את המנה הכיפית והקלילה הבאה אכלתי אצל אביגיל. חוץ מזה שמדובר במנה מרשימה, צבעונית ויפיפייה, היא גם מאד טעימה וגם.. למרות שאולי לא נדמה במבט ראשון – מאד מאד פשוטה להכנה.
בסופו של דבר יש כאן אנטיפסטי של זוקיני – זוקיני קלויים בתנור, שהטוויסט הוא שבנוסף לשמן זית, מלח ופלפל הקבועים, יש כאן גם מייפל שעושה את כל ההבדל (וגם מעט צ'ילי בשביל הקיק). אחרי שהזוקיני נצלים בתנור, כל שנשאר הוא לצלחת את המנה, להגישה יפה על צלחת שטוחה שבבסיסה לאבנה (קנויה או ביתית מהמתכון הקליל הזה, למשל) ולפזר מעל מעט תוספות שהופכות את המנה אפילו לטעימה יותר עם תוספת של קראנץ' וחמצמצות מתוקה של הרימונים ואגוזיות של הצנוברים וכמובן הבעיטה הפיקנטית של מעט בצל ירוק ופלפל חריף.
המנה הזו מהווה תוספת מעולה לכל כך הרבה ארוחות ומזנונים.. מארוחת בראנץ' מפנקת ועד ארוחת דגים או ארוחת ערב קלילה.. היא תתאים ותשדרג כל אחת מהן.
מצרכים:
לזוקיני:
כ-6 זוקיני קשים ובינוניים חתוכים למקלות
כ-3 כפות שמן זית
כ-3 כפות מייפל טבעי
מלח ים
פתיתי צ'ילי גרוס
פלפל שחור טחון טרי
להגשה:
לאבנה טובה (אפשר מהמתכון הזה או קנויה)
בצל ירוק – החלק הירוק כהה קצוץ דק או עירית במקום
מעט פלפל ירוק חריף קצוץ דק
כף גדושה צנוברים
כף גדושה גרגרי רימון
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את מקלות הזוקיני על תבנית מרופדת נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מייפל, מעט מלח ים, צ'ילי גרוס ופלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב ומסדרים בשכבה אחידה.
צולים במשך כ-30 דקות או עד שהזוקיני זהוב ומעט משחים. מניחים בצד.
מורחים את גבינת הלאבנה בתחתית צלחת הגשה שטוחה, כך שמשאירים שוליים חשופים של הצלחת ושכבת גבינה עבה יותר בקצוות מאשר בפנים הצלחת.
קולים את הצנוברים על מחבת קטנה עד שמזהיבים. שימו לב שלא יישרפו.
מניחים את הזוקיני הצלוי על מרכז הלאבנה ומפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ, הפלפל החריף, הצנוברים הקלויים והרימונים.
מגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל