המתכון הבא הוא מעין הומאז' של דודתי זיוה לשורשים של סבתא מרים שלי ז"ל, ילידת בסרביה (מה שהיה רומניה ואחר כך אוקראינה). מנה של רצועות כרוב, שמתבשלות לאיטן ברוטב עגבניות מעט מתקתק ומעט פיקנטי עם המון בצל מקורמל – מנה כל כך מנחמת, שהכי כיף לאכול על מצע של פולנטה/ממליגה, פירה קרמי או אורז ואפילו פתיתים.
בעיניי זו מנה נהדרת לקבל איתה את בוא החורף, כי היא ממש מתקשרת למזג אויר יותר אפרפר וסגרירי, לארוחת תבשילים שמחממים את הגוף והנשמה. אין ספק שאשלב אותה בארוחה חורפית ומנחמת בשילוב קדירת הבקר החורפית או הגולש והפולנטה והפטריות, למשל.
מתכון זה מצטרף למתכוני כרוב מבושל/אפוי אחרים ומוצלחים שעלו כאן בבלוג, כמו הכרוב האדום ביין אדום, סטייק הכרוב הידוע וכמובן הכרוב הממולא הרומני, בן דודו של מתכון זה.
מצרכים:
כרוב שלם חתוך לרצועות דקות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות
קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גר')
פחית עגבניות מרוסקות (400 גר')
שקית ציר עוף/ירקות
1/4 כפית סוכר
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית גדושה מלח
כ-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או סיר נמוך ורחב ומטגנים את הבצלים במשך כ-15-20 דקות עד שזהובים היטב.
מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עוד כדקה.
מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
כעת, מערבבים בקנקן/קערה את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, כוס מים רותחים, שקית ציר העוף/ירקות, 1/4 כפית הסוכר, כפית הפלפל השחור הטחון, כפית גדושה של הפפריקה המתוקה, חצי כפית של הפפריקה החריפה, חצי כפית צ'ילי גרוס וכפית גדושה של מלח ומערבבים.
שופכים את הנוזלים על הכרוב, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה עד שעה וחצי נוספות, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים, עד שרוב הנוזלים מתאיידים והכרוב רך מספיק לטעמכם. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
תבשיל זה כיכב גם על שולחן שישי בערב אצל סבתא שרה שלי, מוצאה היה פולני ובהתאם למטבח הפולני היא הוסיפה הרבה יותר סוכר מרבע כפית… (לא נראה לי שפפריקה חריפה וצ'ילי חריף היו בארון התבלינים שלה בכלל). זה באמת תבשיל מנחם וטעים מאוד, ממש מומלץ לחורף.
תודה רבה על השיתוף מחמם הלב שרון
וואוו זה החזיר אותי 20 שנה אחורה לסבתא שלי ממוצא צ'כסלובקיה שהייתה מכינה את זה, אבל כנראה עם יותר סוכר ובלי צילי
איזה כיף של נוסטלגיה טעימה
מתכון נהדר ונוסטלגי.
ניתן לקנות ציר עוף בחנויות?
ואם לא מה יכול להיות תחליף?
היי משה, אני משתמשת בשקיות ציר עוף של ina parmaan הן מעולות. אפשר גם כמובן לרכוש ציר עוף קנוי במעדניות או להכין ציר עוף בבית