תותים ברוטב וניל (או רוטב אנגלז בכאילו)

ה-"קינוח" הבא הוא אחד מהשוסים הגדולים בשולחן הקינוחים שלי בעונה האחרונה. לאחר שהאורחים מבינים מה כרגע ליקקו מהצלחת, ההתלהבות רק גדלה והצורך להודיע כי הטריק יאומץ עולה בהם.

נלך אחורה כמה חודשים לארוחת ערב בה פגשתי את רקפת וניצן, ששיתפו אותי בטריק ההורס הזה אותו הן מיישמות על פירות יער, וקוצרות מחמאות מכאן ועד הודעה חדשה. הרעיון נשמע לי מגניב ביותר ואמרתי לעצמי שאני חייבת לבדוק אותו בהקדם. שבוע- שבועיים לאחר מכן, עלעול במגזין אוכל בריטי מהמצבור האחרון שאמי פינקה אותי בו, מדור בשם "סודות המטבח של השפים" – והטריק של רקפת וניצן מודגש בתוך מסגרת! רק עם כותרת מפוצצת "קרם אנגלז שלעולם לא יידעו שאתם לא הכנתם". גורל? מזל? יד מכוונת? למי איכפת?

כפי שאתם מכירים אותי, אין לכם ספק כי באותו שבוע (ואפילו בטח כבר למחרת 😀) הקינוח הוגש לראשונה בשולחן הקינוחים שלי (יצוין שאמי היתה זריזה בהרבה ממני ולאחר שאכלה את המעדן אצל ניצן פעם אחת, יישמה אותו בביתה פעם אחר פעם).

אם כן, מהו אותו טריק אתם שואלים?

גלידת וניל נמסה.

מה שקראתם.

כן, כן.

כל שתצטרכו כדי להרכיב קינוח אליפותתתת זה מיכל גלידת וניל (קנוי מהסופר) וכמה תותים (ו/או פירות יער) שתחפצו בהם.

מוציאים את הגלידה מהמקפיא כמה שעות לפני הרכבת המנה וכבר רוב העבודה מאחוריכם.

אמי לאחרונה "שדרגה" את המנה והוסיפה שכבה של עוגיות חמאה מפוררת מתחת לתותים, אותה ערבבה לאחר מכן עם הגלידה הנמסה (סליחה , קרם האנגלז, אני מבקשת 😀).

בעיניי המנה מעולה בדיוק כפי שהיא (שדרוג לתותים וקצפת הקלאסי אם תרצו), אך כמובן ששדרוגים כמו של אמי או אחרים (שערות חלבה, שברי מרנג, פקאן סיני שבור גס, תוספת של פירות יער) לא יזיקו בכלל.

באמת יש צורך שאכתוב מתכון אחרי ההסבר הזה? טוב נו, בשביל הפרוטוקול.

מצרכים:

כמה קופסאות תותים טריים שטופים וחתוכים גס

קופסת גלידת וניל טעימה

תוספות אופציונאליות:

פירורי עוגיות חמאה/שערות חלבה/שברי מרנג/פקאן סיני חתוך גס/פירות יער

הוראות הכנה:

כמה שעות לפני הרכבת המנה (כ-3-4 שעות לפני יספיקו, תלוי כמה חם בחוץ) מוציאים את הגלידה מהמקפיא לטמפרטורת החדר.

מניחים בכלי שקוף את התותים החתוכים (עם/בלי תוספות), מוזגים את הגלידה הנמסה מעליהם (אפשר, כמו בתמונה, להעביר את הגלידה הנמסה לקנקן ייצוגי) , מערבבים ומגישים.

 

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל