עוגת שוקולד וקוקוס מטריפה

כחלק מוועדת התרבות של היישוב בו אני גרה (כן, כן ), הרגשתי שחייבים בתקופת הקורונה היבשה הזו לחשוב על משהו שבכל זאת אפשר לעשות, משהו משמח ומגבש וכמובן שבאופן לא מפתיע במיוחד, כל רעיון שלי קשור איכשהו לאוכל .. אז מפה לשם הצעתי לקחת על עצמי לערוך ספר מתכונים קהילתי.

אז קיבלנו כל מיני מתכונים, חלקם מעניינים יותר, חלקם פחות, חלקם מקוריים ביותר, חלקם פחות, חלקם מיושנים, חלקם מפתיעים וחלקם גם ממש מגרים.

עם קבלת המתכון לעוגה זו (מתושבת בשם לירון אבטה גרשון) מיד אמרתי לעצמי: וואו! את זה אני חייבת להכין. הרי ידוע לכם כמה אני אוהבת קינוחי קוקוס (כדוגמת עוגת הקוקוס הזו, עוגת השוקולד וקוקוס לפסח, הבקלאווה ועוד.. ), ובמיוחד את השילוב של שוקולד וקוקוס.

בעוגה זו תמצאו שלוש שכבות של וואו: תחתית של עוגת שוקולד עסיסית, מעליה שכבת צ'אנקי קוקוס (כפי שלירון, יוצרת המתכון, הגדירה אותה) ומעל כל הטוב הזו שכבת קרם קוקוס עשירה ומפנקת. אשתף אתכם כי החסרתי כף סוכר מקרם הקוקוס, בעיניי אין צורך בה.

כמו במקרה של מוס המנגו והקוקוס הזה, גם במקרה של קרם הקוקוס שבמתכון, אני ממליצה לאמץ  את הטיפ הבא: על מנת שקרם לא ייצא דליל מדי, מומלץ מאד לקרר את קרם הקוקוס כמה שעות טובות לפני השימוש, כך הקרם המוצק יופרד מנוזל הקוקוס ונוכל להשתמש אך ורק בו. את שארית נוזל הקוקוס שיישאר נשמור לשימוש אחר.

בסיום הכנת העוגה, מעניקים לה הרבה זמן איכות במקרר עד ההגשה (מינימום 6 שעות, אך עדיף לפחות לילה שלם), כך שעוגה זו נכנסת לקטגוריות העוגות שמכינים יום לפני ההגשה ושוכחים מהן עד רגע האמת – עוד וי לצ'ק-ליסט, כמו שאנחנו אוהבים.

אני מתארת לעצמי שייצא לי לדגום עוד כמה מתכונים מעניינים מספר המתכונים הקהילתי הנחמד ביותר שיוצא לנו, מבטיחה לעדכן אתכם בכל מנה שאכין משם שתצא לא פחות ממעולה (הרי רק כאלה מתכונים אני מעלה כאן, זוכרים?). אספר לכם שלירון שלחה מתכון נוסף שגם תפס לי את העין (ואת בלוטות הרוק ). מיד כתבתי לה שגם אותו אני חייבת לנסות.. מה אגיד לכם הבחורה לגמרי קיבלה דוז פואה אצלי.

אז לענייננו, לאוהבי הקוקוס והשוקולד והשילוב ביניהם, אני שמחה להכיר לכם את עוגת החלומות שלכם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לבסיס השוקולד:

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

200 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס קמח

לצ'אנקי קוקוס-שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר

1 כוס פתיתי קוקוס

1 כף חלב

לקרם קוקוס:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

החלק המוצק של פחית קרם קוקוס מקוררת (400 מ"ל, הסבר בהקדמה)

2 כפות סוכר

1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

1 כוס פתיתי קוקוס

הוראות הכנה:

מתחילים עם הכנת הצ'אנקי קוקוס-שוקולד:

מכניסים את קוביות השוקולד לקערת זכוכית, מוסיפים את כף החלב וממיסים בפולסים במיקרו עד לקבלת תערובת חלקה (או לחילופין ממיסים אותם יחד בשיטת באן מארי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את כוס פתיתי הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכסים ומעבירים למקרר עד לשימוש.

מכינים את קרם הקוקוס:

מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלק המוצק של קרם הקוקוס, הסוכר ואבקת האינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את פתיתי הקוקוס ומקפלים בעדינות עד שמתפזרים באופן אחיד בקרם הקוקוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

אופים את בסיס השוקולד:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

ממיסים בקערת זכוכית בינונית/גדולה את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה (או לחילופין בשיטת באן מארי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את ארבעת הביצים לתערובת, כאשר כל פעם מוסיפים ביצה אחת, טורפים את התערובת עד שהיא נטמעת ורק לאחר מכן מוסיפים את הביצה הבאה בתור.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 24 או 22 משומנת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים מהמקרר את הצ'אנקי קוקוס-שוקולד, שבינתיים מעט התקשה, ובעזרת שתי כפיות (או עם הידיים) מפזרים כדורים קטנים של צ'אנקי על גבי בלילת השוקולד באופן אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בתוך העוגה יוצא מעט לח. זמני האפייה ישתנו בין תנור לתנור, שימו לב לא לייבש את העוגה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את הבסיס לחלוטין.

כעת, מורחים את קרם הקוקוס שבמקרר, עוטפים ומכניסים למקרר למשך לילה (או מינימום 6 שעות) עד ההגשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרפה בגביע

פרפה תותים

את הקינוח התותי פרוטי הזה הכינה יובלי המהממת בת ה-14,

הביסונים מוכנים

ביסוני גבינה

הביסונים החמקמקים האלה קרצו לי לראשונה מ-"שולחן הילדים" בארוחת ערב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אילנה הגב

    הי מיכל יקרה
    המון תודה נראה מעולה…
    נראה לי שנפלה טעות: בקרם הקוקוס לא מופיע פתיתי קוקוס, נא בדיקתך:)

  2. חני הגב

    היי , כל כך התלהבתי מהמרכיבים שנשמעו לי מתאימים להפליא …לכן רצתי להכין .
    כדי לוודא שכך צריכה העוגה להיות אתאר מה יצא לי , אשמח לתיקונים והערות אם יש צורך
    כי חשוב לי שהעוגה תצליח .הטעם ממש נפלא לי , הבעייה שלי עם המרקמים.
    אז ככה :
    האם התחתית צריכה לצאת קשה כמו איזה חטיף שוקולד או אוורירית במידה?
    ואולי יש צורך להוציא את העוגה מהמקרר לפני ההגשה ואז יתרכך ?
    האם תערובת הצ'אנק שוקולד קוקוס צריכה לצאת פירורית? כי ככה היא נשארה גם אחרי האפיה ולא התחברה .
    אשמח לתשובות כי כמו שאמרתי רעיון העוגה מאוד מצא חן בעיניי ואני לא רוצה לוותר עליה . באמת
    ת ו ד ה

    • מיכל הגב

      היי חני, העוגה בתחתית היא עוגת שוקולד לא קשה מדי אך גם לא אוורירית – היא די דחוסה. הצ'אנקי קוקוס הוא אכן פירורי אבל לא פירורים קטנים, אלא צ'אנקי כשמו כן הוא – כמו חלקים גושניים שונים של התערובת, אך בהחלט אינה אחידה.
      בהצלחה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן