הפאדג' הוא ממתק ידוע ומקובל מאד בארצות הברית. שם לעיתים קרובות נהוג להכין כמות בהכנה ביתית (home made batch נשמע הרבה יותר טוב, לא?) לפני חגיגות וחגים. לרוב חותכים לקוביות ואורזים יפה כמתנה לשכנים, למשפחה ולקולגות מהעבודה.
מדובר בביס מפנק במיוחד וקל מאד להכנה. עד כדי כך קל, שתמצאו בו שני מרכיבים בלבד, שמרכיבים בחמש דקות עבודה, כך כל שיוותר לכם לעשות הוא לשגר למקרר/מקפיא להתייצבות.
אם כן, כשמתחשק לכם פינוק מתוק במינימום עבודה – זה המתכון עבורכם. הגשתי את הקוביות הקטנות הנמסות בפה הללו בסוף ארוחה מכובדת לא מזמן, והוא ניצח בסיבוב את כל הקינוחים המפונפנים האחרים שהיו על השולחן. כן, כן, יש לנו כאן עניין עם קוביות קטנות של אושר.
הסוד להכנה הפשוטה במתכון הזה, שמייתרת כל התעסקות עם מדחום (לא עלינו ) שיש במתכוני פאדג' אחרים, הוא השימוש בחלב מרוכז (אותו פלא שכבר שילבנו בלא מעט קינוחים מוצלחים, כמו פאי הלימון המושלם, פרפה החלבה, פרפה האוראו, עוגיות הקוואקר ולימון ועוד..).
משום שיש במתכון רק שני מרכיבים, אני ממליצה בחום להשקיע בשוקולד שתשתמשו בו – שלבו שוקולד איכותי בפאדג' שלכם ועדיף שלפחות חצי ממנו יהיה 70% מוצקי קקאו. שימו לב שאת השוקולד נקצוץ ולא רק נשבור לקוביות. ישנה אפשרות לפזר מעט מלח ים מעל הפאדג', שלב שאני אף פעם לא מוותרת עליו (ואם יש מלח מלדון אז עדיף). מי שאוהב קיק של חריפות עם השוקולד שלו, מוזמן להמיר את המלח במעט פתיתי צ'ילי (כמובן שאפשר גם וגם, אם רוצים).
האמת שזהו לא המתכון הראשון של פאדג' שעלה בבלוג, יש לנו כאן כבר את הפאדג' מוקה ושקדים הטבעוני המעולה – ביס מיוחד ביותר.
מי שרוצה להכין כמות קטנה יותר של פאדג', מוזמן מראש להכין חצי כמות, אך משום שקוביות הפאדג' נשמרות לאורך זמן בכלי סגור במקרר (כשבועיים) אני ממליצה בחום להכין מראש את הכמות הכתובה במתכון. תאמינו לי, לא תתחרטו.
מצרכים:
500 גר' שוקולד מריר איכותי , קצוץ דק
פחית חלב מרוכז (397 מ"ל)
אופציונאלי:
מלח ים לפיזור מעל
פתיתי צ'ילי
הוראות הכנה:
שופכים את החלב המרוכז לסיר בינוני ומחממים על להבה נמוכה – בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שחם מאד, על סף רתיחה (אבל לא להרתיח). מסירים מהאש.
מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ובעזרת לקקן מערבבים בעדינות, עד שכל השוקולד נמס לתוך החלב המרוכז.
מרפדים תבנית בגודל 20*20 בנייר אפייה ובעזרת הלקקן מעבירים אליה, את תערובת השוקולד והחלב המרוכז.
מי שרוצה מפזר מעט מלח ים מעל.
עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
חותכים לקוביות ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
8 תגובות
האם יש גירסה טבעונית?
לא למתכון הזה הסוד בו הוא החלב המרוכז
נראה מעולה…שומרת לרשימת רעיונות לקינוחי ליל הסדר המתקרב:) תודה!!
ממש מתאים לפסח הקרב ובא..שמחה שאהבת!
תודה על המתכון. האם אפשר להמיר את החלב המרוכז למשהו פרווה כמו קרם קוקוס או שמנת צמחונית?
תודה רבה וחג שמח
לא ניסיתי להמיר את החלב המרוכז ונראה לי שהוא הכי משמעותי במתכון כך שהייתי ממירה בקינוח פרווה ומשאירה את הביס הזה כחלבי משובח
האם אפשר להקפיא (כדי ליצוק לתוך תבניות של שוקולד כדי שהצורות תהיינה יפות)?
היי ליעד, כן בהחלט.
לא לשכוח להעביר כמה שעות לפני ההגשה למקרר.