השיטה הבאה להכנת סלמון כל כך פשוטה, וכמה שהיא פשוטה – ככה היא מוצלחת. מתקבלים נתחי סלמון עסיסיים ולא יבשים וזאת משום שאנחנו לא אופים את הסלמון וגם לא מטגנים.. אלא צורבים אותו ולאחר מכן מאדים אותו.
אשתף אתכם שסלמון מאד פופולרי אצלי בבית בחודשים האחרונים, ולאחרונה, בהמלצתה של קרין, אני מבשלת את נתחי הסלמון בשיטה הזו, במינימום תיבול ומקסימום טעם.
כמו במתכונים רבים שעלו כאן בבלוג (למרות שבמקרה של הסלמון הזה אין כאן בדיוק מתכון, אלא יותר שיטת בישול קלה ומוצלחת), גם במקרה של נתחי הסלמון האלו, יש המון מקום לגיוון. מי שרוצה מוזמן למרוח אותם בחרדל דיז'ון ו/או להוסיף שלוק נדיב של יין לבן ו/או להוסיף קוביית חמאה ו/או לצרף למחבת חופן עלי תרד/שעועית טריה.. הכל מפורט ומוסבר בגוף המתכון. כמובן, אפשר גם להמיר את הסלמון בדג בשרני אחר.
כפי שהבנתם, יש המון מקום למשחק, מה שחשוב פה היא שיטת הבישול המאד פשוטה של צריבה ולאחר מכן אידוי (כמו שעושים לגיוזה למשל). לאחר מכן תחליטו איזה תיבול תרצו להעניק למנה. למשל, התיבול במנה המצולמת הוא הכי בסיסי של מלח, פלפל ומעט לימון.
כמובן שהכמויות הכתובות במתכון זה לא ממש רלוונטיות, אפשר להכין באופן זה כל כמות נתחי סלמון, תלוי במספר הסועדים ובגודל המחבת שלכם.
מצרכים:

2 נתחי סלמון, עם העור
כ-2 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס מים
אופציונאלי:
מעט חרדל דיז'ון
חופן תרד
כמה שלוקים של יין לבן
קוביית חמאה (כ-30 גר')
הוראות הכנה:
מחממים את 2 כפות שמן הזית על מחבת על להבה בינונית-גבוהה.
מי שמעוניין מורח מעט חרדל דיז'ון על חלקו העליון של הנתח.
מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל וצורבים אותם עד שלפחות 1 ס"מ בחלקו התחתון של הנתחים משנה את צבעו ללבן.

סוחטים מיץ מחצי לימון על פני נתחי הסלמון, מוסיפים עוד 1/3 כוס מים למחבת ומכסים את המחבת לעוד כ-6-10 דקות, עד שנתחי הסלמון מוכנים לפי מידת העשייה המועדפת עליכם.


ניתן להוסיף בשלב זה גם כמה שלוקים של יין לבן ו/או קוביית חמאה קטנה.
כמובן שזמני הבישול ישתנו מנתח לנתח בהתאם לעוביו וגודלו, כך שאני ממליצה להרים את המכסה כבר כעבור כ-6 דקות ולהציץ בחלקו העבה של נתח הסלמון.
מי שמעוניין, מוזמן להוסיף למחבת לפני כיסויה גם חופן עלי תרד עם שלוק של שמן זית, מלח ופלפל. לחילופין, ניתן להוסיף את התרד למחבת גם לאחר הוצאת נתחי הסלמון שיתבשל בנוזלים שנותרו.



עד הפעם הבאה,
מיכל