סלט אפונת שלג טרי ומעולה

אני אוהבת כל כך אפונת שלג! איך שהיא מופיעה על מדפי הירקנים אנחנו נהנים ממנה: מוקפצת קלות לבדה או עם ירוקים נוספים (כמו במנה האהובה הזו), כתוספת לתבשילים ומוקפצים (כמו באורז המוקפץ) וכמובן טרייה – פשוט ככה.

כאשר אפונת השלג טרייה ובשיאה עדיף כמה שפחות לגעת ולהוסיף לה. היא מתקתקה, פרשית, קריספית.. ממש אי אפשר להפסיק לנשנש אותה.. אז למה בעצם לא להכין ממנה סלט טרי וכיפי? מלא בביסים פריכים ונפלאים שיתפצחו לנו בפה.

הטיפול באפונת השלג הטריה הוא פשוט, יש לקטום קודם את הקצוות ואז למשוך את הסיב שרץ לאורך התרמיל אפונת השלג. משם הדרך לסלט הנהדר הזה ממש קצרה: קצת בצל סגול קצוץ, צנוברים קלויים ותיבול מינורי.. כי כאמור, במקרה של סלט זה less is much much more.

אם אתם סקפטיים, ממש אשמח אם תכתבו לי איזו הודעה אחרי הביס הראשון .. לא תאמינו כמה טעים. המתכון הוא עבור סלט לא גדול במיוחד, הכפילו כמויות בהתאם לכמות הסלט שמתחשק לכם להכין.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 חבילות אפונת שלג, קטומת קצוות יבשים (אם יש) וללא הסיב שלאורכה

1/2 בצל אדום (או אותה כמות שאלוטס) קצוץ דק

מיץ מ-1 לימון

3 כפות שמן זית איכותי

1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

פלפל שחור טחון טרי

2 כפות צנוברים

הוראות הכנה:

מכניסים את הצנוברים למחבת קטנה וקולים אותם, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה קטנה את אפונת השלג, הבצל האדום והצנוברים הקלויים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן