עוגת שיש בחושה ורכה

היום נצרף עוגה בחושה מנצחת נוספת להיכל הבחושות המעולות של touchfood (שנציגות נחמדה שלהן תמצאו בפוסט הזה).

לפני מספר שבתות, מיקה, הקונדיטורית הפרטית שלי, אפתה איתי את העוגה הזו לאירוח ספונטני שלנו ויצאה עוגה בחושה רכה וכל כך טעימה. עוגה שכל הילדים התחברו אליה ויישרו אותה עד שנעלמה תוך דקות, מבלי שיצא לי אפילו לדגום אותה. לא הותירו לי ברירה ו-"נאלצנו" להכינה שוב כעבור מספר ימים.

אם תעיפו מבט ברשימת המצרכים, תגלו כי זוהי עוגה בחושה קצת אחרת: אם בחושות אחרות מכילות לרוב שמן או חמאה (או מיונז במקרה של העוגה הזו), כאן השמנת המתוקה משחקת שני תפקידים – היא גם לוקחת את תפקיד השמן בבלילה וגם את תפקיד השמנת חמוצה/יוגורט שמוסיפים במקרים רבים (כפי שעשינו בעוגה הזו או זו בין היתר). לכן, נוסיף לבלילה שלנו 2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל). אם כמות זו קשה לעיכול עבורכם, אתם מוזמנים להמיר מיכל אחד בשמנת חמוצה.. אך אני מפצירה בכם – נסו קודם את המתכון כפי שהוא.

כרגיל, מה הכי כיף במתכון הזה? שהכל בקערה אחת והופ לתנור כמובן!

אספר לכם כי עניין ה-"שיש" במתכון זה הוא מאד משני. בשונה ממתכונים אחרים לעוגות שיש, כאן לא "נצבע" חלק מהבלילה בתערובת שוקולד, אלא פשוט נערבב בקערה קטנה מעט נוטלה עם קפה ומים חמים, ואת תערובת זו נערבב לתוך הבלילה שלנו בתנועות סיבוביות.. עד כדי כך קל. מי שחושש מטעם הקפה, דעו כי הוא בקושי מורגש. לעומת זאת, מי שדווקא מעוניין להדגיש את טעם הקפה, מוזמן להמיר את הקפה המגולען המומס במים רותחים בשוט אספרסו חזק. יתר על כן, גם את ממרח הנוטלה כמובן שאפשר להמיר בממרח אהוב אחר (כדוגמת ממרח לוטוס, שוקולד השחר ועוד..).

האמת היא, שבכלל אפשר לוותר על אפקט השיש ולהשאיר את העוגה כעוגת וניל טובה ובחושה במקום. בנוסף, לעוגת הוניל הבסיסית הזו אפשר להוסיף תוספות שונות ומגוונות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות.. רוצו עם מה שזמין וטעים לכם!

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 ביצים

2 מיכלים שמנת מתוקה (250 מ"ל כל אחד)

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

2 כוסות קמח תופח

1 כפית נס קפה מגורען/שוט אספרסו

1 כף גדושה מאד של נוטלה (או ממרח אהוב אחר)

1/4 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה את הביצים, השמנת המתוקה, הסוכר, הוניל והמלח ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית (בקוטר 26) משומנת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממיסים את כפית הקפה עם המים הרותחים ומערבבים פנימה את הנוטלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את תערובת הקפה-נוטלה על העוגה ובעזרת קיסם/סכין מערבבים אותה בתנועות מעגליות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך 50-60 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אוזני המן

המתכון הבא שמור לי ב-"פתקים" בטלפון, עוד מאז שמיקה בכורתי,

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
12 תגובות
  1. מיכל הגב

    נראה מעולה וינוסה מחר.
    אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 15%?

  2. ניב הגב

    שלום, כמה גרם קמח וסוכר צריך? שמתי 200 גרם סוכר ו 280 גרם קמח ויצאה לי עוגה רטובה חוץ מזה במקום נוטלה השתמשתי בכף ג'לה אוכמניות וקרם מחלב שקדים. איפה טעיתי?

    • מיכל הגב

      לפי המתכון יש להוסיף 1 כוס סוכר ו-2 כוסות קמח, שאלו בדיוק הכמויות בגרמים שכתבת. אני לא מכירה ג׳לה אוכמניות וקרם שקדים, אני מבינה ששילבת ביניהם במקום הנוטלה אבל לא יודעת אם מרקמם כמו נוטלה?
      יכול להיות גם עניין של תנורים שונים – זמני אפייה שונים, לכן תמיד במתכוני עוגות יש לבדוק עם קיסם את העוגה ואם עדיין מימית בפנים להכניס לעוד דקות בודדות של אפייה וחוזר חלילה.. זמני אפייה עלולים להשתנות מתנור לתנור.

  3. ניב הגב

    תודה רבה לתשובה המהירה!

    התנור זה סמג חדש, ככה שלא נראה לי שזו הבעיה.
    ג'לה אוכמניות זה כמו ריבה רק ללא פירות. את הקרם של השקדים (שזה בעצם שמנת שקדים- בילבלתי קרם עם שמנת…) שמתי במקום השמנת המתוקה.
    הג'לה הוא הרבה יותר דליל מהנוטלה. השתמשתי בכף, קצת פחות, ואחרי 50 דקות בדקתי והקיסם יצא רטוב, אז השארתי לעוד 10 דקות ואחר כך היה עדיין רטוב אז השארתי לעוד 10 דקות ואז הוצאתי את העוגה כי חששתי שהיא תשרף.

    • מיכל הגב

      אם כן, השינוי נעוץ כנראה בשמנת שקדים, שאני לא ממש מכירה את תכונותיה אבל ייתכן שלא התגבשה כמו שמנת מתוקה. גם אם הג'לה נוזלי יותר מהנוטךה יכול היה להשפיע, למרות שהכמות הקטנה שהשתמשת לא נראה לי השפיעה עד כדי כך.. לבסוף כשהוצאת את העוגה היא היתה בסדר?

      • ניב הגב

        לצערי, כשהוצאתי את העוגה היא היתה רטובה והיא אף נפלה. אני מניח ששמנת השקדים היתה הבעיה- ממה שאת אומרת, זה בהחלט נשמע הגיוני.
        פעם הבאה אנסה עם שמנת מתוקה ואחזור להודות על המתכון (עם קצת מזל ).
        אני חייב לציין שאין הרבה עוגות ללא חומרים שומניים (חמאה או שמן) שמכיוון ששמנת לא מהווה בעיה בשבילי, המתכון הוא אידאלי ואני נחוש להצליח אותו

  4. טלי הגב

    העוגה מעולה!!!! רכה, טעימה מאד….
    כבר אפיתי כמה עוגות מהאתר שלך וגם בישולים נוספים כולם יצאו מעולה…..גם צורת הגשת המתכונים מאד ברורה נוחה ביחד עם הצילומים אחרי….
    אז תודה ותמשיכי לעדכן המתכונים חדשים….טלי

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן