עוגת לימון בחושה ונהדרת

החורף פה בשיא הדרו ואיתו עצי הלימונים המתמלאים בפרי. יש אצלי במשפחה אהבה גדולה לקינוחי לימון, כפי שיצא לי לספר לכם באחד המתכונים הראשונים שהעליתי כאן לבלוג, שעדיין נמצא בין הנצפים ביותר – הלוא הוא הקי ליים פאי (אותו אני מכינה בעיקר מלימונים בסופו של דבר ).

עם השנים הצטרפו גם פרפה הלימון של אילנה – קינוח קר ומרענן שמהווה סיומת נפלאה לכל ארוחה, כבדה או קלה, וגם עוגת הלימון ושמן הזית הכה מיוחדת. אך איכשהו, עוגת לימון בחושה, פשוטה ומצוינת עוד לא הצגתי כאן. אין ספק, מדובר במחדל. דרך אגב, כפי שהבטחתי בפוסט של בורקס הגבינה והחצילים, בהמשך החורף אני מקווה להעלות כאן את המתכון לעוגת הלימון והקצף החגיגית והשווה ביותר של אסתר – יש למה לחכות.

לא אשקר, העוגה הזו לא הגיעה בקלות – לא כל בחושה לימונית סיפקה את הסחורה מבחינתי. אבל זאת.. פשוט עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית.. נפלאה. בעצם מדובר במעין "עוגת מיץ" של פעם או באנגלית  classic lemon drizzle משודרגת. טעמו של הלימון בהחלט מורגש בעוגה, אך עם זאת גיליתי שהיא אהודה על ידי כולם – גם ילדים וגם "גדולים" נהנים ליישר וליישר אותה.

כמו במתכון של לחם הבירה, גם את העוגה הזו אני ממליצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אמיתית "אולד סקול" (של 2 ליטר אם רוצים לדייק) ולא בחד פעמית הקטנה יותר (אם בכל זאת תתעקשו על החד פעמית, תאפו שתי עוגות במקום אחת). האמת, שגם תבנית קוגלהוף תתאים (כמו בעוגת השוקולד צ'יפס וקוקוס המעולה) וגם קפיצית 24. כמובן שזמני האפייה ישתנו בהתאם לגודל התבנית בה תבחרו לאפות את העוגה.

יש במתכון הרבה מקום לגיוון: ניתן להכין את העוגה לא רק מלימון, בהחלט אפשר לנסות עוגת ליים, תפוזים או קלמנטינות, למשל. אפשר להשאיר את מיץ הלימון בעוגה, אך במקום גרידת לימון להוסיף דווקא גרידת תפוז. חלופה נוספת היא להוסיף לסירופ, שמשקים איתו את העוגה כשיוצאת מהתנור, גם מעט ליקר הדרים טוב כמו קואנטרו או גראנד מרנייה. לחלופין, אפשר להוסיף כפית מי ורדים לסירופ לימונים – גם יהיה נפלא.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

200 גר' חמאה רכה

1 כוס + 1/4 כוס סוכר

4 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

גרידה ומיץ מ-2 לימונים גדולים

גביע שמנת חמוצה/יוגורט

תבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (לא חד"פ קטנה יותר), מרופדת בנייר אפייה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וכוס הסוכר ומקציפים היטב במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קרם בהיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים, אחת אחת, כך שרק לאחר שביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים את הבאה אחריה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את גרידת הלימון והשמנת החמוצה/יוגורט וממשיכים לערבל את שנטמעת בתערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע. מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ומערבבים עם יתר התערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בצלוחית/כוס קטנה את מיץ הלימון עם 1/4 כוס סוכר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ברגע שהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה מעט עם קיסם ושופכים עליה את סירופ הלימון שהכנו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן