פאי סמורס לל"ג בעומר

למי שלא יודע – Smore's הוא אחד מהקינוחים, או יותר נכון לומר – ממתקים (treats), הכי פופולריים בארצות הברית. מקור המעדן המתוק הזה הוא בפיקניקים, מדורות וטיולי אוהלים, שם משדכים בין שלושה מרכיבים בסיסיים שיחד יוצרים ממתק דביק ומושחת. שלושת המרכיבים המקוריים הם: מרשמלו, שוקולד (של הרשיס לרוב) וביסקוויט Graham Cracker.

היום נעשה עלייה ונגייר את הקינוח האהוב והכה קליל לארצנו הקטנטונת (האמת שזוהי לא הגרסה הראשונה לסמורס כאן בבלוג – מעין מטבל סמורס פשוט ומושחת תוכלו למצוא פה). אז נכון שכיום בארץ ישנם מקומות שניתן להשיג בהם את שלושת הפרודוקטים המקוריים שמניתי, אבל אם כבר גיור, נעשה אותו כהלכה, ונגייס את הכוכבים המקומיים שלנו – הלוא הם הפתי בר והשוקולד פרה. אם נרצה לסטות מהמקור עוד קצת נוכל להוסיף מעט מלוח לסיפור המתוק מאד הזה ונשלב עוד כוכב מקומי: הבייגלה השטוח. אני שייכת למחנה שמסמפט את השילוב של מלוח-מתוק, לכן בוורסיה המצולמת שלי, שילבתי גם את הבייגלה בבסיס.

הסמורס האמריקאי (אשר קיבל את שמו כתוצאה מקיצור ועיוות של המילים "Wants more") המוכר והנפוץ ביותר בנוי כמעין כריך: שני ביסקוויטים ממולאים במרשמלו שנצלה היטב במדורה, יחד עם חתיכת שוקולד, כך שהמרשמלו המושחם והצלוי ממיס גם את השוקולד שמוצמד אליו ומחבר בין שלושת המרכיבים לביס שהוא שילוב של קראנץ' ופאדג'.

לכבוד ל"ג בעומר, אנחנו נכין את הסמורס שלנו במתכונת ה – Sharing is Caring האהובה עליי. למה להכין סמורס אישיים כאשר אפשר להכין תבנית שיתופית גדולה ומושחתת במקום? עוגת סמורס אם תרצו. רק שימו לב להמתין כמה דקות לפני ההגשה, על מנת להימנע משריפת הלשון.

אם במקרה הסיפור לא נשמע לכם מתוק או מושחת מספיק, או שאתם בגישה של "אם כבר אז כבר" מה דעתכם להיסחף לגמרי ולשלב גם m&m's או עדשים בשכבת השוקולד?

בשתי דקות עבודה הפינוק שלכם לל"ג בעומר מוכן.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תבנית ריבועית/עגולה המתאימה לתנור (אני השתמשתי במרובעת 24 ס"מ)

3/4 שרוול עוגיות פתי בר

אופציונאלי:

חופן בייגלה שטוחים למי שרוצה בסיס מתוק מלוח (מאד מומלץ)

80 גר' חמאה מומסת

2 חבילות שוקולד חלב פרה (ניתן להמיר בחבילת שוקולד צ'יפס)

שקית וחצי מרשמלו

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

במעבד מזון, מפוררים את העוגיות והבייגלה (למי שמעוניין) לפירורים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים עד שמתערבבת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים את התבנית בתערובת החולית ומכניסים לתנור עד להזהבה למשך כ-10 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את התבנית מהתנור ומחממים אותו ל-200 מעלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מסדרים את קוביות השוקולד מעל שכבת הבסיס של העוגיות המרוסקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעל שכבת השוקולד, מסדרים את המרשמלו צפופים אחד ליד השני.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור לכ-8-10 דקות עד להשחמת והתנפחות המרשמלו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים, מצננים כמה דקות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן