סלט רוקט וקייל על יוגורט

היום אני שמחה להציג בפניכם סלט פרשי ומעולה, שיש לי עליו קראש רציני לאחרונה. סלט שזועק את המילה "רענן" לכל עבר – אם ביוגורט החמצמץ עליו יושב, אם בירוקים הקצוצים דק דק המתובלים בעיקר בהמון מיץ לימון טרי ואם בקוביות הפרי עם הפלפל החריף וגרידת הלימון המתחבאים מתחת להר הירוק.

תודו שעשיתי לכם חשק!

אני מאד אוהבת שילוב של יוגורט וסלט, ולמרות אהבתי הגדולה ליוגורט (בעיקר יווני, שהפציע כאן בלא מעט מתכונים כמו בלחם מחבת, ברוטב אבוקדו ויוגורט ובעוגת ריקוטה, בין היתר), שילוב של יוגורט וסלט קצוץ טרי עוד לא היה פה וזהו מחדל שנתקן תיכף ומיד. ההתאהבות שלי בשילוב זה התרחשה לראשונה בעקבות המנה הראשונה האגדית של טוטו, עם פרוסות הדג הנא יחד עם הסלט הקצוץ והיוגורט.. כביכול פשוט-פשוט, אבל בסופו של דבר הכי הכי טעים.

האמת היא, שאת ההשראה למנה זו גל קיבלה (אותה מהממת שסיפרתי לכם עליה במנת סירות האנדיב) דווקא ממנה שאכלה במסעדת משייה. היא הלכה הביתה ושחזרה, ואני לקחתי את השחזור שלה, הוספתי לו קצת משלי (כמו הפלפל החריף, גרידת הלימון, הקייל והשקדים, לדוגמא) והנה נולדה לה מנה.

שימו לב שאת הרוקט והקייל קוצצים קטן קטן, כמו שקוצצים את הפטרוזיליה בסלט המצוין הזה או בטבולה הזה, למשל. ייקח לאנשים כמה שניות להבין איזה ירק טרי ומעולה הם בדיוק אוכלים.. ואז גם יגלו את ההפתעות שמתחבאות מתחת לגבעה הירוקה והפרשית, בשילוב חמצמצות וקרמיות של היוגורט שנמרח על תחתית הצלחת.. ושוב נסחפתי בתיאורים .

כמובן שהסלט יעבוד נהדר גם רק על טהרת הרוקט, אך בעיניי הקייל מוסיף המון – גם בטעם, גם בטקסטורה וגם בערכו התזונתי כמובן. הרגישו חופשיים לשלב גם ירוקים טריים ורעננים אחרים. שימו לב שאני השתמשתי בקוביות של אפרסמון, אך בעונה, מנגו או אפרסק/נקטרינה גם יעשו יופ של עבודה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילה עלי קייל (170 גר'), ללא העורק הראשי, קצוצים דק דק

1 חבילה עלי רוקט (150 גר'), קצוצים דק דק

1/2 אפרסמון גדול או מנגו בשל ומתוק (אך לא רך מדי) או קוביות אפרסק/נקטרינה/מישמיש

1/4-1/2 פלפל חריף, קצוץ לקוביות

כף שקדים טבעיים קצוצים גס

1-2 גביעים יוגורט יווני (כ-200 גר')

כפית גרידת לימון

כ-4 כפות שמן זית

מיץ מלימון גדול

מלח ים

הוראות הכנה:

בעזרת כפית מורחים שכבה אחידה של היוגורט בתחתית צלחת שטוחה, כאשר משאירים שוליים בין היוגורט לקצה הצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים על פני היוגורט את קוביות הפרי, הפלפל החריף וגרידת הלימון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הרוקט והקייל הקצוצים דק דק, מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ומניחים בעזרת הידיים גבעה מעל היוגורט המנוקד בפרי ופלפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

פירה ירוק

שמעתם על הפירה של הענק הירוק? טעים וחמאתי כמו פירה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן