למי שלא יודע – Smore's הוא אחד מהקינוחים, או יותר נכון לומר – ממתקים (treats), הכי פופולריים בארצות הברית. מקור המעדן המתוק הזה הוא בפיקניקים, מדורות וטיולי אוהלים, שם משדכים בין שלושה מרכיבים בסיסיים שיחד יוצרים ממתק דביק ומושחת. שלושת המרכיבים המקוריים הם: מרשמלו, שוקולד (של הרשיס לרוב) וביסקוויט Graham Cracker.
היום נעשה עלייה ונגייר את הקינוח האהוב והכה קליל לארצנו הקטנטונת (האמת שזוהי לא הגרסה הראשונה לסמורס כאן בבלוג – מעין מטבל סמורס פשוט ומושחת תוכלו למצוא פה). אז נכון שכיום בארץ ישנם מקומות שניתן להשיג בהם את שלושת הפרודוקטים המקוריים שמניתי, אבל אם כבר גיור, נעשה אותו כהלכה, ונגייס את הכוכבים המקומיים שלנו – הלוא הם הפתי בר והשוקולד פרה. אם נרצה לסטות מהמקור עוד קצת נוכל להוסיף מעט מלוח לסיפור המתוק מאד הזה ונשלב עוד כוכב מקומי: הבייגלה השטוח. אני שייכת למחנה שמסמפט את השילוב של מלוח-מתוק, לכן בוורסיה המצולמת שלי, שילבתי גם את הבייגלה בבסיס.
הסמורס האמריקאי (אשר קיבל את שמו כתוצאה מקיצור ועיוות של המילים "Wants more") המוכר והנפוץ ביותר בנוי כמעין כריך: שני ביסקוויטים ממולאים במרשמלו שנצלה היטב במדורה, יחד עם חתיכת שוקולד, כך שהמרשמלו המושחם והצלוי ממיס גם את השוקולד שמוצמד אליו ומחבר בין שלושת המרכיבים לביס שהוא שילוב של קראנץ' ופאדג'.
לכבוד ל"ג בעומר, אנחנו נכין את הסמורס שלנו במתכונת ה – Sharing is Caring האהובה עליי. למה להכין סמורס אישיים כאשר אפשר להכין תבנית שיתופית גדולה ומושחתת במקום? עוגת סמורס אם תרצו. רק שימו לב להמתין כמה דקות לפני ההגשה, על מנת להימנע משריפת הלשון.
אם במקרה הסיפור לא נשמע לכם מתוק או מושחת מספיק, או שאתם בגישה של "אם כבר אז כבר" מה דעתכם להיסחף לגמרי ולשלב גם m&m's או עדשים בשכבת השוקולד?
בשתי דקות עבודה הפינוק שלכם לל"ג בעומר מוכן.
מצרכים:

תבנית ריבועית/עגולה המתאימה לתנור (אני השתמשתי במרובעת 24 ס"מ)
3/4 שרוול עוגיות פתי בר
אופציונאלי:
חופן בייגלה שטוחים למי שרוצה בסיס מתוק מלוח (מאד מומלץ)
80 גר' חמאה מומסת
2 חבילות שוקולד חלב פרה (ניתן להמיר בחבילת שוקולד צ'יפס)
שקית וחצי מרשמלו
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
במעבד מזון, מפוררים את העוגיות והבייגלה (למי שמעוניין) לפירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומפעילים לעוד כמה פולסים עד שמתערבבת.

מרפדים את התבנית בתערובת החולית ומכניסים לתנור עד להזהבה למשך כ-10 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור ומחממים אותו ל-200 מעלות.

כעת, מסדרים את קוביות השוקולד מעל שכבת הבסיס של העוגיות המרוסקות.

מעל שכבת השוקולד, מסדרים את המרשמלו צפופים אחד ליד השני.

מכניסים לתנור לכ-8-10 דקות עד להשחמת והתנפחות המרשמלו.

מוציאים, מצננים כמה דקות ומגישים.


עד הפעם הבאה,
מיכל