קריספ תפוחים

קראמבל פירות לא פחות ממצוין כבר יש כאן בבלוג, אליו אני כבר שנים חוזרת שוב ושוב, כל פעם הרכב אחר של פירות עולה למגרש ותמיד מתקבלת תוצאה מנצחת. את הקראמבל אני הכי אוהבת לאפות עם פירות קיץ בשלים, כמו שילוב של שזיפים, אפרסקים ומשמשים,  אך גם שילוב של פירות יער ותותים נפלא וכמובן הקלאסיקה הידועה  – קראמבל תפוחים.

ובכל זאת, היום אציג לכם קראמבל תפוחים נוסף, מעט שונה, אשר בארצות הברית קוראים לו "Apple Crisp". ובכן, מה ההבדל בין קריספ לקראמבל אתם שואלים? ההבדל הוא בעיקר בנוכחות של שיבולת שועל ולעיתים גם אגוזים בקריספ, מרכיבים שלרוב לא מופיעים בקראמבל הקלאסי,  שהוא מעין שטרוייזל המבוסס על קמח, חמאה וסוכר. האמת היא שאני אוהבת לשלב אגוזים בקראמבל שלי, אז אני לא ממש עומדת בהגדרות המילוניות של קראמבל. למשל, בקראמבל בננות המעולה (שאם לא ניסיתם, אני ממש ממליצה!) ישנם שברי פקאן סיני, בנוסף לקוקוס ושאר המרכיבים.

עכשיו רק חסר בבלוג מתכון קלאסי ל-Apple Cobbler על מנת להשלים את הטרילוגיה.. אל דאגה – אביא גם אותו. מבחינתי, אין דבר כזה יותר מדי קינוחי תפוחים … אפילו נראה לי שפוסט מרוכז של קינוחי תפוחים יהיה פה בקרוב.

לעניין המתכון שלשמו התכנסנו היום, שימו לב שלא נשתמש בשיבולת שועל אינסטנט, איתה אני מבשלת דייסה (ושילבנו כבר במתכון של העוגיות האלה וגם במרק הזה), אלא בשיבולת שועל שלמה (שכיכבה במתכונים של עוגיות הבריאות או חטיפי האנרגיה, בין היתר) שתהפוך לפריכה וכיפית ולא תימס. מי שרוצה מוזמן להוסיף חופן גדוש של פקאנים או אגוזי מלך קצוצים לתערובת שיבולת השועל, שיעשו רק טוב.

המתכון הזה אידיאלי לאותן פעמים בהן אתם צריכים להכין קינוח בצ'יק צ'אק אבל שייצא כאילו השקעתם בו שעות. זוהי מנה שאין בה מקום לטעויות – לצד גלידת וניל, הצלחתה מובטחת. ועוד לא דיברתי על הריח שיתפזר לכם בבית בעת האפייה.. חלום.

רוצים לגוון? המירו חלק מהתפוחים באגסים.. יהיה מעניין. מבחינת סוג התפוחים, אני אוהבת לשלב 4 תפוחים ירוקים ו-4 מזן "פינק ליידי", כמובן שאפשר רק ירוקים גראנד סמית, איתם אני הכי אוהבת לאפות (כמו בעוגת התפוחים הבחושה הזו או עוגת התפוחים עם הקצף הזו, לדוגמא). אך האמת היא שכל תפוח יתאים כאן, לכו על מה שזמין וטעים לכם.

חם מהתנור בצירוף גלידת וניל (כי אין על שילוב של חם וקר), מדובר בקינוח חלומי. רוצים להגזים עם השחיתות ולקחת את הקינוח לגבהים חדשים? זלפו מעט רוטב קרמל מלוח מעליו עם הגשתו… אבא'לה!

המנה הכי מוצלחת חמה, אך גם מאד טעימה בטמפרטורת החדר או אפילו קרה מהמקרר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לשכבת התפוחים:

8 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות (של בערך 2 ס"מ)

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית מלח

לשכבת שיבולת השועל:

3/4 כוס קמח

1/2 כוס סוכר חום כהה

1 כפית קינמון

110 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כוס שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)

להגשה: גלידת וניל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה את כל חומרי תערובת התפוחים: קוביות התפוחים, 1/2 כוס הסוכר החום הכהה, 1/4 כוס הקמח, כפית תמצית הוניל, כפית הקינמון, 1/2 כפית אגוז המוסקט ו-1/4 כפית המלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה נפרדת מכינים את התערובת השניה:

מערבבים את 3/4 כוס הקמח, 1/2 כוס הסוכר החום הכהה וכפית הקינמון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מפוררים ומערבבים אותן לתוך התערובת עד שמתקבלת תערובת פירורית (זה בסדר אם יישארו כמה גושוני חמאה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את כוס שיבולת השועל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מסדרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתחתית תבנית משומנת בחמאה (אני השתמשתי הפעם בתבנית בגודל 25*35, אך כל תבנית לפשטידה בינונית- גדולה תתאים) ומעליה מפזרים באופן אחיד את תערובת שיבולת השועל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשל כ-45 דקות, עד שתערובת שיבולת השועל זהובה-שחומה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים כ-5 דקות ומגישים חם בתוספת גלידת וניל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חייבת עוד זוית של כל הטוב הזה..

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. Tsivi הגב

    נראה נהדר. יבוצע במהרה.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן