עוף ברוטב קארי צהוב וחלב קוקוס

את מנת הקארי המעולה הזו הכיר לי ערן המקסים, אותו אחד ששיתף אותי במתכון הנוסטלגי, העובר מדור לדור במשפחתה של רונית אשתו, של כדורי הגבינה הרומניים. מתכון הקארי שכבר אספר לכם אודותיו עבר בירושה דווקא מהצד שלו – מדובר במתכון של אמו אם לדייק: קארי עוף, אבל עם קריצה.

בפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו, הגשתי אותה לשולחן לצד אורז קוקוס (כאילו אין מספיק קוקוס במתכון , מה אני אעשה? מדובר בהתמכרות קלה) וביקשתי מחבריי (שפני הניסיון האהובים שלי ) לטעום ולנחש מהו המרכיב המיוחד והלא סטנדרטי במנה (הפעלה וארוחה באחד ). לקח להם זמן , היו ניחושים שונים, כמו דלעת למשל, אך בסוף קרנושה עלתה על זה ואמרה – תפוח!

כן כן, השוס של המנה הן קוביות התפוח הירוק המצטרפות לצד קוביות העגבניות. תתפלאו כמה הן משתלבות נפלא יחד עם כל התבלינים העשירים וחלב הקוקוס.

לעניין התבלינים, ערן סיפר לי כי רכש בלונדון תערובת מיוחדת של קארי טנדורי צהוב. חיפשתי ולא מצאתי בארץ תערובת דומה ומספיק מוצלחת ולכן יצאתי למחקר קצר שבסופו החלטתי שפשוט נרכיב תערובת דומה משלנו. כעבור כמה ניסיונות הגעתי לשילוב המנצח בעיניי, אותו כבר אציג בפניכם.

הצצה מהירה ברשימת המצרכים תגלה לכם כי התערובת מורכבת מלא מעט תבלינים. אגלה לכם כי אם תבלין או שניים חסרים לכם, זהו אינו סוף העולם (המנה עדיין תהיה מעולה גם בלי רבע כפית ההל, למשל). בכל זאת אני ממש ממליצה, אם אפשרי, להכניס את כל התבלינים הרשומים, משום שהתוצאה באמת עד כדי כך טובה (עם כל הצניעות ). שימו לב כי שילבתי בתערובת התבלינים חצי כפית פלפל קאיין, שהיום ניתן להשיג בהרבה מקומות בארץ. אם אין לכם אותו, הוסיפו פפריקה חריפה במקום. מה שכן, בשום פנים ואופן אל תוותרו על שתי כפות הדבש, המעניקות לתבשיל עומק נפלא. באמת חלום.

שוב, כמו במתכון של האורז המטוגן, נשתמש בחזה עוף שלם שנחתוך לקוביות. אם תרצו, גם קוביות פרגית כמו במתכון של העוף חמוץ מתוק יעבדו פה – רק לא חזה עוף פרוס לשניצלים בבקשה (אנחנו רוצים את קוביות העוף שלנו עסיסיות ולא שטוחות ויבשות).

כפי שאתם שמים לב (ואולי לא ), אני לגמרי חזק בעניין של המטבח האסייתי בתקופה האחרונה. מי צריך טייק אאוט כשאפשר להכין אוכל אסייתי כל כך טעים ופשוט בבית?

כמו במקרה של הראגו האסייתי המעולה הזה, גם לצד מנת הקארי הזו אני ממליצה להגיש שמן צ'ילי או רוטב סרירצ'ה להוספת חריפות למי שאוהב. כך גם מי שלא נהנה מחריף יוכל ליהנות מהמנה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 חזות עוף שלמים (פרפרים), חתוכים לקוביות של 3-4 ס"מ (כ-800-900 גר' קוביות חזה עוף)

כ-3/4 כוס קורנפלור

2 בצלים גדולים (או 3 בינוניים) חתוכים לקוביות קטנות

5 שיני שום פרוסות דק

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 צ'ילי אדום קצוץ דק (יותר/פחות לפי הטעם)

4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כף גדושה קארי צהוב

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל קאיין

1/2 כפית כוסברה טחונה

1/4 כפית הל

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית זנגביל טחון

2 כפיות מלח + עוד מלח לעוף

פלפל שחור טחון טרי

2 פחיות קרם קוקוס

1 כוס ציר עוף/מים רותחים

2 כפות דבש

כ-8 כפות שמן חמניות/קנולה

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך, על להבה בינונית-גבוהה.

שופכים את הקורנפלור לקערה בינונית ומתבלים אותו במעט מלח ופלפל.

מכניסים לקערה את קוביות העוף ומצפים אותן היטב בתערובת הקורנפלור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מטגנים את קוביות העוף בכמה סבבים, כ-5-8 דקות על כל צד, עד שצבען זהוב-שחום, ומוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג/מסננת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לתוך השמן, שכבר מלא בטעם וחתיכות קטנות של עוף, מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם ושפשוף קרקעית הסיר עם כף עץ, עד ששקוף-זהוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומערבבים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את העגבניות והתפוחים, מבשלים ומערבבים עוד כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את כל התבלינים: כף גדושה קארי צהוב, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל קאיין, 1/2 כפית כוסברה טחונה, 1/4 כפית הל, 1/4 כפית ציפורן, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית זנגביל טחון ו-2 כפיות מלח, מערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קרם הקוקוס וציר העוף והדבש ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחזירים לסיר את קוביות העוף המטוגנות, מערבבים, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עוד 15 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם אורז לבן/קוקוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. dorit הגב

    45 שנים שאני מחכה למצוא את המתכון הזה.
    שירתתי בצריפין בבה"ד 12 וכשלא היו טירוניות הטבח ממוצא הודי עשה מן תתבשיל צהבהב של עוף עם תפוחים.
    עדין מתגעגעת לטעם.
    איזה כיףףףף
    יבוצע בקרוב וידווח 🙂

  2. dorit הגב

    יצא מושלם
    לא מצליחה להעלות תמונה
    די דומה לזיכרון, אבל משודרג

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן