים, כל עוד נשמר בכלי סגור במקרר.

בסלט של אמי כמות מכובדת של בצל קצוץ ושום כתוש, הרגישו חופשי לשנות כמויות בהתאם להעדפותיכם. למרות שתוספת זו אינה נאמנה למקור של סבתי ז"ל, אמי לעיתים גם מוסיפה מעט פלפל ירוק חריף קצוץ לסלט, שעושה רק טוב בעיניי, כך שאני מוסיפה אותו למתכון כאופציונאלי. שימו לב כי נתבל את הסלט רק במעט שמן ניטראלי (לא זית, אלא חמניות/קנולה) ומלח.

כאמור, הסלט נשמר מעולה כמה ימים בכלי סגור במקרר ומתאים כתוספת לכל ארוחה באשר היא, גם בתוך כריכים הוא מדהים. שלא תגידו שלא אמרתי: משני חצילים מתקבלת כמות לא גדולה של סלט, כך שאם אתם מכינים אותו עבור מספר גדול של אנשים, אני ממליצה מראש להכין כמות כפולה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 חצילים בינוניים, מבריקים וקלים

1/2 בצל לבן קטן קצוץ דק דק

1 כפית גדושה שום כתוש (מ-2 שיני שום כתושות בערך)

1 כף מלאה שמן חמניות/קנולה

1 כפית מלח ים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופציונאלי:

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק

הוראות הכנה:

קולים את החצילים על אש גלויה גדולה, כאשר תוך כדי מסובבים אותם מדי פעם, עד שחרוכים היטב מכל הצדדים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את החצילים ומקלפים אותם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את בשר החצילים המקולף במסננת המונחת מעל קערה, על מנת שיגירו נוזלים במשך כ-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מניחים את בשר החצילים על קרש חיתוך וקוצצים, שתי וערב, טוב טוב, עד שקצוץ היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את החצילים הקצוצים לקערה ומוסיפים את הבצל, השום, השמן, מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שבוחר להוסיף פלפל ירוק חריף, מוסיף גם אותו בשלב זה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן