עוף ממולא באורז וצנוברים

זוכרים שסיפרתי לכם בפוסט של סשימי הסלמון האסייתי על המשלוח הקולינרי הנפלא שקיבלתי מגילה עם חזרתי מחדר הלידה? אז המנה העיקרית והחגיגית של אותו משלוח הייתה זו.

עוף עסיסי ומלא בטעם תודות למרינדה נפלאה וקלה להכנה שמושחים אותו בה כמה שעות לפני האפייה, ממולא בתערובת של אורז, בצל מטוגן וצנוברים שגם סופחת את אותה מרינדה. ולסיום, שלא ייחסר, מפזרים כמה תפוחי אדמה סביבו, אותם מתבלים בשארית המרינדה.

מתקבלת מנה חגיגית, מרשימה וכל כך טעימה שההכנה שלה היא בעצם מאד פשוטה. בשר העוף רך ביותר ואת מלית האורז קשה להפסיק לנשנש מרוב שסופחת את כל עסיס העוף והמרינדה. אם כן, כמו במקרה של מנת העוף ואורז בתנור – גם כאן, בעיניי, האורז מלא הטעם הוא הכוכב של המנה.

אם באורז עסקינן, אז שימו לב שלפני שלב המילוי נבשל את האורז בישול חלקי בלבד – פשוט מכניסים את האורז לסיר קטן, מכסים במים רותחים ומבשלים במשך כ-5 דקות. אם נשארת לכם כמות של אורז למילוי, והעוף כבר מלא דיו, גילה מציעה להכניס את האורז לשקית קוקי מחוררת ולאפות גם אותה יחד עם העוף ותפוחי האדמה.

אני הכנתי את המנה כבר פעמיים  והשתמשתי בעוף שלם של טבע עוף שהקצב ניקה כמו שצריך. כאמור, לאחר מריחת המרינדה על העוף, מומלץ להשרות אותו במקרר כמה שעות. לגבי תפוחי האדמה שמוסיפים מסביב, הם לא חובה אלא תוספת לחגיגה, וכדאי לא לוותר עליהם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוף שלם, מנוקה

1 כוס אורז

1 בצל גדול קצוץ קטן

חופן צנוברים

4 כפות שמן לטיגון + 3 כפות שמן זית לתפוחי אדמה

כ-8 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים

מלח, פלפל

למרינדה:

1/3 כוס חרדל דיז'ון

1/3 כוס סויה

2 שיני שום כתושות

3 כפות סילאן

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את העוף מבפנים ומבחוץ ב-3/4 מכמות הרוטב ומשרים למשך מספר שעות במקרר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שזהוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבשלים את האורז במים רותחים, בישול חלקי במשך כ-5 דקות ומסננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במחבת קטנה, קולים את הצנוברים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מכינים את המלית:

מערבבים בקערה את האורז, הצנוברים הקלויים והבצל מטוגן, מתבלים במעט מלח ופלפל (הרוטב מלוח אז לא להמליח יותר מדי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממלאים את העוף בתערובת האורז וסוגרים עם 2 קיסמי עץ את הקצוות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה קטנה את תפוחי האדמה המקולפים יחד עם הרוטב שנותר ושלוש כפות שמן זית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את העוף על תבנית תנור ומפזרים את תפוחי האדמה סביבו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים במשך 40 דקות.

מסירים את האלומיניום ואופים 40 דקות נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן