סלט עלים רענן על רוטב טחינה יוגורט עם "סוכריות" עגבניות

הסלט הבא הוא אחד ההמצאות האהובות עליי בתקופה האחרונה. לא היתה פעם אחת שהכנתי אותו ולא קיבלתי עליו מחמאות מקיר לקיר. כבר יצא לי לספר לכם בעבר על אהבתי העזה לשילוב של טחינה ויוגורט, למשל כששיתפתי אתכם באחד הסלטים האהובים עליי (ועוד יותר על ילדיי) של הביתא קפה המעולה, בו רוטב היוגורט והטחינה שלו פשוט מקפיץ אותו לשחקים.

אז החלטתי להכין גרסה משלי לרוטב יוגורט טחינה האהוב הזה, הלכתי על ורסיה מעט יותר סמיכה, אותה בחרתי למרוח בתחתית הסלט (בדומה ליוגורט שמרחנו בתחת הצלחת בסלט הזה). את הרוטב אפשר יהיה לשלב במנות רבות, כמו מתחת לפלייקים של דג, לערבב עם סלט ירקות קצוץ, למרוח בכריכים או כמטבל לצד ירקות חתוכים, בין היתר.

מעל רוטב הטחינה יוגורט נניח הר של עלים טריים קצוצים, אותם נתבל בתיבול מינורי של שמן זית, חומץ, מלח ופלפל, ואת ההר הירוק והטרי הזה ננקד בעוד כמה הפתעות מרימות. בפעם הראשונה שהכנתי את הסלט, במקרה נותרו לי כמה עגבניות שרי, שאפיתי עבור סלט אחר (הסלט הזה, במקרה ותהיתם ), והחלטתי לשבץ אותן על פני העלים המתובלים.. והשאר היסטוריה. בנוסף, פיזרתי עירית קצוצה וגרעיני חמניה קלויים מעל הסלט. אין בעיה להמיר את גרעיני החמניה בגרעין קלוי אחר או תערובת גרעינים. השילוב של "סוכריות השרי" עם הרוטב, העלים והגרעינים הקלויים, פשוט משלים את הסלט והופך אותו למוצלח במיוחד.

הרבה ממרכיבי הסלט ניתן להכין מראש, כך שכל שיוותר לכם לעשות לפני הגשת המנה הוא לקצוץ את החסה והרוקט, לתבל ולהרכיב את המנה. את סוכריות השרי אפשר להכין שעות מראש, גם את הגרעינים ניתן לקלות מראש ואת רוטב היוגורט טחינה אפשר אפילו להכין  יום קודם ולשמור בכלי סגור במקרר (ייתכן ואז תצטרכו למהול אותו בכף מים נוספת ולתקן תיבול לפני מריחתו בתחתית הסלט).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

ראש חסה שטוף, טרי וקצוץ

חבילת רוקט שטופה וקצוצה

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בן יין לבן

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

לסוכריות שרי:

חופן עגבניות שרי חצויים

מעט שמן זית לזילוף

מלח ים אטלנטי

לרוטב טחינה יוגורט:

1 גביעי יוגורט יווני (130 גר')

3 כפות טחינה גולמית טובה

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום קטנה כתושה

מלח

פלפל שחור טחון טרי

להגשה:

חופן גרעיני חמניה/שומשום/פרג/פשתן (או שילוב של כמה)

מעט עירית קצוצה

הוראות הכנה:

מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה בינונית את היוגורט היווני, הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ושן השום הכתושה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים מעט מים (ככף אחת) עד לקבלת רוטב סמיך, במרקם של מטבל סמיך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור טחון טרי ומערבבים. מניחים בכלי סגור במקרר עד לשימוש (אפשר להכין את הרוטב גם יום-יומיים לפני ההגשה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את סוכריות השרי:

מחממים את התנור על חום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית קטנה המתאימה לתנור בנייר אפייה ומניחים את חצאי עגבניות השרי עם חלקן החתוך כלפי מעלה על התבנית, בשכבה אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מזלפים עליהן שמן זית, מתבלים במלח ים אטלנטי ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות עד שמצטמקות ומתקרמלות. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על מחבת קטנה, קולים את גרעיני החמניות ו/או השומשום/פרג/גרעיני פשתן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים את הירוקים:

מכניסים לקערה את החסה והרוקט הקצוצים, מתבלים בשמן זית, חומץ בן יין לבן, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרכיבים את המנה:

בעזרת כף, מורחים את רוטב הטחינה –יוגורט על צלחת שטוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את סלט העלים המתובל כגבעה מעל הרוטב, כאשר משאירים שוליים של רוטב הנראים לעין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משבצים מסוכריות השרי על פני גבעת העלים ומפזרים מעל את הגרעינים הקלויים והעירית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. עדנה הגב

    יופי של רוטב! גיוון קליל וטעים❣️

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן