מגש אנטיפסטי לבן

המנה הבאה היא אלתור של עוד מנת אנטיפסטי בתנור… תוספת אהובה אצלי בבית, שבאמת מתאימה לכל ארוחה. אני פותחת את המקרר ובודקת מי הם המועמדים לתבנית האנטיפסטי דה ג'ורנו. מי שאיתי מימיי הראשונים כאן בבלוג זוכר את מגש האנטיפסטי הראשון שלנו, שמאז שעלה בשנתו הראשונה של הבלוג, עלו כאן עוד מנות אנטיפסטי רבות וטובות, כמו הפלפלים האלו, החצילים האלו, הגזרים האלו והכרוב הזה, בין היתר .

כשהכנתי לראשונה את מגש האנטיפסטי הנוכחי אהבתי את פאלטת הצבעים הבהירים והחלטתי לדבוק בהם – משהו בשלל צבעי הלבן והירוק הבהיר קסם לי וגם לכל יושבי השולחן בהמשך. את הלבן על לבן הזה שברתי עם שתי עגבניות סחוטות מעל (כמה אייל שני מצידי ) – אבל האמת שאתם יכולים לוותר עליהן, אם תרצו להיות נאמנים לפאלטה.

כפי שסיפרתי לכם במתכון של סלט השומר והאפרסמון (שעכשיו זה לגמרי הזמן להנות ממנו!) לא תמיד אהבתי שומר (בלשון המעטה) ונפתחתי אליו רק בשנים האחרונות. מה שכן, אני מתעקשת להדגיש בפני כל מי שעדיין דבק בחוסר אהדתו לשומר, ששומר צלוי בתנור הוא ממש ממש שונה משומר טרי.. האניסיות שלו עדינה הרבה הרבה יותר והוא מתקרמל בצורה ממש ממכרת. בבקשה תנסו.

בנוסף לשומר, צירפתי למגש שלנו גם קולורבי, שאני כל כך אוהבת בתנור (תודה לעז תלם והצ'יפס קולורבי הנהדר שלו) ועל התוספות המובנות מאליהן שכיכבו פה בתנור בעבר, כמו כרוב וכרובית עליהם ממש אין צורך להרחיב, נכון?

טיפ חשוב שאני מבקשת שתאמצו: תהיו נדיבים בשמן הזית – ושיהיה משובח. זהו, חוץ ממלח ים ופלפל שחור טחון טרי, ממש אין צורך בתוספת תיבול נוספת כאן. מה שכן, שימו לב שדבקתי כאן באפייה בסגנון אחר ממנות האנטיפסטי הקודמות שלי. כפי שעשיתי בכמה מנות לאחרונה (כמו העוף המנחם, בין היתר), גם את המגש הזה אפיתי תחילה מכוסה בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ורק לאחר מכן הענקתי לו חום ישיר בלעדיהם. כמובן שאפשר לדלג על שלב זה, ואז זמני התנור ישתנו בהתאם. אני אוהבת את האפייה המרככת מלאת האדים של הירקות כשלב ראשון ואת הצלייה בשלב שני. יוצא פשוט נפלא.

דבר אחרון לפני שמתחילים, מן הסתם אין במתכון הזה כמויות מדויקות, פתחו את המקרר ותראו מה מתאים.. המצרכים בגוף המתכון הם בגדר המלצה בלבד, כרגיל לכו על מה שטעים וזמין לכם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 שומר, ללא הקצוות, חתוך לשמיניות

2 קולורבי בינוניים מקולפים ופרוסים לפרוסות

1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים (חופן גדול)

1/4 כרוב קטן חתוך לנתחים

2 עגבניות בשלות חצויות

כ-8 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור טחון

אופציונאלי לפיזור מעל:

מעט בצל ירוק קצוץ

מעט עלי אורגנו/זעתר טריים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית גדולה המתאימה לתנור בנייר אפייה ומסדרים בה את כל הירקות החתוכים, כמה שיותר בשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מתבלים בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור טחון.

צילום: דוד בכר/הארץ

סוחטים את שתי העגבניות על פני הירקות החתוכים.

צילום: דוד בכר/הארץ

עוטפים בנייר אפייה ואותו מכסים בנייר אלומיניום ואופים למשך כ-30 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מסירים את האלומיניום ונייר האפייה ואופים עוד כ-20-25 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

הביסונים מוכנים

ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. שרון הגב

    נראה מתכון עם רעיון מעניין ובהחלט אנסה אותו…האם כמה שיני שום שלמים יכולים להתאים פה לדעתך או בצלים לבנים חתוכים גס?

    • מיכל הגב

      רעיון מעולה להוסיף את שניהם – ממש הייתי חוצה ראש שום ומוסיפה כככה עם הצד החשוף כלפי מעלה ורבעי בצלים גם.

  2. שרון הגב

    תודה רבה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן