שעועית ירוקה ברוטב עגבניות בסגנון לבנוני

המנה הבאה היא גרסה שלי למתכון לבנוני במוצאו, שבמרכזו שעועית ירוקה, שמן זית, עגבניות ולא מעט תיבול. במקור משתמשים בשעועית רחבה ושטוחה יותר (שעועית ירוקה לבנונית), אך שעועית ירוקה רגילה גם תעשה את העבודה.

כאמור, זהו תבשיל צמחוני ומתובל מאד עם מבחר תבלינים שמשתלבים עם העגבניות לרוטב נפלא. לצד אורז מדובר במנה בפני עצמה או תוספת מעולה לארוחה. כבר יצא לי לומר בעבר שאני אוהבת קינמון בעיקר במתוקים שלי, אך במקרה זה נשארתי נאמנה למקור ושילבתי בין התבלינים מעט קינמון (רבע כפית בלבד), שמוסיף הד של טעם, אבל לא משתלט.

שימו לב שאני משלבת במתכון פחית שימורים של עגבניות שלמות (אותן עגבניות ששילבנו, בין היתר, במתכון של השקשוקה). בתחילה אני מפרידה בין המיץ לעגבניות השלמות. אוסיף את המיץ בשלבים שונים ולאחר מכן גם אוסיף למיץ שנשאר בפחית כ-3 כפות מים רותחים (שלא נבזבז טיפת מיץ עגבניות ).  בנוסף, בישלתי את המנה משעועית טרייה נפלאה שניתן למצוא עכשיו, אך המנה תצא נפלאה גם עם שעועית קפואה (כמו שהשתמשנו במתכון הזה, למשל) לא בעונת השעועית הטרייה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-700 גר' שעועית טרייה, עם קצוות חתוכים

1 פחית עגבניות שלמות ברוטב (400 גר', כולל הנוזלים), להפריד העגבניות מהרוטב

1 כפית כמון

1 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית הל

1/4 כפית קינמון

1 כפית שטוחה פלפל

2 כפיות מלח

1/4 כוס שמן זית מעולה

2 שאלוטס חצויים ופרוסים דק או בצל סגול/לבן קטן פרוס דק

2-3 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

בקערה קטנה מערבבים את הכמון, הכוסברה הטחונה, אגוז המוסקט, ההל, הקינמון והפלפל השחור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במחבת גדולה, על להבה בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השאלוטס/בצל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שזהובים-שחומים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השעועית ותערובת התבלינים (ללא המלח) ומערבבים כך שהשעועית תצופה היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות השלמות (ללא המיץ), כאשר מועכים אותן עם הידיים או בעזרת כף העץ עם הוספתן לתבשיל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המלח, מערבבים ומבשלים במשך כ-5-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות משחימות מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המיץ הנותר, כאשר מוסיפים גם 2-3 כפות מים רותחים לפחית עצמה, מערבבים ושופכים למחבת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים עוד כ-18-22 דקות, כאשר תוך כדי מרימים את המכסה פעם-פעמיים ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומתקנים תיבול עם עוד מלח ו/או פלפל במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן