סלט כלבו – סלט ירקות מטריף

בהמשך למתכון של האלו גובי, גם את המתכון לסלט המעולה הזה העבירה לי דנוני האלופה. הפעם לא מדובר במתכון הודי (למרות שהבטיחה לשתף עוד באוצרות שלמדה). את הסלט העשיר והצבעוני הזה דנה הביאה איתה לארוחת "על האש". נרשמה התלהבות גדולה ממנו, וכידוע לכם, הדרך מהתלהבות זו לכתיבת שורות אלה קצרה מאד (דרך אגב, באותה ארוחה נרשמה גם התלהבות מתפוחי אדמה בפסטו קשיו של אודי'לה, שמתכון שלהם גם יהיה פה בקרוב).

שימו לב לפרט תפעולי קטן – דנה נוהגת להשרות את קוביות הסלק המבושל במעט מיץ לימון עד שמסיימת לחתוך את שאר הירקות. בנוסף, שימו לב שיש בסלט כוס של בורגול מבושל (פחות מחצי כוס בורגול, לפני הבישול).

הסלט מעולה ועשיר כמו שהוא (תעיפו מבט ברשימת המצרכים המכובדת), אך דנה מספרת שהיא הופכת אותו לארוחת צהרים חלומית כשמוסיפה לו רצועות חזה עוף או לחילופין, לארוחת ערב מופלאה עם תוספת של גבינת פטה עיזים מפוררת. שתי האופציות נשמעות לי פגזיות ובהחלט תיבדקנה.. אך בינתיים אספר לכם שאני מאד נהנית מהסלט גם ככה, ללא תוספות נוספות.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות

1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

4 מקלות סלרי קצוצים (עם העלים הטריים)

1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות

חופן עלי כוסברה טריים

1 כוס בורגול מבושל

1 סלק מבושל (בואקום) חתוך לקוביות קטנות

חופן בוטנים קלויים קצוצים גס

חופן חמוציות

מיץ מ-1/2 לימון + 2 לימונים גדולים סחוטים

1/3 כוס שמן זית

1 כף גדושה דבש

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

סוחטים חצי לימון מעל קוביות הסלק המבושל עד שמסיימים עם שלל החיתוכים.

מכניסים לקערה גדולה את שני סוגי הכרוב, הבצל הירוק, הסלרי, הצ'ילי, הכוסברה, הבורגול, הסלק במיץ לימון, הבוטנים והחמוציות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

בקערה קטנה נפרדת או צנצנת קטנה מערבבים את חומרי הרוטב: מיץ משני לימונים גדולים, 1/3 כוס שמן זית, כף גדושה דבש, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוזגים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים היטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פטה כבד עוף

פטה הכבד המפורסם של שלומית היפיפייה, אמה של סרובינה (שכבר

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. מיכל הגב

    נקרא מצויין. בורגול דק או עבה?

  2. סיגל הגב

    יצא טעים מאוד!

  3. דפנה הגב

    מה אפשר במקום בוטנים? (בגלל אלרגיה מסכנת חיים)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן